Gruber bekrefter bildene av MacBook Pro

I går ble det lekket bilder av det som antas å være de første bildene av den nye MacBook Pro. Bildene ble senere bekreftet av Apple Insider som ekte, men allikevel har mange Mac-brukere tvilt. Nå bekrefter også den kjente Apple-bloggeren John Gruber at bildene er 100% ekte. John Gruber var personen som først avslørte at Apple planla MacBook-event den 14. oktober og har svært gode kilder innad i Apple.

John Grubers bekreftelser

John Gruber

  • Svart ramme rundt skjermen likt iMac
  • Hele rammen er i aluminium, ingen plastikk rundt hjørnene
  • Samme tastatur som MacBook Air
  • Ingen fysisk lås, kun magnetlås mellom skjerm og maskin
  • Kun glossy skjerm, ingen matt skjerm tilgjengelig
  • Ny trackpad i glass som oppfører seg som en knapp. Konfigurerbart i programvare
  • Ingen ny 17" MacBook Pro for øyeblikket
  • Både nVidia 9400M og Nvidia 9600M GT grafikkprosessorer i MacBook Pro

Bilde fra Wikipedia.org

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Glad jeg rakk å kjøpe meg en MBP før denne kom. Glossy skjerm på en laptop er jo helt høl i hodet...

KDNs bilde

KDN

Jeg synes også det er veldig rart at de ikke tilbyr maskiner uten glossy skjerm. Mulig det er det de har 17" til og at denne kommer som en "stille" oppgradering om litt.

NuSkool

Hvis noen vil ha en MBP av nåværende modell med matt skjerm så send meg en PM, for jeg skal definitivt ha en ny en! :) (Men jeg venter nok en uke med å kjøpe for å høre hva folk syntes og slik at jeg kan se den i live først!)

andyman

Nå ble jo ikke dagen ødelagt i det heletatt. Bare glossy? For et sjakktrekk.. BLAH.

wilhel1812

glossy skjerm funker fint... når jeg jobber grafisk så bruker jeg jo ekstern skjerm hele tiden, og ellers så er det jo helt klart diggest med glossy skjerm.

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Jobber også med grafisk design, og glossy iMac, men det er inne i et rom uten masse lys fra alle kanter. Sitter man f.eks. utendørs med en slik skjerm så funker den jo bare som speil.

stormx

Skjønner ikke helt hvorfor alle hater glossy skjerm så mye, ja den reflekterer litt, men jeg har sjelden opplevd det som noe problem. Stort sett synes jeg bare den ser utrolig bra ut med glossy skjerm :) Gleder meg som bare det til å se keynote! :D

KDNs bilde

KDN

Glossy skjerm er vel i hovedsak et problem med de som jobber med oppgaver som er avhengig av så riktige farger som mulig. Hvis man for eksempel skal lage en reklamefilm, redigere et bilde for trykk i avis, osv.

termservs bilde

termserv

Vent og se. Det kommer nok uten glossy skjerm etter hvert. Dette er en PRO-maskin, og ikke alle profesjonelle brukere kan bruke glossy skjerm.

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

ArneArts

Bare glossy skjerm? Jaja, da kommer jeg aldri til å kjøpe en Apple laptop igjen.

Alyces bilde

Alyce

åherref*en. Jeg gleda meg som en unge til dette, men dette er bare fjas. Jeg er bare blitt mer og mer glad i mac men THIS? Apple bare fortsetter å gi F i de som faktisk elsker mac og bruker det proffesjonelt, og vil kun tjene penger på "gadget"-faktoren. ÅÅÅÅH jeg blir så irritert.

matsi

Glossy skjerm er en katastrofe for de som jobber med print. Klart, matte skjermer er på vei ut for den vanlige forbruker, det er penere å se på, men hva skjer Apple.

Stein1

Herregud så mye syting over en ikke-bekreftet glossy skjerm..

hhwilkos bilde

hhwilko

Sansynligheten for at de fleste MBP kjøpere velger glossy er jo tilstede her da. Om ikke så ville det jo vært lurest for dem å velge kun matt skjerm. De har nok tenkt litt i gjennom dette, med kjøpstallene i bakhodet. Jobber man mye grafisk er det jo litt diggere med noe større enn 15/17-tommer da. Og jobber man profesjonelt burde man vel ta seg råd til en ekstern skjerm.

iJimmy

Hva tror dere prisen kommer til å ligge på? :P

svars bilde

svar

Til dere som klager på glossy, de som er såpass proffe at de skal ha mest korekte farger bruker ikke 6bit(laptop) eller 8bits skjermer uansett, de bruker eizo color edge (eller tilsvarende)

Alyces bilde

Alyce

Eller så finnes det jo oss som liker å kunne jobbe med korrekte farger på laptoper og, og som forsåvidt ikke har råd til dritdyre monitorer

TSM

Vil ikke være helt 100% sikker før i kveld. Ser man på bildet av "skallet" som kom ut for noen dager siden, ser man jo powerknappen øverst til høyre. På de nye bildene finnes ingen powerknapp der. Dvs at et eller begge bildene er enten falske, prototyper eller så er bare knappen litt skurrete i det nye bildet.

Uansett, så synes jeg ikke noe om glossy skjerm. Designet er helt greit.

svars bilde

svar

Alyce: Sant nok, men skal man være pirkete vil du aldri få 100% korekte farger på en 6bit S-Rgb skjerm heller, uansett hva du gjør.

clinq

samme tastatur som air... fytti&%$#".. glad jeg kjøpte mbp før denne...

Kashmars bilde

Kashmar

Er ikke helt enige med alle "glossy-haterne" her heller. Jeg har hatt glossy-skerm på min MacBook nå i et år og selv om det er noen refleksjoner hvis lyset faller riktig så har jeg ikke hatt problemer med å finne en plass hvor det ikke lenger er et problem.

Uansett, jeg sier som i barnesangen: Jeg tror det ikke før jeg får se det... Det er ikke mere enn 2t40m til event'en, så jeg kan vente.

datagutten

Blir det glossy skjerm og svart tastatur blir det vanskelig når jeg skal ha ny maskin. Har prøvd å bruke maskiner med glossy skjerm, men det blir plagsomt mye refleksjoner.
Vil kunne bruke maskinen på skolen og der jeg vil uten å tenke på at det skal være riktig vinkel på lyset.

stormx

Flott at ingen vil ha ny mbp på grunn av glossy skjem, da blir det garantert ikke utsolgt før jeg får bestilt :P Ikke ta sorgene på forskudd, Apple lanserer sjeldent et produkt som er dårligere enn forgjengeren har jeg inntrykk av..

balleklorin

Au.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai