MacBook god nok til spilling?

Er MacBook god nok til spilling?

Mac har aldri vært noen stor spillplattform, mye grunnet lav markedsandel og stor andel av pro-brukere. De siste årene har markedsandelen til Apple økt dramatisk og spillmarkedet har også fulgt med, men Intel Integrated Graphics som grafikkprosessor i den mest populære Macen har satt sine klare begrensninger. Med introduksjonen av den nye MacBook har Apple kastet ut Intel og gått for nVidias 9400M som grafikkprosessor. Blir MacBooken en bedre spillemaskin nå?

En skribent hos TUAW bestemte seg for å teste hva MacBooken var god for i det relativt krevende spillet Warhammer Online. Spillet er installert i Windows (BootCamp), men ytelsen på grafikkprosessoren vil allikevel være sammenlignbar. Med all grafikk slått på høyeste innstillinger skal spillet fortsatt fungert godt på en MacBook 2.4GHz med 2GB RAM og med den nye nVidia 9400M grafikkprosessoren. Videoen nedenfor viser hvordan spillet oppførte seg.

Har Apple endelig gjort MacBooken klar til litt mer seriøs spilling?

Sigmar

Godt å høre at mac har potensiale som spillplattform. Dette er veldig i Apples favør

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Har ikke disse folka råd til en tripod? Snakk om amatør messig. Spille med høyre hånd, filme med venstre......

Kashmars bilde

Kashmar

Så lenge det er enklere å utvikle spill med DirectX enn OpenGL så vil Windows være den foretrukne platformen å utvikle for. Det er å håpe at dette blir en sirkel som gradvis øker interessen for Mac, både for sluttbrukere og (spill)utviklere.

J.D: Enig. Videoen viste det den trengte, men var av dårlig kvalitet. Kunne nok vært klippet ned til 3 minutter med en bedre voice-over, og fremdeles presentert samme informasjonen.

apple boy

Bare lurer når det er om den nye macbooken;
Funker sånne ting som iAlertU, Liquid mac, macsaber, smackbok osv... på den?

xdim

Kjipt for de som har forrige generasjon mac :( Apple er flott slik... Oppgraderer en gang i året og da blir det liksom dobbelt så bra. Hvis en er uheldig og kjøper en måned før ny modell kommer ut ville jeg blitt sur. hehe.

jpsalvesen

Om jeg hadde venta med iMac24", så kunne jeg nå ha kjøpt både ny MacBook og en knallbra 24" monitor til bare litt mer penger.

Velvel. iMac'en min er knallbra. :)

Du

Kunne de ikke testet Crysis da, for faen? Dette er jo rent patetisk!

KDNs bilde

KDN

Er vel ikke noe vits å teste crysis på en maskin med integrert grafikk selv om den er "5 ganger bedre" enn intel sin integrerte løsning.

Ahandreas

Dersom det viser seg at den nye macbooken konkurrerer med min macbook pro med 256 videoram klikker det for meg.

Sollo

Haha. Er jo litt vanskelig for oss å se hvordan grafikken er når filmen av spillet er av dårlig streamingkvalitet..

Kashmars bilde

Kashmar

Ahandreas, iflg. presentasjonen til Apple så er grafikken i de nye MB'ene ca halvparten av ytelsen til 8600M GT'en i forrige generasjoner MBP.

Sollo, de sier ganske klart hva slags grafikk de drar på, og det er ikke vanskelig å se at de har mer en bra nok FPS helt til de guffer på maks. Da ser du at FPS reduseres noe, men er fremdeles ganske grei.

MacMonsen

Kjører den Call of Duty 4?

mathias dp

noen som vet om de nye macene har kommet i ut i butikk i USA?

ReEIsSs bilde

ReEIsS

Jeg veit! Svaret er JA!:)

nasty0nes bilde

nasty0ne

crap at det ikke er musknapp jeg har tapping slått på som mulig alternativ til museknapp, men jeg finner at når jeg surfer så beveger jeg pekern rundt med midtfingern også tar jeg ringfingern sammen med midtfingern (to fingre) når jeg skal scrolle ned til siden etc og tommelen liggende på knappen klar til å klikke i vei... jævli kjekkt, mye mer behaglig enn å løfte peke fingeren og tappe. med det sagt så tapper jeg alltid midfinger og ringfinger for sekundær klikk ( har jo ikke to knapper )

csharp

"xdim: Kjipt for de som har forrige generasjon mac :( Apple er flott slik... Oppgraderer en gang i året og da blir det liksom dobbelt så bra. Hvis en er uheldig og kjøper en måned før ny modell kommer ut ville jeg blitt sur. hehe."

i did that! kjøpte mbp for litt over en måneds tid siden.

men er faktisk ikke lei meg for det uansett - jeg har en kongefin og veldig bra maskin likevel føler jeg.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai