Vise lange filnavn med ett klikk

Hvis du arbeider i et vindu som bruker kolonnevisning, vil du støte borti dette problemet hele tiden. Filer med lange navn kuttes mot slutten fordi kolonnen ikke er bred nok. Dette høres ikke ut som et stort problem, helt til du skal arbeide med mer beskrivende filnavn, og du ikke kan skille mellom filer fordi siste delen av filnanvet er kuttet. Heldigvis finnes det en rask løsning på dette problemet.

Vise lange filnavn med ett klikkDobbeltklikk på de to strekene nederst på delestolpen på den vertikale kolonnen, så utvides kolonnen akkurat nok til at du kan se selv det lengste filnavnet i kolonnen. Hvis du holder nede Tilvalg-tasten (Option/ALT) og dobbeltklikker på de to strekene, vil hver kolonne utvide seg nok til å vise det lengste filnavnet i hver kolonne.

Hvis du ikke gidder å skifte størrelsen på kolonnene i liste- eller kolonnevisning - hold markøren over det forkortede navnet, og hele navnet vises etter en kort stund. Hvis denne "korte stunden" er for kort, kan du imidlertid holde nede Tilvalg-tasten(Option/ALT) mens du holder markøren over filnavnet og da vises hele filnavnet umiddelbart.

kajac2

Hva er tilvalgstasten?

minkulfs bilde

minkulf

Den kalles også "Alt" eller "Option". Sitter ved siden av "Cmd" (tidligere "Eple"-tasten).

Et dobbeltklikk er forøvrig TO klikk, ikke ett :p

MacBoy09

Tusen takk! Jeg må alltid dra i den dobbelstreken, men det finnes altså en enklere måte!

palelnans bilde

palelnan

Kan man stille standardbredden på disse kolonnene? De er for smale i ca. 103 % av tilfellene.

Wackhys bilde

Wackhy

Kan vel muligens bruke Use as default i visningsvalget til mappen. Men usikker på om dette faktisk fungerer flytende i kolonner.

djhalleus bilde

djhalleu

med to klikk ? :)

Hei! Yes... takk igjen for en kjempepraktisk tips til et problem som har irritert meg.

halvard

bambinis bilde

bambini

Jeg drømmer om en guide som kan forklare hvordan man skriver ut innholdet i et Finder-vindu, akkurat slik du ser det på skjermen. Finner ikke denne funksjonen noe sted og skjønner egentlig ikke hvorfor det ikke skal gå.

Har ofte behov for å lage en liste over mine dokumenter og da ville det vært greit å bare skrive ut Finder-vinduet. Kan lett fikses med litt skjerm-dump når listen ike er lang, men det er den alt for ofte ;)

Ellers ga denne mini-guiden svar på noe jeg har lurt på lenge - takk pathern :)

cannons bilde

cannon

bambini: Start Terminal og naviger til mappa du ønsker liste over filer i.*

Skriv følgende:

ls > fil.txt; open fil.txt

Da får du en liste over filene åpna i standard tekstredigeringsprogram.

(* Alternativt kan du skrive cd etterfulgt av mellomrom, dra mappa fra Finder-vinduet inn i Terminal-vinduet og trykk enter)

apple boy

GOOD!

Fant også ut at visst du har hurtigvisningstasten i finder, merker et dokument eller en fil, trykker inn "alt!". Da kommer det en playknapp, som gjør at det kommer lysbilde når du trykker på den. Litt vanskelig å forklare...

bambinis bilde

bambini

cannon: Nå er ikke jeg noe råskinn på sånne kommandoer, men jeg bruker cd, ikke sant? Men hva om mappen har mellomrom i navnet, da får jeg feilmelding. Noe jeg gjør feil?

Ser også at det er bare filnavnene som dukker opp og ikke annen info som f.eks. datoer osv.

Ellers takk for for tips :)

morgoth

*bambini

det enkleste om du skal inn i en mappe med mellomrom er å srkive:
cd "de første 3-4 bokstavene" trykk så tab og autocomplete vil fullføre resten av navnet (så fremt de 3-4 første bokstavene er unike for den folderen).

Liste detaljert info
ls -l > fil.txt; open fil.txt

Liste detaljert info inkludert skjulte filer
ls -la > fil.txt; open fil.txt

chridal

@Bambini:

Grunnen til at du får denne feilmeldingen er fordi terminalen ikke "forstår" mellomrommet, den prøver å behandle mellomrommet som en kommando.. si du skulle starta en daemon eller noe ./daemon start .. Da er "start" en "kommando" til filen.

For å unngå dette problemet må du "escape" mellomrommet, når du skal escape noe bruker du \ tegnet. Så om jeg skulle gått inn i mappen "Bøker og Fjas" ville jeg skrevet;
"cd Bøker\ og\ Fjas"

Håper dette forklarer det ;)

Simplicity is beauty | dalsvaag.net

mareno

Og så har vi valget å ta bilde av skjermen med eple+skift+4, og trekke markøren diametralt til motsatt hjørne av området vi vil ha en print av. Dermed lagres ei fil vi kan skrive ut. Men dette dekker kanskje ikke det behovet Bambini har... (Unnskyld, hvis noen føler seg kuppet her.)

bambinis bilde

bambini

Beklager panther, det var ikke meningen at det skulle bli så mye frem og tilbake ;)

Takker til alle for gode svar. Håper likevel på en innebygd løsning i OS X neste gang!

lilletrille

Supert, jeg har irritert meg over å måtte dra i de kolonnene hele tiden. Tusen takk!

martins bilde

martin

Det er bare å opprette en tråd i forumet, bambini ;)
Også kan du lenke til den i kommentarene her.

mp2k

bambini: Glem komandolinjen. Gå til mappen med filene, trykk cmd-A (for å merke alt) og cmd-c. Nå kan du lime inn listen hvor du vil. Dette har for øvrig fungert siden Mac OS 7 :)

williamsjoess bilde

williamsjoes

Fiffig liten guide dette, men er det noen som vet hvordan jeg reverserer dette? Er nemlig ikke alltid jeg ønsker å se alle de lange filnavnene.. Noe som gjør at når jeg bruker piltaster for å navigere i mapper, klarer ikke vinduet å vise to hele kolonner uten at jeg trykke på "+"..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai