Opera 9.6 lansert

Opera 9.6Konkurransen mellom nettleserene øker drastisk og norske Opera lanserte i dag en ny versjon av sin nettleser Opera. Vesrjon 9.6 av den populære nettleseren lover å gi deg raskere visning av nettsider, forbedret e-postklient, forbedret Opera Link-funksjonalitet og muligheten for å se RSS-feeds før du abonnerer på dem.

Norske Opera har hatt en høy popularitet i Norge og Skandinavia, men utbredelsen utover nordboere har dessverre ikke tatt helt av. De fleste som velger en annen nettleser enn Internet Explorer velger Mozilla sin Firefox, men Opera har alltid ligget langt foran hva gjelder funksjonalitet, støtte for standarder og hastighet.

I deres nyeste nettleser har de sørget for å forbedre hastigheten enda et par hakk i forhold til tidligere versjoner og Operas synkroniseringstjeneste Opera Link har blitt kraftig forbedret. Den innebygde e-postklienten i Opera har også fått et par nye funksjoner, deriblant en nyttig "low bandwith mode" som kan være nyttig når man surfer over mobil.

Opera 9.6 er tilgjengelig for Mac, Linux og Windows og kan lastes ned fra Opera.com

Statistikk for Mac1

På Mac1 i september havnet Opera på en solid fjerdeplass i vår statistikk over nettlesere som benyttes.

  • Safari - 50,05 %
  • Firefox - 30,69 %
  • IE - 11,22 %
  • Opera - 6,23 %
  • Chrome - 1,20 %
Kinetics bilde

Kinetic

Jeg har brukt Firefox i mange, MANGE år. Sikkert siden før 1.x..

For noen uker siden prøvde jeg Opera igjen og ble helt frelst.. Kjørte det i noen uker, helt til jeg ble lei av at universitetsportalen min ikke funka i det hele tatt i Opera :( Filer kunne ikke lastes ned, kunne ikke logge inn.. osv. Portalen heter CE6 eller WebCT.. mange navn.
Vet ikke om det er deres feil eller om det ligger hos Opera.. det var nok til at jeg gikk tilbake til Firefox.

Vurderer å laste ned og se om de har fiksa det :)

kaada

Det som overrasker mest er at IE er på 3. plass på en macrelatert side, hehe..

Widget

Tre grunner til å ikke bruke Opera:
- Stygg
- Treig javascript (kjørte akuratt SunSpider - 6x så treig som WebKit)
- Generelt treig, laster sidene sakte, treig i oppstart osv.

Og gudene vet hvorfor de ikke har endret ikonet på mac appen, det ser jo helt idiotisk ut med et ikke sentrert icon i docken med en merkelig skygge :P

palelnans bilde

palelnan

Jeg bruker Opera og koser meg med at jeg slipper å legge til plug-ins, fordi alt jeg trenger allerede er der.

Kunne tenkt meg Web clip da, selv om den brukes bare 1-2 ganger i året.

At Opera er treig skjønner jeg ikke, Widget. Like rask som de andre nettleserne jeg har prøvd, på de sidene jeg bruker. Dette er basert på egen testing, ikke testprogramvare.

Widget

Basere meg på egen testing jeg også. På min MacBook Pro har alltid Opera gått sirup. Har bruke veldig lang tid å åpne Opera og før 9.6 lastet den inn sider ekstremt seit. Det ble helt klart forbedringer med 9.6 men den er ikke i nærheten av Safari eller Firefox.

åttitre

Opera er minst like kjapp hos meg også! Meget god nettleser, selv bruker jeg Safari.

macwerners bilde

macwerner

Det er litt flaut å si det, men Opera ser for ikke ut (og kom ikke trekkendemed "drakter")
Synes Opera vil altfor mye, torrent, e-post, vaffel og kaffe. Litt for mange valg liksom...

Jeg prøver ut nye browsere hver gang noe nytt kommer men ender fremdeles alltid opp med Safari..

chrissa

Når man kan logge inn i skandiabanken med opera og safari skal de få en sjanse...

palelnans bilde

palelnan

Jeg bruker Skandiabanken med Opera, null problem.

Torrents og e-mail-funksjonalitet er borte ved et par enkle innstillinger.

macwerner, jeg syns ikke Opera ser altfor bra ut i forhold til Safari, men bedre enn Firefox. Og selv om du ikke liker det, er jo draktene grusomt enkle å installere, dah...

johnarnejohnarne

aldri hatt problemer med opera-skandiabanken jeg heller i de to årene jeg har brukt denne kombinasjonen

Gretulli

Firefox her i gården. Kjapp og enkel. Har aldri måttet installere plug-ins til noe som helst, så det argumentet skjønner jeg ikke helt...

Marasmuss bilde

Marasmus

Skandiabanken har fungert bra for meg i noen år nå. Jeg er helt enig i at standardtemaene i Opera er forferdelige, men det lar seg som nevnt fikse. Slik ser min opera ut:

http://marasmus.web.surftown.nu/album/opera.png

Giltvedt

Selv har jeg brukt Opera siden en av de første public release i versjon 2.xx. Det vil si at jeg har brukt det siden '95/'96 og det er jo over 10 år. Selv om det har vært perioder når jeg ikke har brukt Opera pga utviklingen var fraværende i Mac plattformen da jeg switchet.

Ser jo at flere av dere er kritisk mot Opera av ulike årsaker og jeg mener at det er bagatell. Spiller ingen rolle hva andre foretrekker av browsre så lenge jeg er tilfreds med Opera.

Angående standard themes innrømmer jeg at det ikke er det beste, men det finnes jo mange å velge mellom så jeg har funnet en jeg trivers med. M2 (mailklienten) har jeg brukt litt, men sluttet med det når jeg prøvde Mail. Torrent bruker jeg av og til. IRC funksjonen har jeg fjernet.

palelnans bilde

palelnan

@Gretulli,
jeg er bare så vant med at Firefox-folk argumenterer med at de har så mange plug-ins å velge mellom.. Nylig leste jeg en blogg der en fyr ramset opp de 5 beste plug-in-modulene for Firefox, og 4 av dem var funksjonalitet som allerede var i Opera, og den 5. gikk på utseende.

Kebabdyrets bilde

Kebabdyret

Likevel så denger Adblock Plus-pluginen til Firefox lett reklameblokkereren til Opera. Eller rettere sagt bildeblokkereren. Med elementblokkerings-utvidelsen til til Adblock så er det også kjempeenkelt å bli kvitt de store, stygge, hvite, gigantiske klossene som er igjen etter blokkering av reklame. Eller bli kvitt tekstreklamer for den sak sin skyld.

Foxmarks-plugin er også en god konkurrent til Opera Sync. Likevel så hadde Foxmarks, inntil nylig (Opera 9.6) en stor fordel over Opera Sync, fordi man kunne synkronisere egne søkeord.

Jeg tror ikke det er mulig å legge tags til bokmerkene i Opera. Har man en del bokmerker, så er det digg å bare kunne skrive f.eks "python" i adresselinjen, for å så få listet opp alle bokmerkene tagget med "python".

Firefox har dessuten lenge vært langt bedre integrert med filbrowseren i Gnome. Før Opera 9.5, så lignet Linux-versjonen av Opera på noe dritt fra middelalderen/Windows 3-dagene.

fredarn

Jeg la merke til at jeg ikke hadde oppgradert Opera siden 9,26 - og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med denne oppgraderingen.

Ingen andre nettlesere jeg har prøvd (flere titalls) er i nærheten av Opera.

fredarn

En irriterende ting; Hva er '1'-tallet på Opera-ikonet mitt? Jeg har ikke opprettet noen e-post eller RSS.. Hvordan fjerner jeg det?

http://img361.imageshack.us/img361/6679/screencapturest8.png

Zimena

Jeg brukte Opera i lange tider, og trivdes godt med den. Så kom versjon 9.5 og lagde kaos i alt som fantes av nettsteder med eksotiske tegn på. En del sentral- og østeuropeiske spesialtegn ble til små firkanter, selv om tegnkodingen var satt riktig. Dersom de av og til fungerte likevel, var fonten helt feil i forhold til resten av siden, og til og med i forhold til resten av ORDET. Jeg fiklet med dette i evigheter, stilte på innstillingene for skrifttyper og en masse annet rart, men problemet var og ble der. Dermed byttet jeg til slutt til Safari, som ikke hadde Quickdials, og deretter til Firefox etter at jeg fant en plug-in som ga meg mine kjære Quickdials der i stedet.

Savner ikke Opera lenger, men gjorde det i en lang stund etter at jeg "måtte" bytte den bort.

Lokehues bilde

Lokehue

OPERA - extreme makeover. Snart slutt på kjedelig logo? Synes dette så spennende ut...

Sakset fra dagens IT:

Opera kuppet Firefox-guru
Mannen bak den kjente Firefox-logoen får frie hender hos Opera.

John Hicks har blant annet laget den kjente Firefox-logoen med reven som snor seg rundt jordkloden. Han står også bak logoen til e-postklienten Mozilla Thunderbird.

Hicks vil jobbe i Operas avdeling i England, og begynner i selskapet i slutten av oktober. Han får tittelen "Senior Designer".

http://tinyurl.com/3vqosl

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai