Apple slipper sikkerhetsoppdatering

Sikkerhetsoppdatering Apple slapp i går en større sikkerhetsoppdatering til Mac OS X Leopard og Tiger. Oppdateringen tetter igjen en rekke sikkerhetshull i OS X og medfølgende programvare som Apache, PHP, MySQL og CUPS. Oppdateringen er tilgjengelig via Software Update eller for direkte nedlastning fra Apple. Du kan lese mer om hva som nøyaktig rettes hos Apple Support.

grobian

Hm, er det noen her som har hatt problemer med å starte opp i Boot Camp etter å installert sikkerhetsoppdateringene siden januar, på Tiger?

Sukis bilde

Suki

Emm... Kvifor kjører du ikke Leopard?... Mulig det funker der, jeg har ingen problemer:)

grobian

Tenkte å gå over til Leopard samtidig som jeg oppgraderer maskina med mer minne og en annen harddisk. Har hørt om enkelte som har hatt problemer når de har oppgradert fra Tiger til Leopard, uten clean install..

Sakalav

Hm.... Etter at jeg kjørte denne oppdatteringen igår, så har maskinen en tendens til å låse seg fulstendig. Det eneste som nytter er å bruke powerknappen og slå den fysisk av.

Nå har jeg ikke fått testet alt mulig, og låsingen kan for så vidt være tilfeldig, men det jeg har lagt merke til er at når jeg har surfet en stund med Safari, så låser den seg.

Om detter er relatert til Safari vet jeg jo egentlig ikke. Det kan jo kansje være noen plugins til Safari som ikke er glad i den siste oppdatteringen.

Av plugins så kjører jeg SafariStand og CoolIris, så hvis noen andre har samme problem, så gi ett ord.

gamenius

Jeg har installert Opera 9.60 et par dager før denne sikkethetsoppdaterinen kom. Virket bra da, men Opera har blitt ulidelig treg etter at jeg hev inn sikkerhetsoppdateringen. I tillegg har alle iconer o.l. i det vanlige Mac-skinnet forsvunnet. For å få inn iconer må jeg velge et annet skinn. Andre som har hatt lignende problem?

espsols bilde

espsol

Macbook'en min ble treigere etter denne oppdateringen. Noen som har peiling på hvorfor slikt skjer? Og legges det hele tiden til eller fjernes gamle oppdateringer når nye innstalleres?

Mac er konge og det er jeg og! :-)

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Pass på at dere ikke har gamle programmer/versjoner installert, og bruk OnyX før/etter oppdateringer, så unngår dere 99% av slike problemer.

Med mindre dere bruker programvare som ikke er skikkelig testet (les: betaversjoner, alfaversjoner, open source) — da må dere regne med at noe skjærer seg av og til, og vite at det krever tid og kunnskap å finne ut av sakene.

GordonGekko

Jeg får ikke åpnet Diskverktøy etter denne oppdateringen. Det er litt slitsomt!

Er det noen som vet hvordan det kan fikses? Jeg har tatt en runde med Onyx, og restart. Det her ikke hjulpet.

--

Mixed emotions, buddy. Like Larry Wildman going off a cliff in my new Maserati.

westendmans bilde

westendman

Mi PB 12" gikk fløyten etter installering av denne sikkerhetsoppdateringen.

Eple kommer opp og "hjelet" spinner.

Mer skjer ikke.

Noen tips? Hiv'n på dynga? Kjøpe HP?

Det er en smule krise kan man si.

Sakalav

Dette er så pass irriterende og maskinen blir jo helt ubrukelig at det må nok formateres (med mindre det går an å fjerne siste sikkerhetsoppdattering uten å formantere).

Har også lest andre innlegg av deg westendman der du skriver at etter denne oppdatteringen, så har 4 maskiner knelt for deg.

Har bare en anbefaling til det, og det er å stappe inn cdplatene og sette opp maskinen fra grunnen av.
Men huske på en ting..... IKKE installere siste oppdattering når maskinen er oppe å går. I hvertfall til man er klar over en løsning på problemet, og evt. Apple har kommet med en fiks som virker.

GordonGekko

Nå fungerer ikke Mail, heller...

Nå må det komme en fiks eller så er jeg amputert!

Mixed emotions, buddy. Like Larry Wildman going off a cliff in my new Maserati.

Sakalav

Vel, nå funker maskinen helt fint igjen.

Løsning: Har formatert maskinen og innstallert alt igjen bort sett fra siste sikkerhetsoppdattering. :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai