Pixelmator 1.3 lansert

Pixelmator, den populære og billige Photoshop-konkurrenten, har akkurat fått en stor overhaling og har blitt lansert i versjon 1.3. Versjon 1.3, med kodenavnet Tempo, introduserer både nye funksjoner og en stor hastighetsforbedring. Skal vi tro utviklerene er hastigheten forbedret i tilnærmet alle funksjoner i Pixelmator og programmet utnytter kjerneteknologi i Mac OS X, som OpenGL og Core Image, til det fulle.

Pixelmator plaserer seg et stedt midt mellom de enkleste tegneprogrammene, Adobe Photoshop Elements som vi tidligere har testet og giganten Adobe Photoshop. Programmet tar i bruk flere av Mac OS Xs kjerne APIer som Core Image for å kunne levere svært god ytelse på bildebehandling.

Pixelmator 1.3 lansert

I tillegg til å levere store ytelesesforbedringer, skal også oppdateringen gi Pixelmator-brukere flere nye funskjoner. Deriblant en ny "dra og slipp" funksjon for kjente verktøy som Magic Want, Paint Bucket og Magic Eraser. Funksjonen gjør det mulig å se resultatene av markering, sletting og fargelegging kun ved å dra og holde musknappen nede.

Pixelmator 1.3 er en gratis oppdatering for registrerte brukere av Pixelmator og programmet vil automatisk laste ned siste oppdatering når du bruker det. Er du ikke Pixelmator-bruker kan du laste ned en prøveversjon av programmet hos Pixelmator.com. En fullversjon av Pixelmator koster $59.

simens bilde

simen

Brukt Pixelmator endel for å se om det kan erstatte PS. Men PS sitt sterkeste kort er skyggelegging og slikt. Det har ikke Pixelmator dessverre.

cannons bilde

cannon

Det er ikke ofte jeg blir imponert, og i hvert fall ikke i en slik utstrekning at jeg føler trangen til å kommentere en artikkel på nett utelukkende på basis av det, men:

Dæven for ei hastighetsforbedring på GUI og oppstart, da! Til sammen 2.0 sekunder på å åpne programmet og ha et 3 MB stort jpeg-bilde klart til redigering — jeg tok tida! Det er ikke verst på en 24" iMac bygd i uke 33 2006.

Torgrimacs bilde

Torgrimac

Jeg har brukt dette en del, synes det funker ypperlig. Har enda ikke merket så mye forskjell fra PS. Anbefales, går foran PS på design i hvertfall.

Estranged

hei og hå, hvordan får man tak i pixelmator?
noen som kan fortelle meg det?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai