Ny miljøvennlig Apple-reklame

Green AppleApple har fått mye pepper for sine Get-a-Mac-reklamer hvor Microsofts Windows Vista som regel får gjennomgå. Nå har Apple akkurat lansert en ny reklamefilm på TV i USA, men denne gangen handler det ikke om Mac vs. PC. Apple har heldigvis valgt et viktigere tema og har laget en reklame som fokuserer på hvor mye mer miljøvennlig de nye MacBookene er i forhold til andre datamaskiner.

Apple har lenge blitt kritisert av Greenpeace for å ikke være miljøvennlige, en kritikk som Greenpeace i etterkant innrømmet var et PR-stunt. Allikevel har Apple tatt flere steg for å prøve å bli mer miljøvennlige. I tillegg til å redusere miljøfiendtlige stoffer i produksjonen, har Apple også blitt mer tydelige på hva de gjør og hvordan de prøver å redusere belastningen datamaskiner gjør på vårt miljø. Steve Jobs har også involvert seg i "miljøkampen" og som et resultat av Greenpeace sitt miljøfokus har han publisert et åpent brev hvor Apples miljøstatus gjennomgås.

I tillegg til dette kjører nå Apple også reklamer på TV hvor Apples miljøfokus og de nye MacBookene er temaet. Reklamen nedenfor begynte å rulle på amerikanske TV-skjermer i går og skal være en av en rekke miljøfokuserte reklamer vi vil se fra Apple i tiden framover.

leosgonewild

Endelig en reklame fra Apple der de går kun etter å fortelle hva som er bra med sitt produkt, ikke hva som er dårlig med andres.
Jeg likte denne reklamen, den får meg til å være litt mer stolt av å eie en mac. At den faktisk er litt "environmental":)

SeaLions bilde

SeaLion

Apple har da laget en drøss med reklamer som dette tidligere, der enkeltprodukter blir presentert. Dette er ikke noe nytt. At de ikke har brukt miljøargumentet tidligere er jo fordi Apple-produkter tidligere ikke var det spor mindre miljøskadelig enn andre datamaskiner.

Get-a-Mac-reklamene kommer i tillegg, det er ikke enten eller, men både og. Noen ganger presenterer Apple nye modeller (som i denne), andre ganger poenterer de hva som er bra med Mac OS (Switch og Get a Mac).

Incrediboys bilde

Incrediboy

enig. denne var fin.

Henriksensei

Jepp! Deilig.

Hedemann

Nå ble jeg glad! :)

-----------------------------

iPod Shuffle
iPod video 80gb
iPhone 8gb
Macbook 250gb, 2.1ghz, 2 GB RAM

devo

Flotte greier. De må gjerne gi seg med føljetongen om Vista og PC siden de fort kan komme i skade for å bli oppfatta som hovne og selvgode, ettersom problemene blir mindre høylytte rundt Vista. Men gud bedre, kommer det et nytt sikkerhetshull eller lignende, så krever jeg en ny reklame. Beste til nå må jo være den hvor de gjør narr av microsofts pengebruk.

Men nok om det. De fleste som har fulgt med en stund vet at Apple lager all slags reklame, og at det kun i de siste årene har blitt en sjanger med disse lovlig barnslige fremstillingene av forskjellen mellom Mac og PC.

EDIT: Spørsmålet er om selve produksjonen av reklamen er miljøvennlig, slik tittelen kan tolkes ;)

Maxells bilde

Maxell

Å gud så irriterende med reklamebanner i playeren! Skal jeg måtte se reklame for å se reklame? Og bommer du med en millimeter på x-en, så åpnes reklamen og filmen stenges! Skjerpings!!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai