Ny Mac mini underveis?

Ny Mac mini på vei?I skrivende stund er det 447 dager siden Apple sist oppdaterte sin Mac mini og mange har i lengre tid trodd at maskinens død nærmet seg. Ifølge en av Apples største Mac mini-kunder er dette langt fra sannheten og en ny, oppdatert Mac mini vil snart bli lansert.

Selskapet Macminicolo.net har spesialisert seg på å tilby dedikert serverhosting basert på Apples Mac mini. Ikke helt overraskende har dette vært en populær tjeneste og selskapet har tusenvis av Mac minis stående som servere i sine lokaler. I et åpent brev med navnet "State of the Mac mini" til sine kunder hevder Macminicolo.net nå at Apple planlegger en større oppdatering til Mac minien og at den absolutt ikke er på vei ut av Apples sortiment.

Ifølge Macminicolo vil den nye Mac minien blant annet ha følgende funksjonalitet:

  • Den nye Mac mini vil benytte DisplayPort som nylig ble introdusert i alle Apples bærbare.
  • Den nye Mac mini vil kunne adressere opptil 4GB RAM, mot 2GB i dag
  • Apple vil gi brukerne muligheten til å kutte ut den optiske stasjonen på lik linje med MacBook Air.

Om det er hold i ryktene er vanskelig å si, men Macminicolo er sannsynligvis en betydelig Mac mini-kunde og kan dermed potensielt vite noe om produktets fremtid. Du kan lese selskapets åpne brev på deres nettside.

andreas 30gb

Det skal vel også nevnes at nytt grafikkkort fra Nvidia og n-teknologi på trådløs er høyst sannsynlig.

Maskinen vil sikkert også bli levert med 1 GB RAM standard
og jeg ser for meg at den vil få en look i alu+sort.

ekrists bilde

ekrist

Det hadde vært genialt om Apple kom opp med en Mac Mini med Time Capsule og Apple TV integrert. Spørsmålet er prislappen? :-)

XCPs bilde

XCP

Til ekrist: Visst man skulle putte inn alt dette i en macmini, iallefall med tanke på Time Capsule som du nevner her. Så er ikke dette en Mac Mini lenger.

meisemramani

Nice, hadde vært på tide!
=)

luftbaronens bilde

luftbaronen

Håper den blir kraftfull nok til å redigere HD video, da oppgraderer jeg!

csharp

1 GB RAM???

De kan jo virkelig ikke levere en ny maskin med så lite minne nå for tiden synes jeg.......

villapals bilde

villapal

Dersom det stemmer at ny Mac Mini kommer uten optisk stasjon, vil jeg tro at Apple justerer MacBook Airs eksterne som nå er 13,9 x 13,9 cm.
Bransen trener en industristandard for størrelsen på små eksterne bokser, slik vi har med alle 19-tommers rack. Iomega har laget eksterne harddiskker til å stable på / under Mac Mini. Apple har laget Air-port, Time Capsule og Apple TV med same fotavtrykk. Vi kan komme til å se mer av dette -- som hub'er, lydkort, dockingstasjoner mm.

emre5s bilde

emre5

Nå har de vel heller ikke sagt noe som helst om at de skal levere en ny maskin i det hele tatt, csharp, så 'hold your horses'...

Kashmars bilde

Kashmar

Med tanke på at dette ryktet kommer fra et firma som har en økonomisk interesse i at folk tror det kommer nye Mac Mini så stiller jeg meg MEGET skeptisk til dette.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Tviler ikke på at Apple vil selge med kun 1 GB RAM. Den rimeligste iMac'en selges fortsatt med den ene gig'en. Og et avlegs skjermkort.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai