Ikke løp og kjøp?

Ikke løp og kjøp10 000 kroner er lagt på bordet, ny Mac er kjøpt inn og kort tid etter levering, lanserer Apple en ny modell med bedre spesifikasjoner, revolusjonerende nytt design eller spennende nye funksjoner. Du har kjøpt katta i sekken og din nye maskin falt umiddelbart i verdi. Kjenner du deg igjen i situasjonen? De drevne Mac-brukerne går sjeldent i denne fellen og i baklomma har de en svært god guide å forholde seg til. MacRumors.com sin velkjente Buyers Guide.

På nettstedet MacRumors får du en historisk oversikt over alle Apples modeller, fortløpende vurderinger og anbefalinger om når det lønner seg å kjøpe de ulike produktene. Kjøpsguiden gir en fin oversikt over når det sist kom en ny eller oppdatert versjon av de ulike Apple-modellene og hvor lang tid det normalt har tatt mellom hver oppdatering.

For eksempel sier det seg selv at det er nå du bør kjøpe iPod. Alle modellene har hatt release på nye versjoner i september 2008.

Flere nyheter snart?

Det er derimot større grunn til å vente med å kjøpe Mac Mini. Siste versjon ble lansert I august 2007. Det er 422 dager siden siste oppdatering, mens gjennomsnittet er 188 dager ifølge MacRumors kjøpsguide.

Nye LCD-skjermer er også verdt å vente på, enten for å få 20” eller 23” fra 2006 til nedsatt pris, eller å få nye og bedre skjermer. En oppdatering er sannsynligvis like om hjørnet.

Her er det uansett tips å ta med seg når du snart skal ut å handle julegaven til deg selv! Les mer på Macrumors kjøpsguide for å se hvilke Apple-modeller du bør kjøpe nå eller vente med.

palelnans bilde

palelnan

Har gjort denne tabben 1 gang. Mottok min 60GB iPod på samme dag som 80GB ble lansert til lavere pris.

kovacs

En god grunn til å handle Apple på nettet er 14 dagers angrefrist som kan være kjekt å ha hvis det skulle komme ny versjon.

oddiZs bilde

oddiZ

Jeg fikk min første Macbook noen dager før det kom en ny en ny, som var 2000 kr billigere og og med skjermkort og andre bedre spes....

termservs bilde

termserv

Minner på folk om at de har 14 dagers full returrett ved kjøp på Internett, fra den dagen du mottar produktet.
Og på Elkjøp har du 30 dager full returrett ved kjøp i butikk!

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

palelnans bilde

palelnan

Full returrett på gravert Pod også?

kajac2

Mac Mini er nok død:
Days Since Update: 423 (Avg = 188)

blaaswixs bilde

blaaswix

Hm ja.. Skulle tro jeg var rimelig deppa da jeg akkurat hadde bestilt min første mac.. 1,67 ghz PowerBook G4.. Driit fornøyd og greier, bestilte i Desember.. uvitende om Macworld i Januar.. Da lanserte Steve intel-prosessoren...! 32 dager etter jeg hadde kjøpt min nye mac..! Skuffende..

Eplenikkers

Kjøpsguiden for mac minner mer om rødlisten for truede dyrearter for tiden. Det er en sann prøvelse å vente :) Etter at apple gikk "Mobile" er de blitt trege med oppdateringene av Mac produktene sine. Og OSX.
Dear Bill.
Out picking apples. Don't wait up.:p

Billhater

Hva er poenget med denne artikkelen? Rispe og strø salt i sårene på oss som nettopp har kjøpt et Mac-produkt? Synes det blir litt tendensiøst å si at man kjøper katta i sekken selv om det selvfølgelig er dumt. Ser ut til at jeg igjen er en måned for tidlig ute ...

jeanthemean

Hmm. Tenkte å kjøpe meg en mini neste uke.
Har Apple noen lanseringsdatoer i nærmeste fremtid eller ? :P

j0rg1

Jeg VISSTE at MacBook'ene blir lansert 14. oktober, men likevel, så kjøpte jeg en MacBook PRO her om dagen, og mottok den 1. oktober.. Jeg er fornyd som F! Det er ikke alltid like moro å ha nyeste nytt! Forrige gang de lanserte nye MacBooker, så var det noe galt med grafikk kortene.. Jeg har sett bilder på mange internettsider, og syntes ikke at de har så fint utseende. :) Eller.. man kan jo ikke stole på dem, det er bare Apple Inc. som veit helt sikkert, men alikevel.. De hadde det rette bildet når det gjaldt den nye iPod Nanoen :D

Rettelse på trådskaperen: LØP Å KJØP! :D

Snires bilde

Snire

Kjøpte meg nyeste Macbook, trodde jeg, tidlig i vår. Det gikk en uke så kom det nye modeller med bedre spesifikasjoner til en lavere pris. Fikk heldigvis byttet.
Dette dreide seg om 2,2-2,4 Ghz prosessor, 1-2 Gb ram og 120-160 Gb harddisk og prisen var ca. 600 kr. lavere.
Det er klart at slike oppgraderinger er litt surt å bomme på.

stianw@tihlde.org

jeg har den siste mac mini, og er jo strålende fornøyd! men må si jeg er spent på hva som kommer til å restarte den!

frodemork

Skal apple slutte å komme med nye maskiner da? Kanskje oppdatere en gang vert skuddår?

Kjøp når man trenger er mitt råd og kjøp ny når det trengs. Det kommer ALLTID nye og oppgraderte modeller så når du har slitt ut den du har er det sikkert kommet noe nytt.

Forstår ikke problemet. Hvorfor tenke så mye på markedsverdi? Mac er forbruksvare

tristan

man har det man treng, man treng ikke no nytt... shø?

Jimster

Nå har det seg slik at jeg har litt eraring med dette og bruke penger på gadgets...ganske masse egentlig. Og min erfaring tilsier ganske enkelt at det ALLTID vil komme noe nytt og bedre etter du har kjøpt det du skal ha, så grovt sett skal man handle ny maskin/telefon/osv når man trenger nytt.

Men på den andre siden av saken...hvis forskjellen er 14 dager og helt ny prosessortype (feks ovegangen til Intel) så har jeg full forståelse.

Arild Holtet

Er så enig med flere av innleggene. Kjøp når man trenger, for det kommer ALTID noe nytt og bedre. Riktig nok er A Ford dyrere enn når den kom, men den er ingen bruksgjennstand i dag. Data utvikler seg ekstremt hurtig, og er ett verktøy. Uten verktøy ingen jobbing. Slik er det bare.

Arild.H

devotio

Jeg kjøpte PowerBook når MacBook Pro hadde kommet ut, ny versjon er ikke så kult når det er uvist når alle prgrammene ville fungere på den nye prossesoren. I mitt tilfelle var jeg avhengig av Final Cut Pro og Adobe Photoshop, hadde jeg kjøpt MacBook Pro hadde jeg hatt en maskin jeg ikke kunne ha brukt før disse var universal...

jeanthemean

Jeg også er enige med de over her som sier at det er som regel best å kjøpe noe når man trenger det siden det alltid kommer noe nytt og bedre.

Men det er likevel surt hvis det kommer noe nytt og bedre til omntrent samme pris to-tre uker for eksempel etter man har handlet. Så jeg ble veldig ung å usikker vedrørende mini kjøp i aller nærmeste fremtid.. :/

explicit

Syntes det er en veldig irriterende måte å lansere produkter på, som regel vet man hva som er i vente med andre produsenter.

Med apple vet vi ikke om det nye som kommer er verdt ventetiden, man må bare spekulere.

andre_brenni

Jeg bestilte egentlig en Macbook G5 som min føste Mac, men DAGEN etter lanserte Apple ny Macbook. Apple var så snille å gi meg den nyeste Macbooken uten ekstra kostnader. Tror jeg var en av de første i landet som fikk den :) (selvfølgelig byttet ut for lenge siden)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai