Eplehuset åpner første butikk i Danmark

Eplehuset fortsetter sin aggressive utvidelse og åpner nå sin første butikk i Danmark, nærmere bestemt på danskenes "Karl Johan", Strøget i København. Butikken i København blir Eplehusets ellevte butikk og første butikk som åpnes utenfor Norges grenser. Eplehuset har vokst voldsomt i 2008, mye takket være den stadig økende interessen for Apple, Mac og iPhone.

Den norske kjeden har ifølge danske Mediamac fått lokaler i Jyske Banks tidligere lokaler på Strøget i København. Eplehuset har ansatt Jes Duus som danmarks-sjef, en person som har lang erfaring fra kjeder som McDonalds og Ecco. Jes Duus skal ha ansvaret for Eplehusets satsning i Danmark.

Jeg er ikke flink med IT, men jeg er flink med å finne de rette plasseringene og de rette medarbeiderne. Vi holder kortene tett til brystetm men vi vil allerede i 2009 åpne flere butikker i Danmark

sa Jes Duus til Mediamac. Butikken åpner allerede på torsdag (27. november) og vil i første omgang ha studenter og unge mennesker som sin målgruppe. Eplehuset har allerede åpnet sin danske nettside.

Roberths bilde

Roberth

Kunne tenkt meg å se eplehuset i Harstad, men det er vel en for liten by...

gorjans bilde

gorjan

Løgn og fanteri fra Eplehuset her. De åpner på Købmagergade ved Nørreport stasjon som heldigvis er et par minutters gang fra meg og ca 10 min gange fra Strøget. :-) Må jo nesten sjekke det ut når de åpner.

Kinetics bilde

Kinetic

Eblehuset? :D

chrisoslo

Ja, hvorfor i all verden heter det ikke Æblehuset? Håper ikke det er typisk norsk hovmod som kommer til å falle.

kolbys bilde

kolby

Fordi det er et egennavn. Det hadde ikke vært like bra for brandingen til Microsoft om de het Bittelitenmykt her i Norge. Eller kanskje?

Dette er hva Eplehuset har å si om det selv:

Da Eplehuset i Norge besluttede sig for at rykke ved landegrænserne, skulle navnet beholdes.

Eplehuset betyder æblehus på dansk - altså et hus fyldt med æbler. Brugen af ordet hus ses i mange andre virksomheder - herunder Telehuset i Norge og flere andre steder.

– «Eplehuset» er i dag et kendt brand i Norge, men også mange danskere og svenskere kender Eplehuset fra Norge, siger Jes Duus der er Country Manager for Eplehuset i Danmark.

– Eplehuset har brugt mange år og ressourcer på at opbygge sit brand i Norden og derfor tager vi selvfølgelig navnet med til Danmark. Når danskerne først har set navnet og vores logo et par gange, så er det ikke mere mærkeligt end LEGO og McDonald's. Det er blot et spørgsmål om branding.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai