Apple svarer på Microsoft-reklame

Get a MacApple har nå lagt ut to nye reklamefilmer i Get-a-Mac-serien som må ses på som et direkte svar på Microsofts reklamefilmer med Seinfeld og Gates og det såkalte "Mojave project". Microsoft har satt av 300 millioner dollar til reklame for Vista, og mange kritikere mener man heller burde bruke så mye penger på å forbedre Vista enn å annonsere. Denne kritikken spiller Apple videre på i de nyeste Get-a-Mac-reklamene. Reklamekrigen mellom Microsoft og Apple fortsetter!

Den første nye reklamen viser PC som teller opp penger, der en diger haug med sedler går til reklamebudsjettet og noen få sedler går til å forbedre Vista.

Den andre filmen handler om at Microsoft prøver å unnlate å bruke ordet Vista i sine nye reklamer. I stedet har Microsoft fokusert på å kun omtale Windows som Windows grunnet manges negative inntrykk av Windows Vista. Neste versjon av Windows og arvtakeren til Vista skal forøvrig kun hete Windows 7.

Begge filmene kan ses i HD-kvaltiet på Apples hjemmeside.

Dan Aksel

Ja.. de tar jo noe definitift på kornet, men jeg får jo ikke lyst til å kjøpe mac av den grunn.

kajac2

Mobbing, mobbing, mobbing...

XVegard

Jeg har brukt mac i snart 10 år nå og kommer nok til å fortsette med det. Men fy faen så flau jeg blir av måten de har holdt på de siste årene. All denne mobbegreia av windows har tatt for mye av. Og hele applefangayboy-sirkuset er blitt beyond latterlig.

G-Macs bilde

G-Mac

Hvorfor må Apple på død og liv fokusere på det Microsoft gjør galt i stede for å fokusere på hva de selv gjør bra, man begynner å lure på om Apple i det hele tatt er noe bedre enn Microsoft i bunn og grunn!

Clays bilde

Clay

Enig. Dette er for drøyt.

sid3000

Det må være syyyk kjedelig å være på fest med dere.
Gledes drepar, du e vel en sånn som har mobiltelefon også du.

Tihi xd

kolbys bilde

kolby

Når man driter seg ut, så man tåle å få høre det. Spesielt når man har en omsetning på 330 milliarder kroner og har holdt tilbake utviklingen av datateknologien så betydelig i mange år. Dette er Microsoft de gjør narr av. Microsoft. Windows.
Disse reklamene fungerer, og det er derfor Apple fortsetter å lage dem. Reklamene er uansett ikke ment for oss, men for dem som trenger å vite at å sitte med Windows er ikke det eneste alternativet. Og de trenger å bli skreket til. Er man for snill så ender man opp med 4 år til med Bush.

Du

Den første var jo bare ROFLcopter, da!

inick

Kunne ikke blitt mer enig med deg kolby!
disse reklamene er ikke lage for oss mac brukere men folk som fortsatt bruker et søpplesystem, men ikke er klar over det selv engang!

Godt jobbet apple! digget denne..

Think Different! Choose Mac!

http://www.youtube.com/watch?v=vNDEwsIGJKI

segrov

Advertising var morsom, the v-word var teit.

Men Microsoft var enda teitere når de ditcha Seinfeld.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

ondepers bilde

ondeper

Kvifor har vi den same diskusjonen kvar gong ei ny Get-A-Mac reklame lanseres ?

Noen liker den, noen liker den ikkje.

Antar den fungerer på det amerikanske publikum ettersom Apple bruker same type kvar gong.

admins bilde

admin

De som har litt kjennskap til markedsføring vet at det gjennomføres betydelige undersøkelser både i forkant og etterkant av kampanjer for å finne ut hvilken effekt en kampanje har hatt.

Det ville forundre meg om Apples reklamebyrå og mediebyrå ikke gjennomførte betydelige undersøkelser, både på liking, holdninger, salg og intensjoner om kjøp. Siden Apple har kjørt disse reklamene i flere år, må vi kunne dra den slutningen at de har effekt.

Samme kampanje har blitt kjørt i England, og der ble den meget kortlivet. Apple kjørte svært få annonser fordi den rett og slett ikke ble likt. Kulturen i USA og Europa er veldig forskjellige, også når det gjelder markedsføring. I USA er det helt vanlig å bedrive slik angrepsreklame som Apple gjør og forbrukerne liker dette. I Europa er det derimot fy-fy å i det hele tatt nevne konkurrenten.

Fungerer reklamen, så bør Apple fortsette. Fungerer den ikke, bør de kutte. Jeg tror de kommer til å fortsette inntil Microsoft har et godt produkt - og da kan det jo ta litt tid? :)

MacLets bilde

MacLet

Syns det er helt konge jeg ^^ Er det ikke gøy å le da ? Det er jo morsomt, det kan man ikke nekte på:D

Siggii

Syntes de er morsomme jeg. Spesielt den første. Det er en form for reklame som vi ikke er vant til, så jeg syntes det er litt rart at slike reklamer har effekt. På en måte syntes jeg det er bedre å fokusere på sine egene gode sider enn å rakke ned på andre sine dårlige, men hvis det er sånn de liker det i USA så kan de gjerne gjøre det slik for min del.

Jeg sitter hvertfall her hjemme og tar det som underholdning:)

Haplo

oh give me a breake

macwerners bilde

macwerner

@ Kolby : Kongekommentar ! 102 % enig i alt.

Til de som synes dette er "mobbing" av Microsoft; Ærlig talt, vi snakker om reklame her !
Og Apple holder tross alt et viktig etisk prinsipp, nemlig å sparke oppover ! MS er en dinosaur som får takle dette på sin måte. De har til og med prøvd med de forsåvidt søte, men dels meningsløse Gates/Seinfeld reklamene. Nå får de svar... verre er det ikke

forresten , sid3000 ; ha ha - helt enig ! Ikke alle man ville vært på fest med om man skal være så hårsåre !

jacos bilde

jaco

haha syns denne var fin jeg

herm

Sykt bra!

Sigbjorns bilde

Sigbjorn

Når jeg så den forrige windows-reklamen fikk jeg dårlig samvittighet - Nå er jeg glad jeg har mac igjen!

TigerOlas bilde

TigerOla

Hva om Apple brukte penger på å gi oss Blu-ray fremfor å gjøre advertising-hets mot Microsoft?!..

admins bilde

admin

@TigerOla

Det er en interessant teori. Kanskje noe for MS sin neste annonsekampanje :)

Haplo

*Spesielt når man har en omsetning på 330 milliarder kroner og har holdt tilbake utviklingen av datateknologien så betydelig i mange år. Dette er Microsoft de gjør narr av. Microsoft. Windows.

Din subjektive mening

ballablxs bilde

ballablx

Barnslig, men jeg dro på smilebåndet av begge :)

lasse hs bilde

lasse h

@ admin:

helt riktig, og helt enig. Nesten alle reklamene jeg så i USA da jeg var der i sommer gikk ut på å opphøye sitt produkt, og sette det i et bedre lys enn konkurrenten. I Europa er det helt annerledes, her blir det sett på som umoralsk og dårlig markedsføring. Store kulturforskjeller ute og går. Jeg likte begge to!

Ferss bilde

Fers

Dette var syykt morsomt!

Ttigers bilde

Ttiger

artig, artig, artig :D

JasKos bilde

JasKo

Hahaha, digger disse reklamene :)

admins bilde

admin

@ haplo

Kommentarer i et komentar felt er subjektive meninger i 10 av 10 tilfeller.

Viper33

Dette kalles mobbing. Men drit i det... Hver gang liker jeg å mobbe Windows...

macwerners bilde

macwerner

Du må se dette i lys av at Apple har helt andre planer for spredning av digitalt innhold enn Blu-ray. Apple vil jo spre dette via nett og er som man sikkert vet enormt store på dette allerede.
Apple legger nok inn Blu-ray etterhvert fordi det snart er like billig som en DVD-brenner, men før det er det bare heft og litt slitsomme ordninger med lisenser, som Steve Jobs også nevnte under Q&A da de presenterte nye MB og MBP.

Nu ja...

heifrank

Jeg opplever Mac som elegant og genial. Disse reklamene var det motsatte. Som fersk switcher føler jeg at den tar saken på kornet, men på en dirty måte. Dette var den solidariske måten å tenke på. Samtidig springer det en liten djevel i meg som digget at Vista fikk smekk på pungen, det j..... systemet har "mobbet" meg alt for lenge!

amund.saeter (ikke bekreftet)

Beep! We don't say the F....ireWire word any more!

TigerOlas bilde

TigerOla

Jeg vet ikke hva du tenker videre om Blu-ray, macwerner - men JEG, og sikkert mange andre som jobber med film og video, ønsker å ha muligheten til å gjøre authoring til Blu-ray på en MAC i MAC OS X, og ikke en forbaska Windows-boks.. :)

Audio Technicas bilde

Audio Technica

For det første tviler jeg sterkt på at de dyre reklamene til Microsoft tar penger vekk fra utviklerne, det er nok ikke sånn at de må prioritere. Gjetter at de har penger nok til begge deler.

For det andre, synes Microsoft er mye modigere som kjørte reklamene med Seinfeld og Gates. De var mye morsommere, med en lunere humor og mer hjerte. Mer respekt for Microsoft som turte å gjøre noe litt annerledes, interessant og ikke minst mer sympatisk. Dette gjenspeiler ikke de som firma i det hele tatt, da snakker jeg altså kun om reklamen.

Hvem som lager best pcer av mac og pc har blitt som å si hva som er best av Mercedes og BMW. De er jo blitt helt like.

Seb-rus bilde

Seb-ru

Hva står VISTA for?

Virus Infected System Try Apple

:)

kehagens bilde

kehagen

Jeg har, også, skaffet meg iPhone. Men den kan ikke spille av Apple sine filmer. YouTube og VG går bra. Skuffelse...
--
PC Week: "Apple is the tail that wags the Wintel dog."

apple boy

hehe, den er genial!

Macerbest

Apple lager sine reklamer på samme måte som norske politikere diskuterer.. Har noen hørt en debatt på TV der de ikke kaster drit om hverandre??

Vil tro at dette er riktig reklame for USA. Om vi trauste normenn ikke liker disse så får det vere. Kan vi ikke ta samme diskusjonen nå de ulike partiene i norge har debatt da? La de få vite at vi ikkje liker slikt her?

Bare en liten betraktning fra siden:)

tuvmarke

Haplo:

Nnnnnghhhaaaaaa! - Klarer ikke å motstå, det var litt morsomt.

Altså... oversatt til (ny)norsk: "gje meg ein brems"

BWAHAHAHAHAHA!!!

- Nå skal jeg finne de rosa pillene mine.

kehagens bilde

kehagen

Det er lenge siden jeg har flira så mye av en Apple reklame. Den der med reklamepengene var drittbra synes jeg. Ikke fordi den sparker og skryter, for det gjør den grundig. Men fordi de to er så gode venner. De er så hyggelige og forståelsesfulle med hverandre. Som vanlig. Det synes jeg er det gode med disse reklamene. Kosen tar brodden av "fiendskapet" som kommer frem i ordene. Men dette lo jeg av til slutt: Håndbevegelsene helt til slutt, hver sin vei og igjen at Mac-mannen gir opp litt skvettent, pluttselig men hyggelig. Ha-ha!
--
PC Week: "Apple is the tail that wags the Wintel dog."

macwerners bilde

macwerner

Ny film "Bake Sale" ble sluppet i går : http://www.apple.com/getamac/ads/

Egil

Ærlig talt folkens. Når microsoft svarer på mac vs. pc reklamene med helt surrealistiske reklamer som ikke gir noen mening og har ingen referanse til noe som helst, så fortjener dem å bli mobba! Hadde microsoft faktisk gjort noe fornuftig med opperativsystemet sitt så ville ikke disse reklamene eksistert engang.

MacAttacks bilde

MacAttack

Satan så bra!!! ler meg ihjel!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai