Hva er "The Brick"?

Den siste tiden har et hett rykte omkring et nytt Apple-produkt florert på nettet. Ryktet er svært vagt, men har fått navnet "The Brick" av nettstedet 9to5Mac. Den ryktede oppdateringen av Apples bærbare datamaskiner i oktober skal ifølge 9to5Mac handle om "The Brick", men hva er dette? Spekulasjonene er i gang og ryktemakere hevder at dette er alt fra en ny Mac mini til en "murstein"

Nettstedet 9to5Mac har et svært godt rykte og har tidligere avslørt en rekke Apple-produkter, deriblant forrige iPod nano modell. De var også tidlig ute med å avsløre regnbuefargene i de nyeste iPod nanoene og kildene til nettstedet er definitvt godt plassert et sted i Apples verdikjede. Denne gangen har de ikke fått vite veldig mye mer enn at den kommende oppdateringen av Apples bærbare vil handle om "The Brick".

The Brick skal knuse Windows

Navnet "The Brick" kan helt klart bety en rekke forskjellige ting. Det kan være kodenavnet på et nytt produkt eller navnet på en ny strategi. Det eneste vi vet, er at Apples serie med bærbare datamaskiner trenger en oppdatering og oppdateringen skal i følge ryktene komme i oktober. Nettstedet Macenstein mener at navnet ikke direkte har noe med et nytt produkt å gjøre, men heller en omfattende strategi hos Apple. "The Brick" betyr "murstein" og hvordan knuser man enklest vinduer (Windows), jo med nettopp en murstein.

Under forrige finansielle presentasjon, uttalte Apples finansielle sjef at marginene ville reduseres i kommende perioder grunnet introduksjonen av produkter med vesentlig lavere margin som konkurrentene ikke kan konkurrere mot. Dette har fått mange til nå å tro at "The Brick" ikke er et fysisk produkt, men en ny og aggressiv produktserie med bærbare datamaskiner som er spesielt utviklet for å ta store markedsandeler fra Windows.

Har Apple planer om å endelig konkurrere mot Windows-verdenen på pris? Med over 20 milliarder dollar på bok har Apple pengene til å redusere sine egne marginer drastisk og dermed kunne tilby billigere maskiner. Apple har tidligere ikke ønsket å konkurrere i lavpris-segmentet, men hva hvis Apple totalt endret dette segmentet med en ny produktlinje?

Ny Mac mini?

The Brick er en ny maskinIkke alle tror at Apple vil gjøre noe drastisk med sine priser og navnet "The Brick" kan også henvise til et fysisk produkt, for eksempel en helt ny Mac mini eller en ny maskin mellom iMac og Mac Pro. Mac minien har ikke mottatt noen store oppdateringer siden overgangen til Intel og maskinen er i dag tilnærmet lik tidligere Mac minier. Skal Apple fortsette å selge Mac minier trenger den en større oppdatering for å være konkurransedyktig både på pris og spesifikasjoner.

Apple har også i lengre tid hatt et gap i sin produktlinje. De mangler helt klart en Mac Pro mini, en maskin som er like konfigurerbar som Mac Pro, men mindre og med en hyggeligere prislapp. En iMac uten skjerm, men med konfigurasjon- og oppdateringsmuligheter har markedet etterspurt lenge. Kanskje "The Brick" er svaret.

Grandars

La "The Brick" være Mac Mini med OS X Home Server elns! iTunes server (med mulighet til å redigere og synce fra andre maskiner), iPhoto server (med samme), streaming til aTV og iTunes, backup, legg til Remote.app og airtunes og du har eit uslåelig produkt.

//grandars

Lyot

+1
Sleng gjerne på Aperture-server også.

sinatra

Noe som ikke ble nevnt her, men som er nevnt på utallige ryktesider. "The new macbook is all about the brick" <---> Apples strømforsyninger til bærbare blir ofte omtalt som "the brick".
Men, hvem vet. Rykteflomen rundt Apple er nesten som et spill. Man venter intenst på hva som skjer rundt neste hjørne.

"To err is human. To really screw up, you need the root password"

Caution

Åj, nå kjenner jeg at jeg fikk veldig lyst på Aperture/iTunes server.

arntsss bilde

arntss

En ny mac mini og jeg ligger langflat med alle fire på bakken på vei til nærmeste Eplehus!

Snires bilde

Snire

Hva med en konkurent til Asus Eee, og de andre mini laptopene?
Tror dette er et marked som vil eksplodere snart.
Små, lette maskner med helt greie spesifikasjoner. Og med batteri som holder helt fint gjennom en hel skoledag/arbeidsdag.
Ser for meg skoleelever og servicepersonell med sånne små bokser. Superpraktisk og mye mer anvennelig enn en pda.
Tenk en Macbook i halv størrelse....snadder å bære med seg.

svars bilde

svar

Jeg kunne tenkt meg en liten macbook, i aliminium og med atom cpu.
(ergo en mac verson av aspire one.

palelnans bilde

palelnan

9to5 har fjernet artikkelen. Hvorfor det? Var det hele en scam?

Men de linker fortsatt til denne artikkelen:
http://blogs.computerworld.com/wireless_usb_hub_brick_to_hit_macbooks_next_month

Og Macrumors skriver om Brick her:
http://www.macrumors.com/2008/09/22/macbook-brick-codename-speculation/

bambinis bilde

bambini

Brikken som mangler for å kunne bli en seriøs aktør for bedriftsmarkedet...

Altså en strategi.

limbo

Folk prater om en konkurrent til Asus Eee og alt det der. Har folk glemt Macbook Air. Eller ser ikke folk på det som en konkurrent?

wonderboy

--

wonderboy

Macbook air er jo dobbelt så stor, og ti ganger så dyr som eee. Hvordan kan den være en konkurrent?

wonderboy

Men noe som kunne fylle inn tomrommet etter cube, hadde vært kjærkomment ;)

Rafael

Mange som tror det har med strømtilførselen å gjøre.
Da snakker vi om ikke-nyheter.
Mac Mini er det helt sikkert ikke. Snart 2 år siden de hadde en mindre oppjustering på den, så det er et prosjekt som er dødt.

Alyces bilde

Alyce

"Brikken som mangler for å kunne bli en seriøs aktør for bedriftsmarkedet..."

stor forskjell på en brikke og en brick kjære.

Ellers tror jeg de kommer til å gå i motsatt retning av det de gjorde med Air, en murstein er tung og stor og akward å bære. Samme vil de nye macbookene være, de vil være gigantiske, tunge og helt klin firkanta. Aliminiumen forsvinner til fordel for granitt, åhåhåh. Dette er foresten første virkelig store steget i "A greener apple"-kampanjen også. Jeg skal bli trend-forecaster tror jeg, egentlig.

quadra800s bilde

quadra800

Seriøst, dette er ikke Japan. Det kommer aldri til å bli noe stort marked for mikro-bærbare her eller i USA. Ingen ser på MacBook Air som en konkurrent, rett og slett fordi den ikke har noen å konkurrere mot. Jeg syns det er mye lurere å gi oss en tynn maskin med ordentlig tastatur og skjerm, enn en krøplete tjukk liten boks med ekkelt tastatur og knøttliten skjerm. Apple tenker visst litt lenger enn enkelte her. De tenker på hva som faktisk er best å ta med seg: EN TYNN MASKIN

svars bilde

svar

Sant nok, men jeg savner fremdeles firewire på air.

want1ph0nes bilde

want1ph0ne

Emm... Folkens, skulle kjøpe meg en MacBook PRO på torsdag.. Tror dere jeg da kommer til å bli skuffet pga oppdateringen.. Er jo også mulighet for "Snow Leopard" i januar? Hva anbefaler gutta?

Vær så snill! Svar? :D

jorgenpj

Hvis du trenger en ny mac nå så ville jeg kjøpt, hvis du har mulighet til å vente så ville jeg nok gjort det. Det er jo alltid lurt å sjekk macrumors' buyer's guide http://buyersguide.macrumors.com/

want1ph0nes bilde

want1ph0ne

Har mulighet for å vente, men er så ****** rastløs med det at du aner ikke :)
Men takk :D

want1ph0nes bilde

want1ph0ne

Snakker vi midt i Oktober, så er det greit, men november begynner å bli litt seint?
Også er det jo det at det er ikke sikkert at det nye designet blir så mye kulere eller tøffere.. Jeg, personlig, syntes f.eks. det "gamle" iPhone-designet er "kulere" enn det som er på iPhone 3G, men det haddde jo vært litt kjipt om den hadde blitt satt ned 2-3 lapper i pris.. :P

want1ph0nes bilde

want1ph0ne

Har spart til en MacBook PRO siden mai! nå har jeg råd.. Og hadde store planer om å HA den i høstferien.. Ikke se på bilder av den :P Men hvis vi da sier at den kommer 14 . Oktober, kommer den da 14 til Norge, eller venter vi en mnd til? :S

KDNs bilde

KDN

Ingen vet noe som helst før 14 oktober eller før/seinere når oppdaterte maskiner er klare for salg på apple.com

Rafael

want1ph0ne: Blir den oppdatert 14. blir den også tilgjengelig i Norge den 14.

keiserjohn

The Brick hadde vært et jævlig dårlig navn på en ultrabærbar alla Eee.

Akk som de skulle kalt Mb Air for MB box.

Brick høres ikke altfor portabelt ut.

daghe

Det er helt sikkert en ny portable for å bryte seg inn på windows-markedet. Spekket med alle features en kan ønske seg, lages litt i overkant firkantet for å være akseptabel på business-markedet.

Kodenavnet er utledet av tyngden og utseende. 7.5 kilo rå firkantet kraft !

http://www.apple-history.com/?page=gallery&model=portable&performa=off&sort=date&order=ASC&range=

Det var maskinen sin det !

iPuNxs bilde

iPuNx

Kanskje det er en ultramobil data for gamle damer, som de også kan bruke som slagvåpen sammen med vesken sin?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai