Apple dobler salget i Norge

Apple dobler salget i NorgeApple har i løpet av de to siste årene doblet salget på privatmarkedet i Norge ifølge Dagensit. Tallene, som er hentet fra analyseselskapet Gartner, viser en svært kraftig vekst for Apple og det er ikke helt overraskende Apples bærbare som selger best. Hele 14 060 bærbare er solgt i år og 30 prosent av disse kommer fra Eplehuset.

Apples salg av datamaskiner har vokst kraftig de to siste årene, men i forhold til det generelle PC-salget har Apple fortsatt relativt lav markedsandel. Det antas at Apples markedsandel i Norge er rundt 5% og Eplehuset-gründer Bjørn Tore Brevik sier til Dagensit.no at dette kommer til å forandre seg. Hver fjerde datamaskin som skoleelever og studenter kjøper, er nemlig en Mac.

Teknologibevisste nordmenn

Nordmenn er veldig teknologibevisste samtidig som de er kjøpesterke. Vi tror mye av grunnen til at Apples produkter har slått an blant nordmenn, er at merkevaren har blitt et sosialt fenomen. Produktene representerer noe annerledes – noe som appellerer til de trendbevisste

sier senioranalytiker Bruno Lakehal i Gartner til Dagensit.no.

Dagensit trekker fram Apples manglende satsning på Netbook, eller ultrabærbare som de også kalles, for et av Apples svakheter i nedgangstidene som nå kommer. Disse maskinene har med sine lave pris tatt store markedsandeler og stått for mye av Acer og Asus sitt salg. Apple er foreløpig ikke på banen med denne typen maskiner, men Steve Jobs uttalte nylig at Apple hadde mange gode ideer i dette markedet hvis de i framtiden skulle produsere slike maskiner.

Tallene som Dagensit presenterer er basert på undersøkelser av det norske markedet og representerer ikke nødvendigvis Apples virkelige salgstall. Apple rapporterer nemlig ikke salgstall fordelt på land. Apple Norge ønsket heller ikke å kommentere Dagensit sin artikkel.

Tags:

wilhel1812

Netbooks er utenfor apples satsningsområde. det er ikke noen vits i å klage om det. Det blir som å mase om at apple skal lage mus med to fysiske knapper. de kunne ha gjort det, men de gjør det ikke og ingen kan få de til å gjøre det. ikke av stahet, men det bare er sånn.

kajac2

Apple lager mus med 2 fysiske knapper allerede. Apple Mighty Mouse.

Tror det bare er et tidsspørsmål før en MacBook mini eller nano blir lansert.
Ellers er det bra Apple øker :)

limbo

Mighty Mouse har ikke to fysiske knapper.

Det er en knapp og det er en sensor som er under den på høyre og venstre side :D

Bringsverd

Dette kan stemme, merker flere i min omgangskrets som anskaffer seg Macer.

Kashmars bilde

Kashmar

Verd å merke seg er at de norske salgstallene til privatmarkedet for de tre første kvartalene av 2008 er ca 10% over det totale salget i 2007! Dette inkluderer ikke kvartalet når Apple lanserte de nye laptopene.

macsnack

Verdt å merke seg at ordet dobbler inneholder dobbel konsonant. ;)

Andhest

sikker på det? er rimelig sikker på det motsatte.

jepser

http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=dobler&bokmaal=S%F8k+i+Bokm%E5lsordboka&ordbok=bokmaal&alfabet=n&renset=j&alle_former=on

ANTI-FANBOY

Dette her er jo bare bra news; ) Slipper man å høre fra enkelte macbrukere skryter over sin mac.. Og nå som det dobbler seg så har de ikke noe å skryte om lengere.

"Jeg kjøper meg mac bare for å oppnå status og oppmerksomhet"
"Mac skal være eksklusivt, hvis min nabo som går på sossialen skaffer seg Mac, ja da dropper jeg apple"
etc...

Ja jeg har mac selv så trenger ikke å komme med noe tullegreie

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai