Ny Chrome-lignende nettleser

StainlessGoogles nye nettleser, Google Chrome, har blitt tatt svært godt i mot og likhetene mellom Chrome og Safari er mange. Begge er basert på Apples Webkit, men Chrome har en stor fordel med sin fler-prosesshåndtering som øker stabiliteten til nettleseren. Hver tab/fane håndteres som en egen prosess og skulle en tab/fane gå ned, forblir nettleseren stabil. Med denne ideen i bakhodet har selskapet Mesa Dynamics lansert Stainless, en ny Webkit-basert nettleser til Mac.

Det er sannsynligvis fortsatt en god stund til vi får se Google Chrome på Mac, men det betyr ikke at du ikke kan få en fler-prosess nettleser av den grunn. Stainless fra Mesa Dynamics har nemlig gjort sin nettleser "multi-threaded" og du kan laste den ned i dag, helt gratis.

stainless

At nettleseren er "fler-prosesseserende" betyr rett og slett at hver eneste fane/tab du åpner i nettleseren, kjøres i en egen prosess. Skulle en prosess kræsje eller forsinke nettleseren, påvirker ikke dette resten av nettsidene du har åpne. Resultatet skal være økt stabilitet og ikke minst mer fornuftig ressursbruk i din nettleser.

I tillegg til å være "fler-prosesseserende" så har også Stainless gjort som Chrome og kombinert søke- og adressefeltet til et og samme felt.

Stainless virker kun med Mac OS X 10.5 og er en "Technology Demo", dvs. en demonstrasjon av ny teknologi. Om Stainless vil bli utviklet videre vites ikke, men utvikleren lover ingenting utover mindre forbedringer. Er du nysgjerrig på fremtidens nettlesere kan det være interessant å teste Stainless. Programmet kan lastes ned fra Stainlessapp.com

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Mitt umiddelbare inntrykk er at vi har en mulig Safari-killer her. Men det mangler jo flere helt vesentlige funksjoner...

Gretulli

Sitat:
"I tillegg til å være "multi-threaded" så har også Stainless gjort som Chrome og kombinert søke- og adressefeltet til et og samme felt."

Er dette noe nytt da? Slik har jeg hatt det en god stund med Firefox. Ser ikke noe poeng i å bytte...

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Om du liker Firefox, blir nok denne for enkel å bruke. Ingenting du trenger å skru på — «it just works»...

Dolemite

Mye feil her altså, "multi-threaded" har jo alle browsere idag ... det er det som f.eks gjør at du kan surfe samtidig som du laster ned en fil. Ordet du leter etter er "multi-process"

theo.dore

de som har utviklet den sier selv at det stopper her - det var ment som et "proof of concept". kanskje det blir en nedlastings-klient. så ingen grunn til å hoppe over bord

Macinis bilde

Macini

Den var i alle fall mye raskere enn Safari og Firefox

KDNs bilde

KDN

Likte den. Skal bare lage en lokal startside med delicious så er den perfekt.

Gretulli

Jeg har alltid hatt "it just works" følelsen med Firefox. Har aldri måttet "skru på noe".

absent

Synes virkelig Stainless var bra:) Kjappeste nettleser jeg har prøvd på mac. Og jeg har brukt ganske mange, Camino, safari, firefox, opera.
Eneste som mangler er bokmerker:)

Metryxxs bilde

Metryxx

Likte den veldig godt jeg. Enkel og veldig rask. Kommer til å bruke denne

Brutals bilde

Brutal

Venter heller på Google Chrome jeg..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai