Apples markedsandel nærmer seg 10% i USA

Gartner publiserte i forrige måned en midlertidig rapport som viser tallene på salg av datamaskiner i USA og resten av verden det tredje kvartalet i 2008. Rapporten putter Apples andel i USA på 9,5% – en betydelig økning fra 7,7% i det tredje kvartalet i 2007. Apple nærmer seg med andre ord snart de magiske 10%, en utvikling få ville trodd var mulig for et par år siden.

Vareutsendingene til Apple i USA har økt med 29,4% for hvert år, en økning som virkelig overgår den totale industrielle økningen av vareutsendinger på 4,6%.

Gartner

Tradisjonelt pleier Apple å kunne vise til gode tall under det tredje kvartalet «Back-To-School» på grunn av deres sterke tilstedeværelse i undervisningsmarkedet i USA. Selv om denne tiden ofte resulterer i et fall i markedsandel for det fjerde kvartalet i kalenderåret, er Apples generelle trend helt klart positiv.

Gartner

Selv med vedvarende sterk økning i det amerikanske markedet, har Apple enda ikke klart å bli en av de topp fem på verdens basis. Toshiba fortsetter å holde på femteplassen med en markedsandel på 4,6% i et marked som hadde en 15% økning på verdensbasis.

Via MacRumors.com

chrisoslo

Hvorfor er 10% magisk? At 13 er uheldig har vi en viss teologisk begrunnelse for. Men en 10% grense? Er det noe astrologen har sagt?

Ellers var jo dette hyggelig lesning. Selv om det også irriterer meg at markedsandelen går opp når de gjør noe så provoserende som å fjerne FireWire og matte skjermer.

wilhel1812

Fordi vi lever i et samfunn med et titalssystem, og derfor blir 1/10 et stort skritt. eller var du ikke seriøs når du skrev det?

morphirs bilde

morphir

Selv om det også irriterer meg at markedsandelen går opp når de gjør noe så provoserende som å fjerne FireWire og matte skjermer.

For det første: hvor mange av dere bruker firewire? Daglig?

Kanskje du som sitter på et videokamera og gjør noe redigering. Hva vet jeg.. Det jeg vet derimot er at veldig få i dag trenger firewire grensesnittet. Da USB er blitt standard.

Så til blanke skjermer. Jeg trodde selv at dette skulle bli et lite problem. Der tok jeg feil.

Skjermen er overlegent den beste jeg har brukt noen ganger. Det er ikke noe gjennskinn ved vanlig bruk.

Konklusjon:
Nei, skjermen er helt fin. Det at de har kuttet ut ett tilkoblingsgrensesnitt som nesten ingen brukerm, hva gjør det? Du kan dekke ditt nisje behov med konverter.

Det som suger litt med dette laptopen er 2 ting:

1) Den blir ekstremt varm under spilling/flash -> for cpu/gpu blir presset til det ytterste.

2) Lykke til med å koble denne *pc* til en prosjektor. Her må du irriterende nok frem med en konverter.

Haplo

Gjennskinn til vanlig bruk? Gjennskinnet kommer vel mye an på lyssettingen i rommet og ikke hva den blir brukt til. Bruker du den i et mørkt rom så går det helt fint.

En annen ting er vel at de som driver med animering og grafikk får forstyrrelser i fargene på en glossy skjerm.

chrisoslo

Jo da, jeg var noe seriøs. Det irriterer meg med disse "magiske" tallgrensene. Aller mest når man i forhold til børsindekser snakker om "magiske grenser", f.eks. da Ny York presset opp mot 10.000. Hvis børs- og bankanalytikere og menigmann virkelig bryr seg om en sammensatt indeks i stedet for reelle verdier og forventninger til enkeltselskapene de investerer i, så er de kanskje ikke like smarte som de selv liker å tro?

FW - som mange Mac-brukere så har jeg noe periferutstyr som bare er FW. Ok, jeg vet at Apple har en annen policy enn mange andre når det gjelder fokus på bakoverkompatibilitet. Men det gjelder gjerne når de går over til bedre teknologi. Og Target Mode er en suveren funksjon som jeg trodde man ikke kunne få med USB?

Glossy - noenlunde greit hvis det bare er du som ser på skjermen, men senest i går satt jeg ved siden av noen på jobben for å se på skjermen (les: speilet) hans.

admins bilde

admin

10% er magisk fordi Apple ikke har vært over 10% siden 80-tallet/tidlig 90-tallet.

Lurium

Har vi tilsvarende statistikk for europa, for å se hva som er mest solgt siste kvartal tilsv ?

Enkelhet er et godt prinsipp !!

12" PB + 20" PPC iMac

nasty0nes bilde

nasty0ne

-

nasty0nes bilde

nasty0ne

Based on the latest update from Apple, and seeing the prices on the new hardware - I really don't think the market share is going to grow very much beyond 10%, any time soon, I might be wrong, but I predict the contrary. Decline in market share. If you guys look at my previous predictions I've been mostly right. ;) But I will say, I'm less confident about this prediction than previous ones. ;)

ons 11.01.2006 20:58
Intel XEON er 64bits Dual Core.. mulig det blir disse (2 x XEON Dual 64bits) vi ser i PowerMacene.. (du fikk høre det av meg først!!)

Veit Intel kommer med en ny dual core 64bits "notebook" CPU den skal hete noe bibelsk som Yonah..

( i og med at noen missforstår vil jeg legge til: "den skal hete noe bibelsk som Yonah (fordi Yonah som nå er ute er et bibielsk navn, den nye vil også ha et bibelsk navn)
hint: bibelsk navn på en innsjø som elven Jordan går gjennom

Dem kommer med en ny dual core som skal vær 64bits (forbedret FPU)

Dem kvitter seg med Power for godt.. buhbye G5-4-3 "Hello, good world!"

#.1 7mndr senere kom Apple ut med nye PowerMacs (MacPro) med 2 XEON dual 64bits CPU
#.2 October 2006, kom Apple ut med notebooks med Merom 64bits CPU. (Bibelske navnet på innsjøen i Israel som elven Jordan går gjennom

man 04.08.2008 23:37
Muligens ny chipset, trackpad av glass...
Macbook Pro mer Air design, batteri som strekker seg over hele bakdelen. Tynnere Macbook av titanium med ny traackpad.

tor 20.11.2003 12:16
Apple har lisens på en mus teknologi som går ut på følsomhet om du legger trykk på høyre eller venstre del av musen (ingen knapper), men spørs hvor bruker vennlig det ville vært.

Det er vel derfor dem ikke bruker teknologien tenker jeg.

(den siste der, vel blir brukt nå, men finnes de som klager fremdeles på brukervennligheten av en hel knapp man på presse på venstre eller høyre)
http://gizmodo.com/gadgets/mac/mighty-mouse-really-sucks-181739.php

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai