GPU-dekoding av H.264 video?

En forumbruker som kaller seg selv ”MGLXP” på MacRumors fora har lagt merke til at avspillingen av 1080p-trailere fra Apples webside for trailere krever mindre CPU-ressureser med den nye MacBooken.

På MGLXPs nye MacBook 2.4 Ghz bruker en 1080p filmtrailer fra Apple bare 28 % av CPU-en, mens hans eldre MacBook Pro (også 2.4 Ghz) brukte 100% av CPU-en til akkurat den samme oppgaven. Både hans nye MacBook og hans eldre MacBook Pro kjører henholdvis lik CPU på 2.4 Ghz, men forskjellen ligger i GPU-en (NVIDIA 9400M og NVIDIA 8600M GT).

Her er to bilder fra Mac-brukeren MGLXP. Første bildet er den nye MacBook-en, mens det andre bildet er en eldre MacBook Pro:

Nye MacBook Gamle MacBook

Dette funnet kan tyde på at Apples nylige oppgradering av sine bærbare maskiner nå muliggjør GPU-dekoding på H.264 video for aller første gang. Apple har tidligere hatt grafikkort med støtte for denne funksjonen allerede i tidligere utgaver av MacBook Pro, men Apple har aldri latt OS X ta seg nytte av denne funksjonen. Men det kan se ut til å endre seg nå.

Apple har enda ikke kommentert saken, men Mac-brukeren MGLXP er langt fra den eneste som har lagt merke til den nye funksjonen. Om det hele viser seg å være sant kan det tyde på at Apple gjør seg klare for neste lansering av OS X kalt Snow Leopard som er ventet til ny-året.

Via MacRumors

oteiges bilde

oteige

Veldig bra.

____________________________________

oteige
http://www.oasenstudio.no
http://www.krsund.no
http://www.digitaltklasserom.no

åttitre

Nå har de nyeste maskinene en nyere versjon av OS X 10.5.5 enn oss andre. Men hvis det kommer en oppdatering er det da mulig for oss med eldre maskiner og skjermkort å bruke dette? Eller er det skjermkortet som gjør dette mulig?

KDNs bilde

KDN

Skjermkort fra AMD(ATI) og Nvidia skal ha hatt støtte for dette ganske lenge(hvertfall 1-2 år nå). Så jeg vil tro at vi andre kansje også vil få se lignende forbedring ved en eventuel software update.

herm

Nice

åttitre

Bare få frøken Flash til å roe seg ned også hadde vært kjekt. Blir det ikke noe GPU der da? (Off-topic...)

KDNs bilde

KDN

Flash versjon 10 ble vel lansert her om dagen, den skal ha bedre hw støtte.

Chropss bilde

Chrops

Kan bekrefte av Flash 10 bruker mye mindre ressurser av maskinen enn tidligere. Endelig slipper man at vifta kjører for fullt bare man titter innom YouTube. Det var på tide Adobe..

Foreløpig ser det kun ut som Apple har åpnet for bruk av GPU til dekoding av h.264 video. Men antakelig vil dette endre seg ved nyere oppdatering, eller evnt. ved lansering av Snow Leopard

åttitre

Ja merka det selv med Flash og v.10. Men Den jobber altfor mye ennå. Tragisk!

Haplo

Kjære vene. En nyere maskin takler visse avspillinger bedre. Kan være temmelig mange grunner for det.

Chropss bilde

Chrops

@Haplo: Det er sant. Men her er det snakk om to maskiner som er nesten likt utrustet hardware messig (ny MacBook 2.4 Ghz, 2 GB RAM, 9400M vs. eldre MBP 2.4 Ghz, 4GB RAM, 8600M GT ) Men allikevel arter det seg en forskjell når det kommer til dekoding av video..

Metryxxs bilde

Metryxx

vil det bli mulig for oss med Intel grafikk?

Haplo

Om man finner noe som måler load på gpu så kanskje man kunne få et sikrere svar?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai