Slik ser en MacBook Nano ut

MacBook Nano

Mini-bærbare, eller netbooks som de også kalles, har blitt svært populære. Det hele startet med Asus Eee og nå har også resten av IT-bransjen kastet seg på bølgen, men ikke Apple. Noen entusiastiske kinesere har kommet Apple i forkjøpet og har gjort om en 10" MSI Wind til det de kaller for en MacBook Nano. Resultatet kan ved første øyekast ligne på noe som faktisk kunne ha kommet rett fra Cupertino.

Ser man deretter maskinen litt i sømmene ser man raskt at dette er en MSI Wind MSI U100 som er gjort om til en MacBook Nano. Den har derfor alle de kosmetiske irritasjonsmomentene vi Mac-brukere slipper. MSI Wind har blitt hacket til å kjøre Mac OS X og det vites ikke om dette fungerer tilfredstillende, men i tidligere slike hacks har verken det interne nettverkskortet eller trådløst internett fungert. Det er allikevel relativt imponerende hva man får for kun 3169 kroner. En Mac i denne størrelsen hadde ikke vært å forakte.

MSI Wind er en populær netbook fra MSI som har relativt hyggelige spesifikasjoner i forhold til den lave prisen. Maskinen leveres med Intel Atom N270 1.6GHz, 2G DDRII RAM, 10" WSVGA LED (1024x600) LCD-skjerm, 320GB SATA disk og en innebygd minnekortleser. MSI Wind føres blant annet av Komplett.no i Norge og maskinen finnes i en svart eller hvit glossy-versjon til kun 3169,-

Via Gizmodo og Flickr

andershusas bilde

andershusa

Ser egentlig ikke veldig ut som noe som kunne kommet fra Apple.

Dersom Apple virkelig lanserer et liknende produkt i fremtiden kan du være sikker på at de overgår det folk forventer seg av design. Se bare på hvordan iPhone ble seende ut sammenliknet med hvordan folk så den for seg. Folk tenker på hvordan Apple designer i dag. Apple ligger alltid et par skritt foran :)

Herman1

Sikkert morsomt for de som vil lage små kopier på originalens bekostning, men hvis 100 fabrikanter skulle lage hver sin versjon av Apples produkter, forsvinner jo hele poenget.

Dessuten er det ikke riktig å lage et produkt med Apple-logo som ikke er et Apple-produkt.

Hilsen

Haakmeisters bilde

Haakmeister

Hmmm...ja hva er poenget med å bruke Apple sitt logo på produkter som ikke er laget av appel selv..ja det misser litt av poenget..foresten har jo apple ene rett på sine produkter og sitt merkevare..ikke det at det produktet ikke var dårlig og sånt men det er rett å slett feil måte..sikkert bare for å tjenre grovt mye på det.

danielfiko

Det lukter ille søksmål av der her.
Apple kan vel ikke annet en å gruse de som har gitt ut denne datamaskinen?

Irreterer meg at folk er så uorginale at de må kopiere Apple som har skjønt hva folk vil ha!

admins bilde

admin

Dette er jo mest sannsynlig en helt vanlig mod, altså ikke noe for videresalg. Dette er MSI Wind maskiner som en eller annen Apple-fan har modifisert til å se ut som en Apple maskin, værre er det ikke.

dabus bilde

dabu

Ser ut som noen har satt på klistremerket som følger med Macen sin på MSI Winden.

Ttigers bilde

Ttiger

ser mest ut som en Disneybook ;)

qwerty

Dette er over grensa for hva som har nyhetsverdi her på forumet. At en tulling fra Kina har klistret klistremerkene han har fått med en mac på en stygg bærbar, er vel å misbruke tiden til forum-brukerne?

For noe macverk.

RissEh

Jeg hadde kjøpt en glatt :) kun pga av OSX på en netbook.... Dessuten har han ikke klistra på apple logoen, det er en fungerende backlit logo som på vanlige macer, så det er ganske mye jobb bak... Fra bildene ser det ut til at den kommer slik ut av boksen, så om noen har en link til en butikk blir det nok en sånn :D

AndreasP

En slik artikkel er nok mer en forumpost enn en nyhet. Dette er en modbook, ikke en Macbook nano! Lanserer Apple en MBN vil den nok se mer lik ut de nye MB-modellene regner jeg med... Kanskje en 10" iphone lignende sak:P ?

johnohod

Denne artikkelen setter fingeren på en ganske aktuell problemstilling. Apple lager gode produkter, men siden de ikke lisensierer OSet så går Mac-brukere glipp av valgfrihet til å f.eks. kjøpe en mini-bærbar til 2-3000,-

Dj bassmasters bilde

Dj bassmaster

Denne å jo bare være falsk. Hvorfor skulle Apple komme ut med en glossy maskin rett etter å ha lansert aliminium maskinene. som da skal være laptoppenes framtid.

sneipen15

Dj bassmarter, har du lest hele artikkelen, eller bare overkriften :) ?
-Vegard-

macbook_nano

Det er forholdsvis enkelt å installere OSX på MSI Wind.
Detaljert beskrivelse finnes på:

http://forums.msiwind.net/

Jeg har selv gjort dette med min egen MSI Wind, og alt unntatt mikrofonen fungerer utmerket. Det interne WLAN-kortet måtte byttes for å få wifi til å fungere.
Ellers var alt annet plankekjøring. Muligheten til enkelt å installere OSX var grunnen til at jeg valgte MSI Wind U100 fremfor andre netbooks.

Apple-logoer som vist på bildet er også nedlastbare fra samme forum for de som føler en sterk trang til å klistre eple-merket på Wind'en.....

djhalleus bilde

djhalleu

jeg elsker mac
jeg hater design
jeg elsker specs

qwerty

Til og med min en uke gamle kattunge ser at apple-logoene ikke er backlit, men er klistret på.

ggt667s bilde

ggt667

Jeg kaller alltid iPhonen min for MacBook Nano

okvalles bilde

okvalle

Jeg kom over denne, og syns den er herlig:
http://splashy.fr/blog/2008/12/18/apple-se-lance-dans-la-bataille-des-netbooks-le-mactini.html

livi

Når de først har gjort en så stor jobb med det, gjorde det seg virkelig med den windowsknappen i tastaturet! HAHA bra! :P

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai