Nye MacBook er langsommere uten batteri

MacBook langsommmere uten batteriApples nye MacBook og MacBook Pro lider av et litt merkelig problem. Nettstedet Electronista oppdaget nylig hastighetsendringer i maskinene ved bruk av strømforsyning. Maskinene blir nemlig langsommere dersom man fjerner batteriet og kjører med ren strøm via strømforsyningen. Dette er helt normalt hevder Apple.

Ifølge Electronista er det stor forskjell med og uten batteri. Mens en MacBook Pro med 2,53GHz med batteriet i scorer 5.549 poeng i Cinebench r10, scorer samme maskin uten batteri kun 3.504 poeng i Cinebench r10, altså en markant nedgang på 37 prosent.

Apples forklaring er at man vil unngå situasjoner hvor datamaskinen bruker mer strøm enn tilgjengelig via strømadapteren. Hvordan maskinen kan bruke mer strøm enn strømadapteren leverer er jo en smule snodig, men vi antar at Apple prøver å redusere faren for kortslutninger.

Diskusjonen går i forumet.

rinux

Dette er ikke noe som et nytt på de nye macbookene. Det gjaldt de gamle også så vidt jeg kan huske.

technics

Det er korrekt, alle MB/MBP-maskiner fra Apple reduserer hastigheten dramatisk når du fjerner batteriet.

OlafG

Når man fjerner batteriet og kun kjører på strøm, eller når man kjører på strøm med batteriet i?

Om førstnevnte er korrekt, så er det jo egentlig veldig uinterresant, hvorfor skulle du ville bruke maskinen uten batteri?

TronKjetil

hvorfor fjerner folk batteriet da?

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Gjelder det iBook G4 også tro?

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Det er vel ikke så vanskelig å forstå hvordan maskinen kan bruke mer strøm enn adapteret leverer? Det vil si at batteriet i slike situasjoner brukes som en buffer, eller en ekstra strømkilde.

Hvorfor man skulle ville bruke maskinen uten batteri? Hvis man stort sett bruker den på samme sted hele tiden så kunne det jo være greit å ta ut batteriet for å slippe noe som helst "slitasje" på det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai