Problemer med nVidia i nye MacBook?

nVidia problemer i MacBookDa Apple byttet ut brikkesettet fra Intel til nVidia var det mange som mente at Apple gjorde et dårlig valg med tanke på kvalitet. nVidia har nemlig vært beryktet for å skape problemer for både produsenter og forbrukere ved å produsere brikkesett av dårlig kvalitet. nVidia har den siste tiden vært i ilden på grunn av brikkesett som feiler grunnet dårlig materialevalg, overoppheting og en rekke andre feil. Nå viser deg seg at noen av disse problemene finnes i de nye MacBook-modellene fra Apple.

Tidligere i år måtte nVidia innrømme at flere av videokortene de leverte til eldre Apple-modeller var defekte og nVidia har allerede betalt over 200 millioner dollar i erstatninger. Rett etter lanseringen av de nye MacBook-modellene uttalte nVidias Mike Hara at disse maskinene ikke hadde noen av problemene som tidligere har blitt funnet i nVidias brikkesett.

Nettstedet The Inquirer har undersøkt saken nærmere og har sendt et eksemplar av Apples MacBook Pro til nærmere undersøkelser. Undersøkelsene viser dessverre at også Apples nyeste MacBook Pro har nVidias brikker mange av de underliggende symptomene som har skapt problemer for nVidia tidligere.

nVidia problemer

Undersøkelsene er ifølge The Inquire gjort i et toppmoderne forskningssenter som ønsker å være anonyme for å unngå å skade forholdet til nVidia og Apple. Problemene skal være loddingen mellom hovedkortet og mikrobrikkene som er av dårlig kvalitet og etterhvert vil kunne sprekke og skape mystiske problemer med maskinen. Verken Apple eller nVidia har kommentert undersøkelsene og realismen i disse testene.

Du kan lese mer detaljert om dette hos The Inquirer

herm

Jeg liker ikke nVidia og har aldri gjort det. Men har håpet på at Apple er av typen bedrift som ordner opp i disse tingene før det blir store problemer ut av det.

kajac2

Apple er av den typen bedrift som benekter alt inntill alle bevis strider mot dem. Så Apple vil nok ikke bøye seg i støvet med det første.

Truls Waage

Kajac: Apple innrømmer ikke at det er feil med maskinene, før de som er ansvarlig for feilen (som nå og da er NVidia) innrømmer først. Forrige gang var det jo en internundersøkelse hos Apple som avslørte feilen til NVidia.

GeneralCodys bilde

GeneralCody

Var innom min lokale forhandler, som er rimelig dreven på grafikk komponenter til Mac, og han mente det ville være lurt å vente til neste generasjon Mac maskiner med Nvidia chipset før det var trygt å investere i. Det er ATI som gjelder i Mac, de har samarbeidet i maaange år om grafikkløsninger som fungerer utmerket.

Nilka

Og nok en gang går folk ut og unskylder apple. Blir så trist av å lese slikt. Ja feilen er i utgangspunktet skapt av nvidia. At Apple ikke har god nok kontroll på kvalitetsjekken sin får faktisk stå for apples egen regning. Det er ikke slik at jeg som kunde skal gå til nvidia med problemet mitt når det er apple som har laget maskinen min. Jeg vil bare si at dette nok en gang viser at kvalitetskontrollen til apple ikke holder mål. At nvidia har gjort noen blundere skal jeg være enig, men det er apple som står ansvarlig over for sine kunder, oss forbrukerne og så er det nvidia som står ansvarlig over for sin kunde, Apple.
Apple er en meget forbrukerfiendtlig dataprodusent. Er bare så fordømrade kjipt at de lager det beste OSet og har gode priser på pro produktene sine.

Kundeservicen deres er nemlig en bløff.

Jacco

Hvis jeg kjøper meg en bil, og det viser seg at en av delene på bilen ryker...hvem går jeg da til? Bilforhandleren som solgte meg bilen, eller går jeg til produsenten av delen? Selvfølgelig går jeg til forhandleren. Det er de som har ansvaret og som må rydde opp. Apple er vel ikke verdenskjent for å være veldig samarbeidsvillig på den siden...

kehagens bilde

kehagen

Det heter ikke "Når Apple byttet ut brikkesettet fra...". Apple har gjort dette byttet allerede, derfor heter det "Da Apple byttet ut brikkesettet fra...".
--
PC Week: "Apple is the tail that wags the Wintel dog."

rub1s bilde

rub1

kehagen: Noe av det eneste jeg kan huske fra norsk læreren min på barneskolen er "Den gång _då_, kvar gång _når_." dette vil si da/då skal brukes om hendelsen ikke har skjedd før mens når skal brukes om hendelsen har hendt før, når skal også brukes ved fremtid.

Så siden apple har byttet mellom å ha intel og amd(ati) tidligere så vil det si at hendelsen har hendt før og derfor skal det brukes når. Så der tar du feil.

minkulfs bilde

minkulf

rub1: Det ser ut til at du har glemt det meste du eventuelt lærte av norsk på barneskolen ;)

gorjans bilde

gorjan

rub1: Du husker nok ikke saerlig mye av norsken fra skolen du. Den gang da, hver gang når. Altså: da for ting som har hendt. Når er framtid.

XCPs bilde

XCP

@ kehagen, rub1,minkulf,gorjan.

Artikkelen handler ikke om Norsk rettskrivning. Hold dere til topic og ikke klag på de få skrivefeilene som er.
Voks opp.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai