Apple-ansatt saksøkt for å skifte jobb

I går offentliggjorde Apple større endringer i sin toppledelse. Ut forsvinner Tony Fadell og Danielle Lambert og inn kommer Mark Papermaster som Senior Vice President of Devices Hardware Engineering. Mark var tidligere ansatt i IBM som Vice president of microprocessor technology development. IBM ser ikke lyst på Papermaster sitt jobbskifte og går til rettsak for å stoppe overgangen.

Tony Fadell, som også har blitt kalt iPodens far, valgte tidligere denne måneden å trekke seg fra sin stilling hos Apple. Fadell har jobbet hos Apple med hovedansvaret for Apples populære iPod, men velger nå å trekke seg fra sin stilling hos Apple. Samtidig trekker også Danielle Lambert, som nå er Tony Fadell sin kone, seg fra sin stillingen som vice president of Human Resources. Danielle og Tony ønsker begge å tilbringe mer tid med sine små barn.

Samtidig kunne Apple kunngjøre at de har ansatt Mark Papermaster, en sentral person i IBMs prosessor og serverutviklingsavdeling. Papermaster har jobbet i IBM i 25 år og tar med seg mye kunnskap og informasjon om prosessorutvikling og serverprodukter. Denne informasjonen skulle IBM gjerne sett forble i deres selskap og de har nå gått til sak mot Papermaster for å ha brutt sin arbeidskontrakt hos IBM.

Det er svært vanlig, spesielt i USA, at ansatte har såkalte konkurranseklausuler i sine arbeidskontrakter. Disse klausulene er tilstede for å forhindre at ansatte skal slutte og begynne i konkurrerende bedrifter. IBM hevder at Apple er en stor konkurrent til IBM på serverprodukter. Apple tilbyr noen serverprodukter under merkenavnet Xserve.

Ansettelsen av Mark Papermaster kan tyde på at Apple ønsker å fokusere mer på sine serverprodukter samt design av prosessorer. Tidligere i år kjøpte Apple prosessorselskapet P.A Semi og ansettelsen av Papermaster som har jobbet med prosessorutvikling i de siste 25 år, må ses i sammenheng. Det har lenge vært ryktet at Apple utvikler sine egne prosessorer for fremtidige utgaver av iPhone og iPod og at oppkjøpet av P.A Semi handlet om å få tak i god prosessorteknologi. Med Mark Papermaster får de også svært mye erfaring fra IBMs prosessorutvikling - om IBM ikke skulle vise seg å vinne sin rettsak mot Papermaster.

quadra800s bilde

quadra800

Du burde kanskje revurdere tittelen (selv om den er veldig presis). Den får Apple til å høres ut som skurkene.

BendikSs bilde

BendikS

enig angående tittelen, trodde først det var apple som hadde gått til sak.

AllFathers bilde

AllFather

Er ikke de skurker da?
http://iphoneowner.org - http://skjermskudd.com

Maxells bilde

Maxell

Finansavisen melder i dag at IBM har vunnet rettssaken, og at Papermaster derfor må slutte i jobben hos Apple.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai