Steve Jobs parkerer hvor han vil?

Steve Jobs har lenge hatt et rykte på seg for å være relativt hensynsløs og egosentrisk. Historiene omkring Steve Jobs utskjelling av ansatte og annen mindre hyggelig oppførsel er mange, men visste du at Steve Jobs ikke har fryktelig mye til overs for handikappede heller? Cult of Mac har gravd opp en ganske morsom historie omkring Steve Jobs manglende respekt for handikapp parkeringsplasser. I følge nettsiden har Steve Jobs i flere år parkert sin sølvgrå Mercedes SL55 AMG (5.5 liters V8er) på handikapp parkeringsplasser på Apple sitt campus i Cupertino.

I følge Apple-veteran Andy Hertzfled har Steve Jobs i lang tid hatt en vane for å parkere på handikapp-plasser på Apples campus. Hvis du så en stor Mercedes (eller andre biler uten skilter) parkert på en handikapp-plass kunne du være relativt sikker på at dette var Steve Jobs sin bil. I følge Andy hadde Steve Jobs sagt at han trodde rullestolsymbolet betød at parkeringsplassen var reservert til "sjefen" (chairman).

I never realized those spaces were for the morally handicapped...

skal Steve Jobs ha uttalt til Jean-Louis Gassee, en tidligere Apple-mann og grunnlegger av Be, Inc.

Steve Jobs parkering på handikapp-plasser ble etterhvert et velkjent tema hos Apple og noen av de ansatte skal i følge Folklore.org ha gjort om handikapp-symbolet til en Mercedes-stjerne, til stor fornøyelse for andre Apple-ansatte. Steve Jobs selv syntes ikke dette var like moro og symbolet ble raskt gjort om til et handikapp-symbol igjen.

Med til historien hører det også til at Steve Wozniak, Steve Jobs venn og med-gründer av Apple, ved en anledning ringte til politiet og fortalte om feilparkeringen til Steve Jobs. For å gjøre spøken enda mer innfløkt oppga Steve Wozniak Andy Hertzfled sitt navn når han var i kontakt med politiet. Politiet på sin side rykket ut, men kunne ikke gjøre noe med feilparkeringen til Steve Jobs da det ikke var en offisiell handikapp-parkering. Steve Wozniak er godt kjent for sine "practical jokes".

I tillegg til å parkere på handikapp-plasser, så har heller ikke Steve Jobs orket å putte skilter på sin heftige Mercedes SL55 AMG.

Steve Jobs parkerer feil

Steve Jobs parkerer feil

Steve Jobs parkerer feil

Bilder ranajune

costeau

Dem kan jo reservere en plass spesielt for Steve, og dermed er det ikke noen stor sak lenger.

Nå er riktignok akkurat den funksjonshemmedeplassen ikke registrert som dette hos hverken hos politi eller kommune i Cupertino, så de kan ikke bøtelegge Steve eller tævve bort bilen hans på grunn av dette.

Alfred.Woodden

Hvorfor straffes han ikke av myndighetene for å kjøre bil uten lisensskilter?

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Liker ikke sånn oppførsel. Men det er mange av de som parkerer utenfor de hvite feltene, der hvor man skal kjøre for å komme ut av parkeringsplassen, fordi det er 2 meter nærmere butikken. "Og min Grand Cherokee står vel ikke i veien......?"-holdningen er godt utbredt over dette landet også.

Caveman

siden dette kun gjelder på apple campus og steve så og si "eier" apple må vel han få lov til å gjøre dette :p

NuSkool

Ryktene sier at han har avtale med myndighetene om å kjøre uten skilter fordi det var et stort problem at folk tok skiltene hans, men det er ingen gode kilder på dette. Eneste uttalelsen fra han selv som jeg vet om er fra et intervju i Forbes fra 2001 hvor han sa "It's a little game I play".

Dan Aksel

Måtte vært mye gøyere å røske med seg stjerna hans.

Trodde også de var litt mer paranoide der borte, og brukte egne garasjer..

devo

Og en SL65 uten skilter trekker ihvertfall ikke oppmerksomhet... Go Steve! :)

nasty0nes bilde

nasty0ne

De ringte ikke politiet, de ringte "Apple politiet".. "rentacops". Og det er ikke Cupertino kommune sin p-plass det er Apples p-plass.

Øvergård

kvalmt

pixel

Hvor har du det i fra, NuSkool? Grunnen til at han ikke har skilter bak, er at ingen er pålagt å ha det bak...

Adr1ans bilde

Adr1an

Pixel, det er feil. Man er pålagt å ha det bak, det er foran man ikke må ha skilter.

Otsego

Man er pålagt til å ha skilter bak på bilen i ALLE stater i USA. I de fleste stater er man også pålagt å ha dem foran. California er blant en av disse statene, og det å kjøre uten skilter bak og forran i California er ulovlig.

Quagmire

Dette er en helt ny form for parkering som offisielt lanseres av apple om noen måneder. Rykter skal ha det til at navnet på denne revolusjonerende måten å parkere på blir: iPark

[i]Homer: There are only 3 ways to do things: The right way, the wrong way and the Max Power way!
Bart: Isn`t the Max Power way the wrong way?
Homer: Yes. But faster![/i]

Einsteins bilde

Einstein

Fet bil

bambinis bilde

bambini

Dere tar jo feil alle mann!

Det der er ingen rullestol, men et eple som er overkjørt.

Astronaut

Jeg vet ikke hva som er værst; at mac1.no skrev denne "nyheten", eller at jeg leste den...

smacmac

Nå er det veldig lenge siden jeg leste denne historien på folklore eller noe, men jeg synes å huske at begrunnelsen til Steve Jobs sin parkering i hvert fall i noen versjoner var at han jo var the chairman... Det er vel på sett og vis det samme som sjefen, men...

kolbys bilde

kolby

Da har nok sitt på det tørre siden det er bilde av en «chairman» på både skiltet og på bakken.

@Astronaut:

Det verste er nok rettskrivingen og tegnsettingen din.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai