Gjør om PCen din til en Mac

EFI XEn liten USB-pinne med navn EFI-X skaper nå storm i Mac-miljøet. USB-pinnen kan gjøre en helt standard PC om til en "Mac", helt uten at du trenger å foreta noen form for modifisering på din PC. Du kan med andre ord installere Mac OS X på en helt ordinær PC. Er dette den ultimate Hackintosh-løsningen?

Å installere Mac OS X på en PC har tidligere vært en vanskelig prosess som har involvert både piratkopiering (som er hovedårsaken til at vi ikke har tillatt diskusjoner om dette her på Mac1)og mye arbeid. Allikevel er det mange som har tatt seg bryet med å gjøre om en vanlig PC til en Mac.

En ny løsning som kalles EFI-X gjør det derimot latterlig enkelt å installere Mac OS X på en hvilken som helst PC. Tidligere har den største utfordringen ligget i det faktum at alle moderne Macer har en moderne EFI-firmware, mens PCer fortsatt baserer seg på BIOS. Disse to er ikke kompatible og har gjort det vanskelig å installere Mac OS X på en vanlig PC.

EFI-X er en helt vanlig USB-pinne som du må montere rett på hovedkortet i en PC. Når du booter PCen velger du EFI-X som oppstartsstasjon og dermed tror PCen og Mac OS X at dette er en Mac med EFI-firmware. Du kan dermed installere Mac OS X på PCen og du trenger heller ikke være nervøs for at framtidige oppdateringer ikke fungerer.

Nettstedet Gizmodo har testet løsningen som koster hele $155 og rapporterer om stor suksess.

Skaper storm i Mac-miljøet

EFI-X skaper utvilsomt storm i Mac-miljøet verden over og også her på Mac1 har EFI-X blitt heftig diskutert i forumet. Er dette bra for Mac-miljøet? Vil det presse prisene på originale Apple-maskiner og tvinge Apple til å lansere billigere modeller?

Det er vanskelig å vite hvordan en slik "enhet" vil tas i mot i markedet. Hvis det viser seg at EFI-X ikke inneholder noen form for kopibeskyttet materiale kan det bli svært vanskelig for Apple å forfølge saken på samme måte som med kloneprodusenten Psystar som Apple gikk til sak mot tidligere i år. Hvis Apple ikke kan gå til sak, vil utvilsomt mange entusiaster både på PC og Mac-siden kjøpe og sette sammen en PC til en vesentlig lavere pris enn hos Apple. Den eneste utveien vil isåfall være for Apple å introdusere en form for DRM direkte i hovedkortet på sine datamaskiner som umuliggjør at andre datamaskiner enn Apples egne kan kjøre Mac OS X.

Dette er et produkt som definitivt vil kunne få konsekvenser for Apple, om det er positivt eller negativt vil tiden vise. Diskusjonen går for fullt i forumet

noilivaps bilde

noilivap

En slik har jeg lyst på.

Apple kan vell heller ikke gjøre noe da det eneste den gjør er å emulere EFI. (ingen apple koder / programvare i den)

ccjensen

EFI-X er en helt vanlig USB-pinne

Dette stemmer ikke helt. Gaar rykter om at den faktisk har en egen CPU InsanelyMac Forum

Simen89

Utifra bildet ser det ikke akkurat som en "pinne" heller

noilivaps bilde

noilivap

tar jeg ikke feil så kan den bare kobles til 10 pin USB kontakten i hovedkortet, (ikke en egen usb port)

dngs bilde

dng

Slutt å vær så pirkete folkens, dere skjønner godt hva teksten betyr..

Ontopic: Skal jeg ha mac, skal jeg ha en ordentlig en, ferdig med det:)

svars bilde

svar

Man vil vell fremdeles ikke kunne kjøre "hva man vil" av hardware, osx har jo ikke drivere for hummer og kanari.

Men enig med dng; jeg kommer nok til å kjøre orginalt, jeg synes ikke mac pro er noen dyr maskin egentlig.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Hadde en offisiell «klone» på 90-tallet, og opplevde hvordan maskinen fikk driverproblemer med systemoppdateringer... Det er den mest kortlivede Mac'en jeg har hatt (måtte skrotes etter 3 år, mot 7 års problemfri bruk for PM G4'en jeg kjøpte som erstatning), tross solide spesifikasjoner som ny. Så ingen «jukse-Mac» for meg med det første...

noilivaps bilde

noilivap

Det er hovedporblemet, apple kan lage oppdateringer som sperrer for EFIx men det er vell ikke lovlig (?)

Mac klonene var macs laget av andre fabrikanter mens EFIx bare emulerer EFI hvilket lar deg installere osx uten ulovlige versioner, eneste forskjell mellom Mac og PC er EFI.

Skulle apple på noen måte blokkert EFIx ville de nok bare gitt ut en firmware oppdatering som ville fått den til å virke igjen (who knows?)

en PC med EFIx er vell mindre jukse-mac i disse X86 dagene enn de tidligere mac-clonene var.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Klonene var laget med full godkjennelse fra Apple, og med lovlig lisens på Mac OS. Problemet var at Apple (naturligvis) ikke tok hensyn til hva kloneprodusentene hadde puttet inn i maskinen, når de videreutviklet OS'et. Husker ikke alle detaljene, men det kom nye funksjoner i Mac OS som rett og slett ikke fungerte med klonene, uansett hva man puttet inn av drivere og systemtillegg.

Så det er ikke nødvendigvis et spørsmål om å «blokkere»; bare om ikke å innlemme støtte til ditt og datt i all evighet.

nasty0nes bilde

nasty0ne

Scam
Er det ikke merklig at det bare er en ukjent fyr som har fått "review chip" en test type og incen andre.. hva med f.eks cnet? nope, nada. Og denne americanern som har "testet" den og laget video reklamerer også med at du kan bare få bestillt fra følgende US leverandør i USA.. hmm
Lukter rart.

Stian7

Tiden vil vise, men jeg vil være litt på passelig som "nastyOne". Det hadde vært hyggelig om rykte stemmer, for måten vil faktisk være lovlig(om det ikke er noe spess på selve USB kortet.).

Jeg har et håp om at apple vil lansere en billigversion av MacPro, men antagelig et vagt håp. For i apples øyne: Hvis du ikke kjøper en MacPro kjøper du en iMac eller Mac Mini.

K.D.Gs bilde

K.D.G

død ide?

jeg har en eee pc som er 50% mac :S

kan det funke på en "EEE PC 900" ??

Hjelp
Admin plz

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai