SIDPLAY - C64-musikk på Macen

C64Året er 1985. Din splitter nye datamaskin er satt opp mot en 26" CRT-TV. Røde, grønne og rosa streker flimmrer over skjermen samtidig som spenningen øker for hvert eneste tall som ruller forbi på kasettspilleren. Plutselig skjer det. Loadinga tar slutt. Spillet viser fet grafikk og musikken slår i mot deg med samples a-Ha bare kunne drømme om. Vi snakker selvfølgelig om Commodore 64!

Commodore 64 (C64, CBM 64) er en 8-biters datamaskin fra det amerikanske firmaet Commodore. Den ble lansert i 1982, og var en av de første personlige datamaskiner som var billig nok til at de ble allemannseie. Da Commodore Computers Norge halverte prisen på C64 høsten 1983 tok salget av for alvor i Norge. Commodore står også i en nostalgisk særstilling for hobby-programmerere og spillentusiaster verden over, og var for mange inngangsporten til «dataverdenen».

De fleste som har opplevd 80-tallet kjenner vel til spill som "The Last Ninja", "Out Run", "The Great Giana Sisters", "IK+" og "Commando". Mange vil nok huske timer med latter og tårer, blod og svette for å kjempe seg vidre til neste del av spillet, men som regel er det en annen ting nostalgikerne husker bedre, nemlig musikken.

Da vil kanskje julen komme tidlig når det nevnes at så å si all musikken er samlet på nett til gratis for nedlasting! For å spille musikken må du ha SIDPLAY, en svært god og iTunes-inspirert programvare for håndtering og spilling av C64-musikk.

SIDPLAY

Klikk for større bilde

SIDPLAY jobber hardt for å tilby den best mulige SID-musikkopplevelsen uansett plattform og det vises blant annet i videodemonstrasjonen som ligger på programmets forside. Programmet har mange avanserte funksjoner som søk innad i en flerspors-SID og justering av de forskjellige kanalene i SIDen. Det hele er pakket inn i en iTunes-lignende form og er lett å ta i bruk.

Programmet er gratis og kan lastes ned hos Sidmusic

Sørg for at Macen din er koblet opp mot stereoanlegget, ta på deg din mest nerdete t-skjorte, skru opp volumet og nyt!

palelnans bilde

palelnan

http://www.hvsc.c64.org/ gir ikke særlig mye lyd fra seg, gitt.

Gaau

Men kan også laste ned hvsc-pakken fra exotica.

Ttigers bilde

Ttiger

Kongelig!! :D

haoas bilde

haoa

Så moro, her var det mange godsaker!
Når det gjelder alle .sid filene (musikken) så kan du kan du synkronisere deg med hvsc.c64.org på en enkel måte via programmet, smart :D

minkulfs bilde

minkulf

Har hatt dette programmet inne på MacBooken fra dag én! :D
De som ikke allerede har gjort det bør forøvrig sjekke ut Slay Radio.

Hail to Slay radio baby!

Luri-Fax

Har også hatt dette supre programmet i flere år :D
Slay Radio = Kvalitet! (sjekket nettopp)

--
Man, the living creature, the creating individual, is always more important than any established style or system. Be water, my friend.

fengjiss bilde

fengjis

Vil anbefale en side som har absolutt alt av gammel spillmusikk. Fra pacman til the Sims.
http://gh.ffshrine.org/soundtracks.php
Skulle ikke forundre meg om det var noe commondore musikk der også:)

simens bilde

simen

Velkommen etter til dere som ikke har hatt dette i maaaaange år allerede. Sjekk ut "Alternative Fuel" og "Supremacy" av "Jeroen Tel", kongetunes!

Mac OS X, Mac OS, A/UX, GoboLinux, Debian, Linux Mint, FreeBSD, pfSense, pkgsrc, Java, Perl, PHP, JavaScript, AppleScript, etc...

Firestones bilde

Firestone

Jeg savner egentlig mest muligheten for å spille av moduler fra Amiga-platformen. Tenker på f.eks ProTracker, Screamtracker, FutureComposer osv... det hadde vært konge!
Finnes CocoModX, men denne er for PPC, og er ganske halvferdig....

sinatra

Jeg henger meg på simen og sier også 'velkommen etter', velkommen langt etter. Hvis dette er nytt for noen på Mac1, så kan de endelig se fram til mye god og nostalgisk musikk framover. HVSC og SidPlay er essensielt på enhver Mac :) (IMHO)

Er også enig med Firestone. En god mod/xm/s3m/it player for OSX hadde vært godt. CocoModX er latterlig. XmPlay for windows er og blir den beste playeren utenom de originale programmene (trackerne).

"To err is human. To really screw up, you need the root password"

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai