LED Cinema Display

LED Cinema Display

Sammen med den nye MacBook og MacBook Pro, lanserte Apple en ny Cinema Display. Det er tydelig at Apple har lært mye av iMac gjennom årene, og denne gangen vises det kanskje tydeligere enn noen gang. Designet til iMac 24" viser seg i alle de tre nye produktene, og den nye skjermen er i følge Apple laget nettopp som en ekstra skjerm for de nye MacBookene.

«The new LED Cinema Display is the most advanced display that Apple has ever made», sier markedsføringssjef Phil Shiller.

LED Cinema Display er som navnet tilsier LED-belyst. Den har innebygget iSight-kamera, høytalere, og tre USB 2.0-porter. I tillegg består skjermkabelen av en innebygget MagSafe-lader og en Mini DisplayPort-kabel, for tilkobling til de nye MacBookene.

Apple er kjent for å ta ibruk ny teknologi tidlig, og denne gangen har de tatt i bruk den nye industristandarden DisplayPort. Det finnes adaptere til MacBookene for å koble til VGA, DVI/HDMI og Dual-Link DVI-skjermer til Mini DisplayPort, men det er forløpig ukjent om det finnes adaptere for å koble den nye skjermen til skjermkort med DVI-port. Vi holder deg oppdatert.

Akkurat som med de nye MacBookene, har Apple gjort den nye skjermen ekstra miljøvennlig, noe som i dagens samfunn stadig blir viktigere.

LED Cinema Display vil bli tilgjenglig i løpet av november.

Les mer om den nye LED Cinema Display hos Apple. Skjermen skal være klar for levering i løpet av november ifølge Apple og kan bestilles på Apple Store og andre autoriserte Apple-forhandlere som Eplehuset og Humac. Prisen ligger på kr. 7.790,- (inkl.mva) hos AppleStore.

pianoman

1: Jeg syns den ser driit lekker ut!

2: Jeg kan ikke se at prisene på de gamle er skrudd ned? Stemmer dette? Noen som tror at de blir skrudd ned?

3:Har just postet en post, men med fare for å drukne i havet: Kan jeg koble til flere skjermer, altså mer enn 1, til min Macbook Pro? Trenger det til Sibelius og Logic Studio.

MacThaver

Men er det noen som kan gi meg en god forklaring på hvorfor det skal være så vannvittig dyrt? Direkte hårreisende egentlig. Du får jo en 32" 1080p flatskjerm-TV til omtrent den samme prisen. Jeg har tidligere vært en forsvarer av det andre mener er ublu priser på forskjellige Apple-produkter, men jeg klarer ikke helt å se logikken her..

evensrs bilde

evensr

En dataskjerm er mer avansert enn en tv-skjerm, og cinema display-skjermene til apple er av svært god kvalitet. De er primært rettet mot folk som arbeider kreativt profesjonellt, feks filmredigerere, grafiske designere, og fotografer. Da er denne skjermen ypperlig.

kolbys bilde

kolby

I tillegg har denne skjermen bedre oppløsning, kamera, LED-belysning, mikrofon og det som er. Dataskjermer er ofte en del bedre generelt.

ReEIsSs bilde

ReEIsS

Hei! Jeg heter Christian og jeg er en Appleholic. Og jeg er stolt over meg selv å for å kunne si..... Jeg likte den!

CBlomviks bilde

CBlomvik

DisplayPort er lekkert : )

svars bilde

svar

Driver man med foto og først skal bruke så mye penger på en skjerm, kan man like greit legge på ett par lapper til å kjøpe den rimeligeste colorEdgen til Eizo og få mere skjerm for pengene, selv om den er mindre.

Ellers synes jeg de nye er stilige, iMac uten selve maskinen inni :p

St Anders

Er jo en iMac uten maskinvare, men koster jo nesten det samme..., men virker jo helt genialt med tanke på at den kan lade den bærbare maskinen.. så genial til sitt bruk, men litt dyr for meg i dag.

T0MMYs bilde

T0MMY

...den er ikke så VELDIG ypperlig... i og med at den er glossy...

sigurdlamark

Hva vil det koste?

thomasbs bilde

thomasb

T0MMY: Har du sett og brukt en iMac 24" før? Jeg tenkte det samme selv da iMac 24" kom, men etter å ha sett og brukt den, synes jeg skjermen er utrolig fin (nei jeg har ikke maskinen selv). LED Cinema Display er sannsynligvis like fin, hvis ikke finere :)

Skal man jobbe seriøst med farger for trykk, er det nok lurt å gå for en skjerm som er bedre egnet for det (som f.eks. Eizo).

LED Cinema Display koster kr. 7.790,- (inkl.mva) på AppleStore.

Markus1

Greitnok at Apple er synonymt med kvalitet, men jeg synes likevel prisen var i drøyeste laget. Investerer heller i ny TV, for å si det slik.

T0MMYs bilde

T0MMY

Ja jeg har faktisk det... Har gått innom Apple Store flere ganger med planer om å kjøpe en, men har ombestemt meg hver gang på grunn av ACD (de 'gamle') som står ved siden av...
men man må vel bare venne seg til det om man fortsatt ønsker å bruke Apple i fremtiden ser det ut for. Pro brukere innen grafisk design o.l. er mye av grunnen til at Apple har blitt det de er nå, og lanseringen i dag er etter mitt ringe skjønn ett stort F YOU til disse brukerene. Ikke alle ønsker å drasse rundt på en 17" laptop eller ha en svær Mac Pro på stua...
Jeg personlig føler Apple er på vei i feil retning både når det gjelder produkter og ikke minst service (som de var meget bra på tidligere). Det virker som de nå har kommet i en markedsposisjon der de kan fokusere kun på å tjene penger, der merkenavnet er sterkt nok til at folk kjøper uansett... se bare på iPhone... Apple greide faktisk å relansere 3G!!

kanskje jeg skal roe ned litt :)

De nye produktene er flotte de! Kan de brukes profesjonelt? ...ikke for svært mange... burde produktene kanskje derfor være priset for konsumer..? hmmmm...

Haplo

*Har du sett og brukt en iMac 24" før? Jeg tenkte det samme selv da iMac 24" kom, men etter å ha sett og brukt den, synes jeg skjermen er utrolig fin

Men så ser man refleksjon av lyskilder og seg selv i skjermen også. Jeg har brukt lyset i rommet annerledes etter at jeg kjøpte min iMac 24 og hvis man har den i stua kan det være ganske så irriterende.

Arild Holtet

En flott skjerm, som er tillpasset MacBook Pro. Ser helt klart designmessig likhet med nyeste iMac. Blir det kun glossy skjermer efter hvert? Glossy skjerm utendørs, lager mye ekstra reflekser i skjermen. Så jeg vil nok ha valgt en matt skjerm til bærbare maskiner. Skjermen har jo mange supre tilkobblinger for MacBook Pro. Så det er ett suverent flott "radarpar". Personelig valgte jeg Mac Pro ikke iMac som jeg har hatt i alle år. Det kommer av jeg virkelig misstrives med glossy skjerm. Men som sagt virker den nye skjermen velutviklet opp mot MacBook Pro. Kommer garantert til å få mange nye "tilhengere".

Arild.H

Saturnia

Jeg har ventet nå i ca 6mnd med å kjøpe ekstern skjerm til min mbp ihåp om oppdatering av Cinema Displayene.
Nå som de endelig har kommet blir det Eizo som får mine hardt tjente kroner.
Synes egentlig ny-lanseringene var bra, men for første gang på veldig lenge "klør" det ikke etter å oppgradere. Min mbp 4.1 ble plutselig ennda bedre i mine øyne.

bassjohansen

På tidligere versjoner av MBP går det i allefall bra å kjøre to skjermer.

Magnuc

Tidligere MBP kan ikke bruke denne skjermen da den ikke har DVI! Latterlig! Man får HP skjerm med IPS panel til halve prisen med fullt av tilkoblingsmuligheter!

andyman

Magnuc: Mini DisplayPort -> DVI bør da fungere fint?

Magnuc

@ andyman
Hvor finner jeg en slik?

andyman

Magnuc: Apple Store :)

http://store.apple.com/no/product/MB570Z/A?fnode=MTY1NDA5OQ&mco=MTkzOTAzMg&p=1&s=topSellers

Er det sånn link som dauer etterhvert? Isåfall går du på apple.com/no, navigerer deg inn i Store-seksjonen. I venstre kolonne har du en boks som heter "Populært tilbehør", og der ligger "Skjermer" under mac-delen. Der finner du den. :)

T0MMYs bilde

T0MMY

...blir ikke det feil vei da...? hadde jo vært fornuftig om denne skjermen for eksempel kunne brukes til eldre maskiner, og ikke minst iMac... vi får håpe på en 'fjuskekobling' etter hvert...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai