Apples siste år ved Macworld Expo

I en pressemelding i dag annonserte Apple at året som kommer vil være det siste året Apple vil være å se/utstille på Macworld Expo. Apples produktmarkedsføringsdirektør, Philip Schiller, vil holde åpningstalen for årets Macworld-konferanse, som vil være Apples siste keynote på showet. Det blir ingen keynote med Steve Jobs under Expo og som mange andre aktører kutter Apple tilbake på alle fagmesser.

Apple forteller at de nå når ut til massen på flere måter enn noensinne. Så i likhet med mange andre selskaper har messer blitt en svært liten del av hvordan Apple kommer til sine kunder. De siste årene har Apple jevnt trappen ned på fagmesser, unkludert NAB, Macworld New York, Macworld Tokyo og Apple Expo i Paris.

Steve Jobs

Tidligere i denne måneden kunne vi lese at Adobe, Google, Seagate, Creative og Belkin også trakk seg fra Macworld Expo og at disse selskapene nå faller fra kan bety kroken på døren for Expoene. Apple har ved tidligere anledninger selv ytret ønske om å flytte fokuset fra slike Expoer til egne private pressekonferanser.

Kilde: Apple.com/pr/

Amishen

Med andre ord eit historisk Macworld expo....??

svars bilde

svar

Med så mange som kutter Macworld Expo, er det vell snart slutt på hele greia?

quadra800s bilde

quadra800

Jaja, jeg kommer til å savne talene til Steve Jobs.

Paperboy

"Det blir ingen keynote med Steve Jobs under Expo", men "Apples produktmarkedsføringsdirektør, Philip Schiller, vil holde åpningstalen". Sitat slutt. Ergo: Det blir kun varslinger om Snow Leopard, ingen store kunngjøringer. Glem netbooks eller andre overraskelsesprodukter. Dagens produktlinje videreføres - uendret.

kajac2

Paperboy: Det vet jo du med 100 % sikkerhet.
Selv om det ikke blir en ordentlig Macpresentasjon, kan jo det likevel komme nyheter. Andre produkter fra Apple har jo blitt lansert uten taler eller pressemeldinger i det hele tatt

ReEIsSs bilde

ReEIsS

Its the final countdown...

Ganske trist.

Ttigers bilde

Ttiger

Ingenting å gledes seg til altså… :(

devo

Hold motet oppe folkens, det kan være Apple vil avslutte med STIL og dermed lansere mange nye produkter. Hva med iLife 09? Det må jo komme rundt denne tia. Og ny mini i unibody-ånd er vel heller ikke å forakte. Og hva med nytt design på Mac Pro? (selv om det som er nå er tilnærmet "perfekt").

De kan også "lansere" en 17" unibody MBP og to nye LED-skjermer, så det skal ikke være noen fare for nyhetstørke.

Selv mener jeg Steves fravær er det største spørsmåltegnet, han er jo Keynotens Far og burde være med på dette tross alt verdige punktum. Let the YouTubes remember!

bambinis bilde

bambini

Merkelig følelse. Dette er jo noe man gleder seg til i flere måneder, det spekuleres og ryktene fyker rundt som små gresshopper. Nei, dette likte jeg aldeles ikke. Legger inn protest her og nå!

admins bilde

admin

Er jo ikke en stor overraskelse dette egentlig.

Apple har i lengre tid sagt at de ønsker å distansere seg fra Expoer osv. De ønsker å lansere produkter når det passer dem, fremfor å være "tvunget" til å lansere ting under en Expo. Det er derfor vi den senere tiden har sett fler av Apples egne "Special Events"

bjornrostad

Apple kutter expo, med andre ord: Året hvor Apple ble som alle andre PC-produsenter. :/

devo

Som om noen i det hele tatt tjener penger på slike expos lenger... Er nok en klype økonomi med i bildet.

Sigbjorns bilde

Sigbjorn

Ifølge teknofil.no skriver apple at:
"Apple kommer ut til publikum på flere måter enn noen gang tidligere, så som mange selskaper anser vi salgsmesser som mindre viktig for å nå ut til kundene. Apple Store blir stadig mer populære med mer enn 3.5 millioner besøkende hver uke, og nettsiden Apple.com lar Apple komme i direkte kontakt med fler enn hundre millioner kunder i verden på innovative nye måter"

Isåfall vil vel det bety at apple ikke lenger anser keynotes som en lønnsom lanseringsmetode av produkter? Om dette betyr døden for hyggelige live updates av keynotes gjennom mac1 er jo dette faktisk et nederlag.

OlafG

Jeg tror nok det vil være keynotes fortsatt, bare ikke på expoer.

Jeg tror nok det ligger noe annet i kortene også, noe med selve Macworld, jeg tror kanskje de har noen interne problemer iom. at mange utviklere har trukket seg fra årets messe.

kajac2

Special events vil nok fortsette å eksistere. Det er bare snakk om Macworld, og det er jo bare en liten del av Apples keynotes.

devo

Enig i at special events vil fortsette. Men hva blir sagt om WWDC? Forrige gang var det jo "overfullt". Tjener Apple nok på holde et slikt show i gang? Får vi allikevel 1 stor stevenote å glede oss til hvert år?

kajac2

Her er hva som egentlig er skjedd:
Steve Jobs har lenge hatt helseproblemer og er omsider død. Dette har Apple på merkelig vis klart å unngå at pressen har fått vite. Siden vi er i en finanskrise er det siste Apple trenger en lavere aksjekurs, noe som ville skjedd om de gikk offisiellt ut med Jobs død. Siden han nå ikke eksisterer, vil MacWorld bli ledet av Phill Shiller, og for siste gang. Det er ingen grunn til at MacWorld Expo Keynote skal fortsette uten sjefen sjøl.

Dette er nok den egentlige forklaringen.

PS. Som du sikkert skjønte var dette kun en konspirasjonsteori :)

Men hvem vet egentlig...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai