Google Chrome kan kjøres på Mac

Google med nettleserI begynnelsen av denne måneden lanserte Google sin første nettleser som dessverre kun er tilgjengelig for Windows. Sergey Brin, en av Google grunnleggere, uttalte kort tid senere at han var flau over manglende Mac-støtte. Nå har Codeweavers tatt affære og laget en CrossOver utgave av Google Chrome som fungerer på Mac.

Googles Chrome har blitt svært godt mottatt verden over og har fått god omtale i media. I løpet av kort tid kapret Chrome hele 1% av nettlesermarkedet. På i1-sidene har Chrome holdt seg relativt stabilt rett under 1% siden lansering for drøye to uker siden.

Google har fortsatt ikke kommet på banen med en Mac- eller Linux-utgave av Google Chrome, men har ved flere anledninger lovet at disse vil komme. Kort tid etter lansering uttalte til og med en av Googles grunnleggere, Sergey Brin, at han var flau over den manglende Mac-støtten.

Selskapet Codeweavers har ikke tenkt å vente på Google og har i dag lansert CrossOver Chrome for både Mac og Linux. CrossOver gjør det mulig å kjøre Windows-programvare direkte i Mac OS X og Linux uten noen form for virtualisering (Parallels og VMware) eller Boot Camp. De har nå brukt denne teknologien til å gjøre det mulig å kjøre Chrome på Mac.

Google Chrome for Mac

i1-sidene i Google Chrome på Mac - Klikk for større bilde

CrossOver Chrome er foreløpig relativt ustabil, men er du svært ivrig etter å se hva Google har utviklet vil du kunne få prøve det hele helt gratis hos Codeweavers

mtws bilde

mtw

-argh- og jeg som trodde det var en OS X native utgave som var kommet

fredarn

Jeg også, 'slem' tittel!

AndreasP

Sorry altså, men denne crossoveren bør ikke være en indikasjon på hvordan «native» Chrome kommer til å funke..! Tregt, hakkete o.l... Kan være min laptop osm ikke takler hele crossover-greia, men en nettleser for Mac OSX skal jo ikke være treg og sånn på en MacBook!

Alfred.Woodden

Missvisende tittel, et øyeblikk hadde jeg et snev av euphoria, for så å bli dypt skuffet... sukk

fredarn

AndreasP; les artikkelen! "CrossOver Chrome er foreløpig relativt ustabil, men er du svært ivrig etter å se hva Google har utviklet vil du kunne få prøve det hele helt gratis hos Codeweavers"

PowerBook

Håpløs og meget misvisende overskrift!
I grunn er dette Google Chrome for MS Windows, men som lar seg kjøre på Mac OS X ved hjelp av Codeweavers CrossOver. I tillegg så støtter den ikke PowerPC...

fmortens

Fysja.... like ille som applikasjoner som krever X11

admins bilde

admin

Tittelen ble en smule misvisende ja. Har rettet den nå. Takk for tilbakemeldingene!

csharp

chrome er uten tvil den raskeste nettleseren jeg har testet - og jeg har testet de fleste - på windows pc'en på jobben, men det at google driver og henter informasjon om hva jeg driver med mens jeg surfer liker jeg ikke, så har foreløpig droppet chrome og gått tilbake til safari 4.0, som er nesten like rask i følge mine tester.

dabear

crossover, dvs wine er avhengig av x11 for å kjøre, å ja. En applikasjon som krever x11 er like ille som en applikasjon som kjører x11. Det sier seg med andre ord sjøl..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai