Google ansatte Camino-utvikler

Google med nettleserFor få dager siden lanserte Google sin nye nettleser Google Chrome. Sålangt har nettleseren blitt veldig godt mottatt og den er uten tvil både rask, stabil og pen å se på. Foreløpig finnes den ikke for oss Mac-brukere, men under overflaten er det allikevel en del som er interessant for oss Macere. Visste du at Chrome utvikles av samme utvikler som arbeider med den populære Camino-nettleseren på Mac?

Mike Pinkterton, en av grunnleggerne av den populære Camino-nettleseren på Mac, har blitt ansatt av Google for å jobbe med Google Chrome. Mike har holdt dette hemmelig i flere måneder, men etter lanseringen av Google Chrome har han kunnet offentliggjøre sin nye arbeidsgiver. Dette er andre gang en ledende Camino-utvikler har blitt headhuntet til utvikling av nettlesere for et annet selskap.

Når Apple lanserte Safari og WebKit, ble det i etterkant kjent at Apple hadde hyret inn Dave Hyatt. David var en sentral person i utviklingen av Camino og etter at han begynte å jobbe for Apple har Camino-prosjektet ikke hatt samme raske utvikling som tidligere. Nå som Mike Pinkterton har blitt en del av Google-laget, er det mange som tror at Camino-nettleseren går en sikker død i møte. Mike hevder i sin blogg at Camino-prosjektet på kort sikt ikke vil bli rammet. Hva som skjer på lang sikt vites ikke.

At Google valgte Apples WebKit framfor Mozillas Gecko som den underliggende motoren for visning av nettsider, blir av mange sett på som et signal at Mozilla har gått i feil retning. Mens Apples WebKit tydeligvis har fokusert på å lage en svært rask, effektiv og velfungerende kodebase som fungerer like godt på datamaskiner som på mobiltelefoner som iPhone og Android, så har Mozilla beveget seg i motsatt retning. Firefox har i dag blitt et stort "funksjonsmonster" hvor koden er lite effektiv og ressurskravene stigende for hver versjon. Med sentrale Mozilla-utviklere nå på Google og Apple sin lønningsliste blir det lagt ned mye ressurser i videreutviklingen av WebKit, noe som definitivt vil kunne bli en trussel for Mozilla sin Firefox.

For Apple og Mac-brukere som sverger til Safari er utviklingen svært velkommen. At Google og flere andre store aktører nå begynner å satse på WebKit vil kunne bety mye for den videre utvikling for Safari. Dessverre ser det ut som Camino blir det første offeret.

oddiZs bilde

oddiZ

Jeg elsker camino og vil ikke at den dør

Get Camino!

apple boy

hvor kan man laste googlechrome ned? ser bare en tegneserie... forvirra :/

svars bilde

svar

www.google.com/chrome
Men er bare win verson pr i dag.

smacmac

HMmmm, litt gøy at firefox liksom skulle bli den nye, lette og raske leseren til mozilla (som også utviklet seg til å bli et såkalt funksjonsmonster (men i enda større grad)) nå er blitt så tung.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai