MacFUSE med Snow Leopard-støtte

Macfuse

MacFUSE, den omtrent geniale programvaren som lar deg benytte en rekke forskjellige filsystemer på din Mac, har blitt oppdatert til versjon 2.0 og inkluderer nå støtte for Apples kommende utgave av Mac OS X Snow Leopard. Programvaren er fast inventar hos Mac-brukere som er avhengig av å kunne lese og skrive til NTFS-formaterte harddisker som deles med Windows-brukere.

Mange Mac-brukere har eksterne harddisker som enten deles med Windows-brukere eller allerede er formatert i NTFS-formatet til Microsoft. Mac OS X kan kun lese NTFS og ikke skrive, men med MacFUSE-programmet kan du gjøre akkurat dette og mye mer. Har du en SSH-server som du gjerne skulle ha synlig i Finder? Null problem med MacFUSE.

MacFUSE 2.0 inneholder en rekke oppdateringer til det populære programmet, blant annet full 64-bit-støtte og støtte for Snow Leopard som enda ikke er lansert.

Les mer om MacFUSE hos Google Code. MacFUSE er et åpen kildekodeprosjekt utviklet av Google ansatte.

groovie

Tenkte jeg skulle prøve ut dette, men etter et par timers søking og lesing så virker det på meg att dette er et program som er primært til programmerere. Så pga mine ganske labre Phyton skills så tenkte jeg att jeg skulle spørre om noen hadde sett en side som forklarte litt om å kode til MacFUSE? Med stor hensyn på å mounte Google Docs.. :)
Om _du_ har kjennskap til dette, send meg en PM da vel. ;)

Magnus

MacBoy09

Bare lurer på om det er noen som har fått dette "programmet" til å virke. Har prøvd det en gang før, og det gikk ikke bra. Vurderte å installere det på nytt, men da må jeg vite at folk ikke har hatt problemer med det!

groovie

@MacBoy09

Hvilke problemer er det du har opplevd?

NamKengs bilde

NamKeng

er det vanskelig og mounte disse i finder med MacFUSE?

groovie

@NamKeng
Det skal være så enkelt som å dobbeltklikke. Problemet er att "filsystemene" må lages først. Dette programmet lar deg mounte disse "filsystemene", men du kan jo ikke mounte noe som ikke er laget? Flere av "filsystemene" som er demonstrert i videoen her er ikke tilgjengelig enda. Til nå har jeg vel kun sett sshFS tilgjengelig på internjet.

MacBoy09

@groovie
Diskusjon.no
Som du ser, så var ikke det ikke så mange som gadd å hjelpe meg, men det var før jeg oppdaget dette forumet!

oo

Omtrent geniale programmet? Det var vel dagens underdrivelse :D

dngs bilde

dng

Det jeg synes er irriterende med dette, er at hvis en kompis med PC på skolen ikke "mater ut" minnepenna som e formatert i NTFS, og kun napper den ut av porten, så får ikke jeg tilgang til den pga "feil" :( I sånne tilfeller må personen gå tilbake og mate ut penna før jeg kan bruke den. Skikkelig dritt:P

Kashmars bilde

Kashmar

dng: Jeg føler med deg... NTFS er likt som ext3 på Linux og HFS på Mac. Man skal aldri nappe ut stasjonen uten å dismount'e først. Grunnen til at man ikke får problemer på Windows XP eller nyere er at så mange late mennesker klaget på at maskinen ga feilmelding hvis man gjorde dette i Windows 2000, så Microsoft bare skjulte feilmeldingene og force-mount'er stasjoner som er "unclean" dismount'et.

Lersveen

Hvorfor nevner ingen her det faktum at man trenger mer enn bare macFUSE for å skrive til NTFS? For de som lurer så trenger man ntfs-3g i tillegg.

NamKengs bilde

NamKeng

ut ifra hva jeg leser har jeg ikke skjønt noe av dette programmet.
Lar deg meg automatisk mounte eks PicasawebFS i Finder?

dabear

macfuse er macversjonen av programmet "fuse"(linux). Det er et rammeverk som har til eneste funksjon å montere noe, slik at OSet ser det som en disk.

Det er forskjellige plugins som sørger for resten. Ntfs-3g sørger for å lese og skrive til ntfs-funker.

PicasawebFS er en annen plugin, som sørger for at du kan se Picasa-filer på maskina di. Så ja, du trenger en plugin for å mounte picasa-filer i finder; den pluginen kjører altså oppå macfuse.

;)

ggt667s bilde

ggt667

Det hadde vært kult med noen lenker til MacFUSE plug-ins...

PFS? EXT3?

ggt667s bilde

ggt667

NTFS-3g for MacFUSE her: http://macntfs-3g.blogspot.com/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai