Boxee - et alternativt mediesenter til Apple TV

BoxeeEr du lei av at Apple TV ikke kan spille av DivX, XviD og mange andre videoformater? Synes du programvaren er begrensende og uten mulighet for utvidelser? En ny mediesenter programvare med navnet Boxee kan være løsningen for å få mer ut av din Apple TV. Boxee er et mediesenter basert på Xbox Media Center som er kompatibelt med Apple TV og lar deg bruke både Apples innebygde programvare samtidig som Boxee.

Boxee er en gratis mediesenter programvare som stammer fra Xbox Media Center, samme prosjekt som ligger bak programvaren Plex som vi omtalte tidligere her på Mac1. Programvaren er tilpasset til mange forskjellige mediesentere og for første gang har man nå greid å få Boxee også til å fungere på Apple TV. Med Boxee kan Apple TV-brukere se på videoer i alle mulige formater, inkludert XviD og DivX - to populære videoformater. Programmet

I bloggen til Boxee forklares det i dag hvordan man relativt enkelt kan installere Boxee på en helt vanlig Apple TV samtidig som man kan la den originale programvaren bli liggende.

Boxee på Apple TV

Boxee er foreløpig i en alpha-versjon og bør derledes ikke brukes for noe annet enn testing. Programvaren skal være relativ ustabil, men konseptet er svært interessant og kan være en god utvidelse til Apple TV som uten iTunes-innhold ikke har mange bruksområder i Norge. For å kunne bruke Boxee må du ha en konto på Boxee.tv, noe du kan få enten ved å melde din interesse som tester hos Boxee.tv eller å få en invitasjon fra noen som allerede er invitert. Det er allerede opprettet en tråd for invitasjoner i forumet.

Video av Boxee

Giltvedt

Etter å ha sett dette så er AppleTV + Boxee mer interessant. Spesielt Last.fm og Flickr muligheter.

dngs bilde

dng

Hvordan fungerer dette? Må jeg ha Apple Tv? Eller er dette noe jeg starter på Macen og kan feks koble til ved hjelp av PS3?

csharp

Er det noen grunn til å bruke Boxee i stedet for XBMC på ATV?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai