Nettleseren Mecca lansert

Mecca nettleserMecca, en ny og spennende nettleser til Mac som vi omtalte i forrige uke, har nå blitt gjort tilgjengelig for nedlastning. Nettleseren baserer seg på Apples WebKit og har et utseende som ligner på Safari, men der stopper også likhetene. Mecca gir deg vesentlig flere innstillinger enn Safari og tilbyr en åpen plugin-arkitektur ikke helt ulik Mozillas Firefox. Ved lansering har Mecca to svært nyttige plugins å by på.

Nettleseren Mecca ble i går lansert i versjon 0.1, en svært tidlig test-versjon av denne kommende nettleseren. Vi tok Mecca ut på en rask test og ble imponert over både funksjonaliteten og innstillingsmulighetene, mens på hastigheten har nettleseren fortsatt en del å gå på. Noe annet er kanskje ikke å vente seg fra en nettleser som såvidt har blitt lansert i første utgave. Mecca gir deg også muligheten å velge mellom flere forskjellige utseender på nettleseren, noe som er populært hos de som ikke liker Safari-utseendet.

Åpen plugin-arkitektur

Den funksjonen som kan vise seg å bli mest interessant i denne nettleseren, er den åpne plugin-arkitekturen. De som er vant med å bruke Mozillas Firefox kjenner godt til mulighetene for å utvide nettleserens funksjonalitet gjennom Extensison - eller plugins. Mecca tilbyr en lignende arkitektur som gjør det mulig for utviklere å gi nettleseren ny funksjonalitet. I Firefox sin verden kan nettleseren utvides til å inkludere alt fra Twitter og FTP-klienter til å bli en nettradio og værmeldingssentral. Denne muligheten til å selv bestemme hvilke arbeidsoppgaver nettleseren skal brukes til, har vært en av årsakene til Firefoxs enorme popularitet. En åpen plugin-arkitektur er i våre øyne Safaris største mangel og det tilbys nå av Mecca.

Mecca inkluderer to plugins på lanseringstidspunktet. BrowsaBrowsa er en plugin som gjør det mulig å åpne to nettsider i samme vindu samtidig. En funksjon som andre nettlesere også har tilbudt, men som er svært nyttig.

Mecca

Mecca leveres også med en thubmnail-plugin som lar deg se gjennom bilder i Apples gjenkjennelige "Coverflow"-modus direkte i nettleseren. Thumbnail-funksjonen støtter en rekke bildenettsteder fra start, deriblant Flickr, Google Images osv. Du kan selv legge inn støtte for ditt favoritt nettsted ved å definere parameterene i innstillingene til Thumbnail-pluginen.

Mecca

Mecca kan lastes ned kostnadsfritt fra Meccabrowser.com. Vær oppmerksom på at dette er en veldig tidlig versjon av nettleseren og den er mest sannsynlig ikke stabil nok til å erstatte din daglige nettleser per i dag.

kajac2

Hvorfor skal alle nettlesere på Mac se lik ut? Denne ser ut som safari, og det gjør i grunn Firefox også.

ReEIsSs bilde

ReEIsS

Den ser ganske stilren ut! Det likte jeg!

knuterns bilde

knutern

Så veldig bra ut!

Skulle likt å ha den Cover Flow-pluginen på firefox, da jeg ikke er så happy for testversjoner... (Litt småparanoid for sikkerhet og sånt :P)

SindreMs bilde

SindreM

Er det en god måte for å importere bokmerker inn i Mecca?
Det er jo serr ingen valg i bokmerker-menyen... :/

Håper virkelig det bare er jeg som har oversett noe! :p

Alyces bilde

Alyce

Lei av at alle skal se PRIKK like ut som safari.

KDNs bilde

KDN

Utseende etc. har vel noe med webkit å gjøre. Tipper det ikke er det de har brukt masse tid på, men heller få på plass plugin støtten og bygget rammeverket rundt dette.

lethienmd

Gå inn på innsillinger og skift over til mobileme skin! Den er sinnyk frekk! så til dere som mener den ser lik ut som Safari sjekk ut mulighetene på Mecca, virker veldig lovende!

Macbook Pro 15,4

frodemork

Det er jo ikke nettleseren dere skal se på når dere surfer men damene på bildene..

2rri

@frodemork: Endelig noen som har forstått det!

Kommer kanskje til å bruke Mecca litt, men den erstatter ikke helt Firefox for meg.

olep1992

trykker på linken og kommer inn på en annen side... noen forslag?

Madsbadss bilde

Madsbads

Ser at hosten er nede, lastet opp filen til dump.no

http://dump.no/files/44cd1d33fedf/Mecca_0.1.zip

olep1992

Tusen takk :D nå gjorde du dagen min bedere :P

veronicas bilde

veronica

Noen som har en link som fungerer? Hadde sett fram til å teste denne..

hhwilkos bilde

hhwilko

Mecca har byttet navn til Cruz.

http://cruzapp.com/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai