Knall resultat fra Apple

Apple presenterte i går resultatene for fjerde kvartal (finansielle kvartal) 2008, og selskapet kunne vise fram et av sine beste resultat noensinne. Apple hadde et overskudd på 1,4 milliarder dollar på en omsetning på 7,9 milliarder dollar. Mac-salget økte med 21% og Apple solgte 2,6 millioner Macer i perioden. Det ble også solgt 11 millioner iPods og 6,9 millioner iPhone. Basert på omsetning er Apples allerede verdens tredje største mobilprodusent.

Apple presenterte i går sine finansielle resultater og som vanlig var det knyttet stor spenning til Apples tall. I disse usikre økonomiske tider leter aksjonører etter lyspunkter på en ellers dyster himmel og i går viste Apple seg å levere svært gode tall. Apple kunne rapportere om en rekordhøy omsetning på 7,9 milliarder dollar, 48 milliarder kroner med dagens kurs.

Finansielle tall

  • Apple har solgt 2,6 millioner datamaskiner - opp 21%
  • Apple har solgt 11 millioner iPods - opp 8%
  • Apple har solgt 6,9 millioner iPhones - opp fra 1,1 millioner i forrige kvartal
  • Apple solgte flere mobiltelefoner enn Blackberry/RIM
  • Apple har allerede nådd målet med å selge 10 millioner iPhones i 2008
  • Målt i omsetning er Apple allerede verdens tredje største mobilprodusent (1. Nokia, 2. Samsung, 3. Apple, 4. Sony Ericsson)
  • Apple vil selge sitt program nummer 200 millioner i App Store i dag
  • Apple har 25 milliarder dollar i banken og ingen gjeld. Med dagens verdi på Dell kan Apple kjøpe Dell kontant

Spørsmål og svar

Steve Jobs og Apples finansielle sjef svarte på en rekke spørsmål fra presse og investorer under gårsdagens presentasjon. Noen av spørsmålene gir oss en pekepinn på hva Apple planlegger for framtiden.

På spørsmål om Apple vil produsere billigere datamaskiner, fikk pressen vite at Apple ikke ønsker å selge til visse kunder. Apple vet ikke hvordan de kan lage en laptop til under 500 dollar som ikke er «a piece of junk». Apples DNA er ikke å levere «billig dritt» og Apple vil ikke tilby maskiner til kunder som er ute etter dette. Apple vil tilby maskiner til kunder som er ute etter høy kvalitet.

Videre fikk Apple spørsmål om de populære Netbook-datamaskinene som Asus EEE, MSI Wind og om Apple ville nærme seg dette markedet. På dette spørsmålet svarte Apple at de foreløpig ikke ville gå inn i dette markedet og ville vente å se hvordan det utviklet seg, foreløpig var det ikke mange som ble solgt. Skulle markedet utviklet seg, hadde Apple allerede noen svært gode og innovative ideer hevdet Steve Jobs.

KDNs bilde

KDN

Det blir spennende å se på kursen ikveld.Den gikk opp fra nesten $20 i ettersalget igår. Apple gjorde et knall resultat(som vanlig), nå blir det spennende å se hvor mye markeds nedgangen påvirkser det generelle salget.

chridal

Apple gjør det bare bedre og bedre, hvorfor kjøpte jeg ikke aksjer i Apple den dagen i 80-tallet jeg ble født!

Simplicity is beauty | dalsvaag.net

KDNs bilde

KDN

Kan jo legge til link til opptaket som man kan få tak i via Apple sin podcast:
http://i1.no/06hj/
Eller på apple sin hjemmeside:
http://www.apple.com/quicktime/qtv/earningsq408/

Merk at disse linkene er bare gyldige i 2 uker.

paal

Det er vel knallresultat det menes her, ikke knall resultat. Orddelingsspøkelset har slått til igjen...

simenhjort

@paal: Når du først pirker, så kan vel jeg fortelle deg at man kan faktisk skrive "et knall resultat". Knall kan brukes som et adjektiv, og resultat blir da substantivet. Knallresultat er derimot kun et substantiv.

At det høres feil ut er en annen sak, og der har du nok rett. :)

SindreMs bilde

SindreM

nizzzz

Gogogo! Buy Dell og spar verden for maskinene dems :D

Wackhys bilde

Wackhy

Paal: Det heter ikke orddeling...

paal

Heter det ikke orddeling? Hva med ord deling? Ærlig talt, det er jo en farsott som sprer seg, og jeg er redd det må være tilfelle her også, selv om simenhjort mener knall her er brukt i adjektivs form. Men det blir ikke bra norsk, og det synes jeg er synd. Knall brukes som regel (bortsett fra å beskrive en smellende lyd) som et forsterkende prefiks, f.eks. i -blå, -farge, -hard, -suksess, -åpning -resultat, og da som sammensatt ord, ikke delt. Eller orddelt, som slett ikke er galt å skrive.

Kyllingmannen

Orddeling: ord-deling.
Særskriving: sær skriving.

paal

Riktig det, særskriving er den mer offisielle formen av fenomenet, men ikke nødvendigvis den mest intuitive og folkelige - og det som mange tross alt forholder seg til. Det er mange som holder fast med gode gamle orddeling, ikke minst astronomer mot ordeling (http://folk.uio.no/tfredvik/amo/) osv. Men rett skal være rett; særskriving er det helt superkorrekte. I stand corrected.

arntsss bilde

arntss

Hva er uhumskheter?
Leste det på denne siden: (http://folk.uio.no/tfredvik/amo/)

arntSS

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai