Del filene dine med Papaya

Del filene dine med Papaya

Deler du ofte store filer med venner, familie og kollegaer? Er filene for store til e-post og du ønsker ikke å ta bryet å laste opp filene til fildelingstjenester? Da kan et program med navn Papaya (20€) kanskje være noe for deg. Papaya lar deg raskt og enkelt dele filer rett fra skrivebordet og dine venner kan laste ned filene i en helt vanlig nettleser.

Papaya fra Lighthead er rett og slett en liten webserver på din Mac dedikert til deling av filer. Papaya lager automatisk en lekker og enkel nettside for dine delte sider som du deretter kan dele med venner, familie og kollegaer. De du deler filene med trenger kun en helt vanlig nettleser for å laste ned filer direkte fra din Mac.

Papaya støtter forskjellig typer av tilgangskontroll og du kan både dele filer med eller uten passord. Du har også støtte for Lables, Quick Look, Bonjour og opplastning av filer. Dine venner og kollegaer kan med andre ord også dele filer med deg.

Programmet koster €20 og en demo-versjon kan lastes ned fra Lighthead Software, samme selskap som har utgitt Caffeine som vi omtalte i forrige uke.

Del filene dine med Papaya

Del filene dine med Papaya

Del filene dine med Papaya

TigerOlas bilde

TigerOla

Dette virker jo veldig spennende! Så var det det å få ordna med bedre opp-hastighet uten å bli flådd..

dngs bilde

dng

Jeg sliter med å få åpnet porten på routeren min, så jeg får ikke tilgang til serveren min:/

leosgonewild

Noen som har erfaring med dette programmet?
Laster man opp til en side, eller laster brukere ned direkte fra din maskin?

dngs bilde

dng

Når du starter programmet, gir den deg en IP Adresse som andre kan koble seg til og hente filene dine:) Du kan legge til passord på div mapper eller hele serveren, forutsat at Macen din er påslått. Men som sagt, jeg får ikke dette til, så hvis noen har peil på routere, please help me:)

KDNs bilde

KDN

"Fiber til folket" så blir en slik løsning bra.

jpsalvesen

Hvordan fungerer dette bak en ruter?

Det bør nok omtales når det er snakk om å starte en webserver mot internett. Det bør også det faktum at å kjøre en webserver krever jevne oppdateringer for å få med seg sikkerhetsoppdateringer - samt at man aksepterer en ny angrepsvektor inn i heimen.

TLZ

Kva er det dette programmet gjer som ikkje Dropbox gjer bedre?

pianoman

Og hva med det innebygde systemet som os x har? Bare slå på webdeling, og legge fila i web-sider i hjemmappen din. Voilà.

iEinar

TLZ og pianoman:

Det står jo klart hva den kan da:
"apaya støtter forskjellig typer av tilgangskontroll og du kan både dele filer med eller uten passord. Du har også støtte for Lables, Quick Look, Bonjour og opplastning av filer. Dine venner og kollegaer kan med andre ord også dele filer med deg."

Er ikke veldig kjent med Dropbox, men må man ikke laste opp filene til en server da?

pushits bilde

pushit

Fiber er sunt! *tygg tygg*

kmac

Noen som har prøvd eatlime.com? Funker også veldig bra :-)

nomad1

Ikke alle bredbåndsleverandører tillater opprettelsen av en webserver

Eplefisk

Programmet fungerer veldig bra her ihvertfall.

Overfører via lokalt nettverk hvis man sitter på samme nett. Veldig bra for å dele de samme filene mellom macen og en vistamaskin både via internett og lokalt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai