Hold styr på referansene med Reference Tracker

Reference TrackerStudie og skoleåret er såvidt i gang igjen og allerede nå har sikkert flere lærere og professorer fortalt dere viktigheten av å ha korrekte referanser i alt som leveres inn. Uten ordentlige referanser, ingen god karakter. Men hva gjør man så for å holde styr over alle referansene? Et program med navnet Reference Tracker ($29) kan hjelpe deg.

De fleste norske og utenlandske universiteter og skoler forholder seg til Harvard referencing, en referansestandard som definerer hvordan du skal referere. For mange studenter kan denne måten å referere til artikler, bøker og journaler virke unødvendig komplisert, men det finnes heldigvis hjelp.

Programmet Reference Tracker fra Malinkware er utviklet for å gjøre jobben med referanser veldig mye enklere. Ikke bare holder Reference Tracker styr over alle dine referanser, programmet kan også automatisk hente ned informasjon om kilden og tilslutt lage en referanseliste som følger Harvard Standarden. Alt du som student behøver å gjøre er å legge referansene inn i Referance Tracker mens du arbeider på ditt prosjekt.

Programmet koster $29 i en introduksjonsfase og en 21 dagers prøveversjon kan lastes ned fra Malkinware.com. Les også vår utvidede guide til oppgaveskriving på Mac for ytterligere tips til programvare som kan gjøre studietiden litt lettere.

Referanser

Referanser

runeh

Jeg har brukt BibDesk, som er et open source alternativ. Det fungerer bra, og har en mye bedre pris. Støtter BibTeX, RIS, og de fleste formater for referanser. Referansene lagres i standard BibTeX-filer, men kan også eksporteres til de andre formatene for bruk med andre programmer enn LaTeX. BibDesk forteller deg også hvilke felter som er påkrevd for de forskjellige stilene dersom du fyller ut feltene selv (i stedet for å importere referanser fra en annen BibTeX-fil).

Om du skriver artikler i LaTeX (og om du skriver akademiske artikler skjønner jeg ikke hvorfor du ikke gjør det) er BibDesk et bra program for å håndtere referanser. http://bibdesk.sourceforge.net/

runi

I mitt fag bruker de fleste mac'ere bookends. Dette er noe dyrere (ikke mye), men støtter referanseimportering direkte fra store søkedatabaser, konvertering av endnote-databaser og har CWYW-funksjoner i word og mellel, samt støtte for bibliografigenerering i pages.

For en tidligere windows-bruker er dette programmet overlegent endnote og reference manager.

Forøvrig stemmer ikke Harvard-referansen helt, dersom du skriver innen medisinske fag er det Vancouver-formattering som er nærmest enerådende. I bookends kan du velge formattering blant 100-vis av standarder.

Ove

Jeg er enig i at Bookends er en meget brukbar bibliografisk programvare for Mac. Les mer hos:

http://www.sonnysoftware.com/

Anbefaler dessuten Reference Miner, som er gratis fra Sonny Software.

Wikipedia har en sammenligningsartikkel her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_reference_management_software

Bookends er merkelig nok ikke nevnt. Det skal jeg ta opp med Sonny Software i dag.

Iggy

mange høyskoler har tilgjengelig en tjeneste for sine studenter som heter RefWorks.com. Denne tar seg av alt av referanser, kobling mot Word og søk direkte i BibSys og masse andre baser. Anbefales!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai