JavaScript-hastigheten dobles

squirrelfishTidligere i år lanserte WebKit-teamet (rammeverket til Safari) en ny JavaScript-programtolk med navnet SquirrelFish. Ytelsen på JavaScript ble sterkt forbedret, men dette var tydeligvis ikke nok. Nå har WebKit-teamet lansert SquirrelFish Extreme, en forbedring av SquirrelFish som dobler JavaScript hastigheten i WebKit.

WebKit er Apples åpne-kildekode rammeverk som er grunnpilarene i nettleseren Safari og som nå også benyttes av Google i deres nettleser Chrome. Google valgte i Chrome å utvikle sin egen JavaScript-tolk kalt V8 og denne skulle gi bedre ytelse enn SquirrelFish, men nå slår SquirrelFish tilbake.

SquirrelFish Extreme, som er å finne i siste "nightly" utgavene av Webkit, øker hastigheten i forhold til V8 med hele 38%. SquirrelFish Extreme er også mer enn dobbelt så rask som første utgaven av SquirellFish og ti ganger raskere enn JavaScript-tolken i Safari 3.

SquirrelFish

Du kan laste ned siste utgave av WebKit med SquirrelFish Extreme fra nightly.webkit.org. WebKit-bloggen Surfin' Safari har ytterligere informasjon om SquirrelFish Extreme.

dabear

Hva er det disse talla måler? Jo, "SunSpider runs per minute" ifølge kilden, det vil si testen som webkit teamet sjøl har utvikla. Tviler ikke på at SquirrelFish Extreme yter bedre på denne testen, men testen er ikke representativ. De burde legge ved resultater for V8 Benchmark og Dromeo i det minste; de måler forskjellige aspekter ved javascript ytelse.

TheX

Og forresten så er SF Extreme 100% (litt over det også) raskere enn SF, ikke 50%. En dobling er en økning på 100%.

Men dette er uansett kjempefint! :)

// Thomas ~ The X

Jeg ble, den 12 Januar, 2006, offisielt optimist!

TheX

En kjapp test med "Empty Cache" innimellom gir meg to sekunder forbedring i den totale loadinga av VG nett. Fra 13.2 sek til 11.3 sek.

// Thomas ~ The X

Jeg ble, den 12 Januar, 2006, offisielt optimist!

Marasmuss bilde

Marasmus

Hva mener du med den totale loadingen av VG-nett? Nettsiden til VG, vg.no, lastes jo inn på under 3 sekunder hos folk flest, selv med tømt cache.

csharp

siste webkit er faktisk mye raskere enn siste utgave av safari også!

for moroskyld lastet jeg ned safari 4, developer preview og siste webkit og kjørte begge gjennom sunspider benchmark, og fant ut at safari brukte 70% lengre tid enn webkit:

** TOTAL **: 1.70x as fast 1717.8ms +/- 0.7% 1013.0ms +/- 1.9% significant

ganske stor forskjell, synes jeg.

siste safari brukte 1717 ms, mens webkit brukte 1013 ms. har tidligere testet chrome, firefox, opera og ie på windowns og den raskeste av dem var chrome med ca 2500 ms...

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Det er vel heller ikke Javascript som laster VG's forside, så man vil ikke merke særlig forskjellig på akkurat det.

Forøvrig ønsker jeg meg ikke en Safari med superkjapp Javascript. Jeg ønsker meg en Safari som ikke kræsjer og tar alle fanene mine med seg hver gang den kommer over en side med litt for mye Flash.

SondreB

fuzzy76: Du vet vel at du via Logg-menyen kan gjenopprette alle fanene du hadde oppe i tilfelle kræsj?

Vet det er irriterende at Safari kræsjer av og til, men det går altså an å spare litt arbeid via Logg-menyen :)

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Kræsjer Safari? Kan ikke huske at jeg har opplevd det. Min kone opplever av og til at Safari fryser, og må tvangsavsluttes.

Hva er det som får Safari til å kræsje? Bare Flash?

sags bilde

sag

Safari kræsjer ofte for meg ved bruk av Facebook.

Millad

Dette ser bra ut!
VG er vel full av reklamer !

-Millad
http://millad.net

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai