Jonathan Ive blir æresdoktor i Gøteborg

Apples sjefsdesigner Jonathan Ive har de siste årene fått navnet sitt på en rekke gjeve designpriser rundt om i verden, men det spørs om han noen gang så for seg å bli en æresdoktor på Universitetet i Gøteborg.

Jonathan IveHvert år utnevnes det æresdoktorer på de svenske universitetene, og i år var det altså blant annet Jonathan Ive som ble hedret på Universitetet i Gøteborg. Det er Kunstfakultetet som sammen med Filmhøgskolen og Høgskolen for Design og Kunsthåndverk (HDK) som på mandag avslørte den litt overraskende nyheten. Sammen med Ive ble også den franske filmskaperen Agnes Varda utnevnt som æresdoktor, skriver Byggindustrin.se.

Jonathan Ive har jobbet for Apple siden 1996, og har i dag tittelen «Senior Vice President of Industrial Design». Flere av produktene han har vært med på å designe har vunnet flere designpriser gjennom årene. Han ble for to år siden tildelt ordenen CBE (Commander of the Order of the British Empire) i tillegg til en æresgrad fra Universitey of the Arts i London.

Jonathan Ive er en stor inspirasjonskilde for både yrkesaktive og kommende designere. Jonathans måte å arbeide med design stemmer godt overens med hvordan HDK har utformet sine designutdannelser

sier Eva Engstrand, høgskolerektor på HDK.

Kashmars bilde

Kashmar

Æresdoktor er en kosmetisk tittel som primært deles ut for å skaffe institusjonen mere status. Har minimal betydning for det som virkelig er viktig.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai