Apple introduserer ny MacBook

Ny MacBook

Apple introduserte som forventet en ny MacBook under kveldens Apple Event. Ryktene stemte mer eller mindre og Apple kunne vise fram en splitter ny MacBook i et nytt aluminium og glassdesign og med en helt ny trackpad uten knapper i glass.

Ny MacBookDen nye MacBooken fra Apple er en oppdatering av Apples mest populære Mac noensinne. Oppdateringen er den største oppdateringen MacBook-modellen så langt har sett og endringene er ganske store. På utsiden har maskinen fått et helt nytt design som består stort sett av aluminium og glass.

På innsiden har MacBooken skiftet brikkesett/chipset og gått fra Intel til nVidia. Dette betyr at maskinen nå får benytte seg av nVidias nyeste 9400M grafikkprosessor. Ifølge Apple vil dette gi store ytelsesforskjeller i forhold til tidligere MacBooks som kun ble levert med Intels Integrated Graphics. Skjermen har blitt forbedret og har nå LED-bakgrunnsbelysning, noe som blant annet gir sterkere lys. Den nye modellen får i tillegg den nye Mini DisplayPort, i likhet med alle nye maskiner fra Apple. Den har også to USB-porter, gigabit ethernet, audio in/ut, men ingen Firewire 400 eller 800. Maskinen har med andre ord færre tilkoblingsmuligheter enn forrige modell.

Ny MacBook Porter

Oppdateringen introduserer også en helt ny touchpad i glass og uten knapper. Denne touchpadden støtter multitouch gestures, flere virtuelle musknapper og kan konfigueres gjennom programvare i Mac OS X. Den dyreste utgaven av MacBooken inkluderer også et bakgrunnsbelyst tastatur likt det vi finner på de dyrere MacBook Pro-modellene.

Nye MacBook 2.0 GHz

 • 2.0GHz
 • Intel Core 2 Duo
 • 2 GB DDR3 Hukommelse
 • 160 GB harddisk
 • NVIDIA GeForce 9400M-grafikkprosessor
 • kr 10.990,00

Nye MacBook 2.4 GHz

 • 2.4GHz
 • Intel Core 2 Duo
 • 2 GB DDR3 Hukommelse
 • 250 GB harddisk
 • NVIDIA GeForce 9400M-grafikkprosessor
 • kr 13.490,00

I tillegg har Apple redusert prisen på de gamle MacBook-modellene og tilbyr nå en 2.1GHz hvit MacBook til kr 8.590,00. En prisreduksjon på ca. kr 1000,-

Les mer om de nye MacBookene hos Apple. De nye MacBookene er klar for levering i løpet av 7 dager i følge Apple og kan bestilles på Apple Store og andre autoriserte Apple-forhandlere som Eplehuset og Humac.

Tags:

invictus

Lurer på hvor god ytelsen på denne er med det nye skjermkortet. Dvs om den duger til spilling.

apple boy

"Lurer på hvor god ytelsen på denne er med det nye skjermkortet. Dvs om den duger til spilling."

Burde jo det da...
Viser Need for speed på den og det ser veldig bra ut!
Har sabla lyst på den!!! Men har en macbook som ikke er altfor gammel...

Tror dere det tar nesten 3-5 år til neste macbook kommer eller i tilfelle en ny bærbar som tar over macbooken?

Var litt skeptisk til det svarte rundt skjermen til nye macbooks, men nå synest jeg det bare ser bra ut! Rart det...
Glossy skjerm er jo bedre en "ikke glossy"!!! Den eneste ulempa er at det kansje er dårligere når det kommer sol på (visst det kommer sol på). Genialt med den nye muse-paden. Men skjønner ikke hvorfor de har den som knapp. Kan jo ha den som på iphone, at du bare trykker. (Det kan du jo på vanlige laptops også, også den "gamle" macbooken...)

trytam

Hvordan ble det med batteriet? Kan det skiftes ut?

AirBook

Den ser deilig ut, men tragisk at de har fjernet FireWire-porten.

mcbanan

Blir en sånn en såsnart jeg kommer inn på studentstore:) Må få med i artikkelen at 2.4ghz har fått backlit keyboard!

apple boy

Lurer på hvorfor de ikke har oppgradert macbook 17 tommer med nytt design, bare med nvidia grafikk. De selger den fortsatt (bare med nvidia)...

Jesper Karsrud

Men sånn serr, hva gjør man uten firewire på en MacBook? Hva skjer med Targetmode f.eks?

Veons bilde

Veon

Fortsatt mulig å bytte RAM og batteri selv?

kajac2

ja

Safts bilde

Saft

Dumt at den ikke har FireWire, men ellers en kjempefin maskin!
Blir vel muligens en slik til våren.

apple boy

ville heller hatt mbp 15" da, den har firewire...

Jurgis

Jeg vil ha firewire.. Hvordan er det mulig å fjerne noe så nyttig?

Houd.inis bilde

Houd.ini

Opp i pris, og kun ned i spesifikasjoner for folk som driver med lyd/ sequencere:( way to go. Ingen Firewire, Displayport som kun støttes av et fåtall skjermer, og kraftigere skjermkort som er fullstendig unyttig for folk flest som ikke spiller og/eller driver med 3D. Jeg er sjeleglad jeg skaffet meg forrige 2,4GHz Macbook, denne var en gedigen skuffelse på omtrent alle måter for mitt bruk.

Metro

Må si jeg er skeptisk til denne oppdateringen. Et main selling-point synes å være den nye grafikkløsningne. Men dette tror jeg ikke er utslagsgivende for normalbrukeren av en laptop. Seriøse gamere spiller uansett ikke på bærbare, og de som jobber med tung grafikk vil også heller jobbe på stasjonær.

Personlig hadde jeg forventet og gledet meg til BILLIGERE apple-bærbare. Ville med glede gått ned i grafikkytelse for å spare noen tusenlapper. En inngangspris på 11.000 kroner er alt for mye for å gjøre virkelig innhugg i markedet, særlig når bærbare PCer raser nedover i pris. Apple må passe på at de ikke ender opp som KUN et jåleprodukt for de med masse spenn.

Skuffet, nå....

Eirik W.

Ja, fy, den der var ikkje noko særleg å sjå til. Eg har november 2007-versjonen, og den duger fint i minst tre år til. Hurra for litt perspektiv!

Alyces bilde

Alyce

Kommer ikke til å oppgradere, enda jeg har lyst. Det jeg er skeptisk til er, hva slags glass er utenpå. Er det pleksiglass eller "vanlig" glass? Knusbar glass i en laptop som er ment som en transporterbar data er jo litt... tett.

ipmil

Hadde håpet på en litt penere pris da jeg ønsker å bytte ut min 1 generasjon macbook.

Med så høy pris på både macbook og macbook air tror jeg at jeg heller investerer i en Acer Aspire One med linux.
Den passer bedre til min bruk på farten. Har MacPro hjemme så blir fortsatt Mac i hovedsak.

Fiskepudding

Uten firewire er denne uaktuell -og sannsynligvis for de fleste med DV kamera, dritt å måtte gå for MacBook Pro for å kunne gjøre dette -som ikke er en Pro sak.

lasse hs bilde

lasse h

Jeg er storfornøyd, men det er megabummer at de ikke har tatt seg bryet å integrere backlight i tastaturet på 2 GhZ, når de har det på alle de andre modellene. Et unødvendig minus

Sjarles

Glossy!!!!! Grrrr, arghhhhh grrrrr!!!!!
JEG HATER GLOSSY-SKJERMER SÅ STERKT AT DET MÅ SKRIVES MED CAPS-LOCK PÅ!

Når skal Apple, ta til fornuft?

heintores bilde

heintore

Nå har folk irritert seg over den elendige grafikkytelsen på MacBook-en i flere år, og nå når Apple endelig tar til vett og lanserer en kraftmaskin uten sidestykke i den prisklassen, så blir det klaging og syting atter en gang?

Selvfølgelig er det skuffende at den nye MacBook-en ikke har FireWire, men husk at Apple fortsatt tilbyr forrige generasjons modell (ja, den som ikke duger til spilling), til en billigere penge.

Folk er rare.

Eirik W.

Eg har aldri heilt skjøna kva som er så gale med «skinande skjermar». Har nokon lyst å forklara?

PowerBook

Rart Apple aldri lærer!
De fjernet FireWire 800 på de første MacBook Pro, når de gikk over fra PowerBook G4. Etter masse negative tilbakemeldinger fra oss forbrukerne kom den etterhvert tilbake ett års tid senere.

...og nå fjerner de FireWire fullstending fra MacBook. Hva?
** rister på hodet **

macfan88s bilde

macfan88

Nå har jeg bestilt min :) Jeg gikk for 2 ghz-en siden jeg er student osv. Og så ble det jo 1000 kr rabatt! It's nice! Gleder meg ;)

Ronin

Kva blir prisen på den billigste pro-modellen, og den dyreste macbooken, etter fratrekt studentrabatt? Er det forskjell på studentrabatten ein får frå humac, eplehuset og apple.no?

Randy

Enig i at det er idiotisk å fjerne FW port. Men bortsett fra det er dette alt jeg har håpet på! Synes den ser dritfet ut! Bestilles first thing in the morning!

markbr

koffor har dei ikke tatt med blue ray. ser flere og flere laptoper kommer med det no til under 8000kr.

må da være muligt for dei å lage dette også???

markbr

kolbys bilde

kolby

Steve Jobs sa dette om Blu-ray:

Blu-ray is just a bag of hurt. It's great to watch the movies, but the licensing of the tech is so complex, we're waiting till things settle down and Blu-ray takes off in the marketplace.

jskulands bilde

jskuland

Hva er oppløsningen på skjermen?

TSM

Hovedgrunnen til at de ikke tar med bluray er vel først og fremst for at kundene skal benytte seg av HDfilm nedlasting fra iTunes.

christian1986

Er det bare meg som reagrer på at denne faktisk er blitt dyrere enn hva MacBooken var i utgangspunktet? Hadde faktisk tenkt å kjøpe meg en i går, men ikke søren. Jeg betaler ikke over det dobbelte for en maskin, når jeg kan få en bedre spekket pc til HALV pris(http://www.binders.no/web/ePortal/ctrl?action=showiteminfo&itemNo=766025&loc=simplesearch)!!!

Med dette har apple snart priset seg ut av konkurransen. Og hvor er forskjellen mellom pro og vanlig MacBook blitt av? Eneste hovedforskjellen nå er en vits, nemlig grafikkløsningen. For face it, det er fååå spill til mac, det mannen i gaten ville brukt det til. Sier selvfølgelig ikke at ikke noen får bruk for dette, men disse ville valgt mac uansett, og er i fåtall og betegnes som profesionelle brukere..

Når en bærbar i dag i tillegg ikke har en levetid for folk flest på over 3 år, blir dette en urimelig kostnad. Så i min mening har Apple skutt seg selv i foten, og kan ikke lengre skryte av å ha nærmet seg prisene til PC. Et steg i helt klart feil retning!

Jørgen LSs bilde

Jørgen LS

-

Amerry

Jeg synes den ligner for mye på en pc.....
Men den er sikkert bra ellers.
-mari-

Ajer

Noen som vet om den nye macbooken har mistet dedikert tast til @-krøllen på det norske tastaturet? På bildene ser jeg at det engelske tastaturet har den kronglete plassert sammen med 2-tallet.

andyman

Ja, nå ble jeg litt nysgjerrig selv. Er @-tasten flyttet? De amerikanske modellene har jo hatt annen plassering før også, men nå har jo Apple denne nye metoden for å produsere maskiner, og det er ikke sikkert de skjærer ut forskjellige for hvert land? Eller? Og vil ikke dette bli problematisk for de som kjøper mac i USA og tar med seg hjem for så å skifte tastatur?

admins bilde

admin

Eneste jeg fant ut av dette var at Apple skiller mellom USA tastatur (78 taster) og ISO-tastatur (79-taster). Tastaturene for Europa har med andre ord en knapp mer enn for USA. Apple tilbyr selvsagt fortsatt alle modellene med norsk tastatur og jeg vil anta at vi da fortsatt får en dedikert @-knapp.

Vi har jo dette på våre MacBooks og MacBook Airs allerede, disse har samme tastaturoppsett.

andyman

Det var jo beroligende å høre. :) Alfakrølltasten er ekstremt hendig.

Dorian

Synd med firewire, men ikke kritisk. Med denne nye macbooken må jeg si at min aldrende Powerbook 12" endelig har fått reell konkurranse.

Mistahh

Lykke til med Acer'n! så kan jeg sitte ved siden av med min nye MacBook med lightback å le litt av den kjedelige & tunge pc'en din :)

MacMonsen

2.1 Ghz macbook koster bare 100 kr mindre, ikke 1000. Den gamle kostet 8690

MortenW

Ja, men den "nye" hvite har SuperDrive, noe man måtte betale en del for å få tidligere.

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai