Psystar først med Blu-ray

Psystar leverer Blu-rayDe fleste husker sikkert selskapet Psystar som selger billige Mac-kloner med en hacket utgave av Mac OS X. Selskapet ble raskt saksøkt av Apple, men ga seg ikke og ikke umiddelbart til motsøksmål mot Apple. Striden er fortsatt ikke over og nå ypper Psystar seg ved å lansere en ny "Mac" med Blu-ray - før Apple.

Blu-ray i MacEt tema som stadig dukker opp på ryktebørsen er spørsmålet om Blu-ray-støtte i Mac OS X. Helt siden Blu-ray vant kampen om HD-formatet, har mange ventet at Apple før eller senere ville inkludere både Blu-ray i sine datamaskiner og tilby støtte i Mac OS X. Allikevel har både systemoppdateringer og ny maskinvare kommet og gått uten at vi har fått sett noe til Blu-ray. Dette ønsker nå Psystar å gjøre noe med og de har derfor lansert sine første datamaskiner med Blu-ray.

Rudy Pedraza hos Psystar mener helt og holdent, som mange andre at Blu-ray er fremtiden og frykter ikke Apples søksmål.

Blu-ray er ikke bare til bruk i filmer. Med Blu-ray kan våre brukere brenne disker med over 25GB lagringskapasitet. Dette er funksjoner som trengs både i store og små bedrifter samt hos stadig fler forbrukere.

Det er kanskje ikke så rart at Rudy Pedraza i Psystar drar frem dette argumentet, da Mac OS X enda ikke kan avspille Blu-ray-film og en Blu-ray-brenner vil kun fungere til nettopp datalagring. Dette kan selvsagt endre seg i fremtiden, men med Steve Jobs siste uttalelser om Blu-ray som "a bag of hurt" er det nok lenge til vi får se slike spillere i en standard Mac.

kajac2

Det finnes blyray-avspillere for OSX.
Ellers er det bra de prøver å ligge foran Apple.

geagle

Bare fordi Steve sier noe, betyr ikke det nødvendigvis at det ikke kommer. Bare husk iPod 5G foreksempel, bare måneder før lanseringen sa Steve at film på en bærbar enhet var unødvendig og ikke innen Apples interessefelt, og etter mye om og men fra forbrukerene bøyde apple seg og lanserte iTunes med filmkjøp og iPod 5G med filmavspilling.

Somregel har Apple pleid å høre på forbrukerene til en viss grad, de gangene det er nødvendig. Alu macbooken er nok et eksempel på dette.

arntsss bilde

arntss

Akkurat når det gjelder lagring av data, så har man i dag fått meget store usb-dongle-size flash-medier. Det største jeg har sett hittil er 64GB.
Og jeg tror også på Apple når de mener at fremtiden ligger vel så mye i trådløse forbindelser og i tillegg at man rett og slett laster ned det man trenger fra nettet og spiller av, enten ved leie, eller ved kjøp og lagring på maskinen for senere avspilling.
Dette har vi jo veldig mye av allerede i dag. Ikke alt er "lovlig", men teknologien er der og er i bruk.
Se på torrenter, Apple-Tv, XmbC, Front Row, Windows Mediacenter. Dette tror jeg er fremtiden mer enn Blue-Ray.

Ttigers bilde

Ttiger

Oki, har egentlig ikke lyst på Blu-ray på min mac, men kanskje som lagringsmedia, go plass da.

sungame

Personlig synes jeg det er veldig bra at Apple møter litt sunn konkurranse. Jeg tviler sterkt på om jeg kommer til å kjøpe noe som helst fra Psystar på en god stund, men hvis de kan øve litt press på Apple, er det bare flott.

For øvrig vil jeg vel si at Alu-MacBooken med sin manglende FireWire er et godt eksempel på at Apple IKKE nødvendigvis gir forbrukerne det vi vil ha.

- livet er en lang rappell

Mistahh

Dette er velkommen, mener også Apple kunne hatt godt av litt konkurranse, kanskje kunne det ha gjort sitt til at Apple senker prisene sine en tanke.

dabus bilde

dabu

Det er kun en grunn til at Steve Jobs ikke liker Blu Ray. Det gjør inntektene hans mindre. Selv om Nvidias nye skjermkort ble først lansert av Apple, så er det lite PC industrien sliter med. De har vanligvis bedre priser og nyere hardware, og er man heldig, så går det også an å kjøre iAtkos OSx86.

runens bilde

runen

Hvis Apple får konkurranse kan det både føre til at de lager bedre produkter til en billigere penge, mend et kan også hende at de lager billigere og dårligere produkter...

simens bilde

simen

Hva er dette med konkurranse dere snakker om? Er det på tide Xbox 360 for flere maskiner som kan kjøre Xbox 360 spill? Har MS monopol på Xbox 360? Har Nintendo monopol på Wii da bare deres Wii kan kjøre Wii spill?

Apple har en annen forretningsmodell enn MS og Linux. Enkelt å greit. Håper Psystar blir kasta på hue å rævva ut!

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Produktene kan da umulig bli noe verre enn plast-Macbooken?

arntsss bilde

arntss

Plast-Macbooken er jo grei den.... Innvendig. ;)

sungame

Simen: siden du spør, ja, det hadde selvfølgelig vært helt genialt om microsoft (som så vidt jeg husker står bak Xbox 360) hadde åpna for at andre kunne bygge spillmaskiner som kunne kjøres deres spill.

Det er fordeler og ulemper med alt, også Apples hardwaremonopol. Fordelen er at OS og programvare er perfekt tilpassa maskinvaren (Macene). Ulempen er at Apple er i en situasjon hvor de kan gjøre omtrent som de vil med tanke på både pris og spesifikasjoner. Litt sunn konkurranse kunne forhåpentligvis ført til at de måtte gi oss litt mer for pengene.

- livet er en lang rappell

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai