nVidia-brikkesett i ny Mac mini og iMac

Det nærmer seg januar og lansering av nye Apple-produkter og denne gang virker det som både iMac og Mac mini står for tur. Dypt begravet i konfigurasjonsfiler Mac OS X versjonen som følger med MacBook og MacBook Pro har man nemlig funnet referanser til iMac og Mac mini-modeller som ikke eksisterer og i disse benytter man nVidias brikkesett. Apple planlegger tydeligvis å gjennomføre en lignende oppdatering som på MacBook-serien. Det betyr mest sannsynlig Vidia-brikkesett, nVidia videokort og DisplayPort i hele Apples produktlinje.

Siden introduksjonen av nye MacBook og MacBook Pro-modeller har det blitt spekulert i at Apple vil videreføre mye av teknologivalgene i disse modellene til iMac og Mac mini. Valget av nVidia som leverandør av brikkesett og videokort er mest sannsynlig noe Apple planlegger å introdusere på tvers av alle modeller og nå gjenstår bare iMac, Mac mini og Mac Pro.

Som vi rapporterte tidligere denne uken, har en oppdatering av Mac mini vært ventet svært lenge. Maskinen har ikke vært oppdatert siden 2007 og flere kilder peker nå på at en ny Mac mini er rett rundt hjørnet. En slik oppdatering vil mest sannsynlig se dagslys under Macworld Expo i januar. Det blir neppe noen større oppdatering av maskinvaren utover endring av brikkesett, videokort og innføring av DisplayPort. En god grunn til at Steve Jobs ikke holder keynote under årets Macworld Expo.

Via Macrumors

kajac2

Det finnes ingen god grunn til at Jobs ikke skal ha keynoten. Eneste kan være at han går av som sjef, eller at han er syk.

rub1s bilde

rub1

Som forventet. Gleder meg til å kjøpe en mini.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Nvidia kommer aldri til å lage brikkesett for Mac Pro, heldigvis.

kolbys bilde

kolby

Det finnes mange gode grunner til at Jobs ikke skal ha keynoten. Han går ikke av som sjef, og han er ikke syk.

svars bilde

svar

Houd.ini: Sier hvem?

Kashmars bilde

Kashmar

Kan se ut som dette blir en meget Mac'ete nyårs-shoppingrunde på meg.. Hadde egentlig bare planer om en Apple TV men ser ut til at jeg også skaffer en Mac Mini hvis disse ryktene stemmer. Har skjerm, så iMac har ikke vært veldig fristende, og den nåværende Mac Mini'en var alt for svak på grafikk-fronten.

Houd.inis bilde

Houd.ini

svar: fordi intel neppe kommer til å sette sitt gode navn og rykte på spill for å slippe til nvidias beryktede brikkesett på en plattform som krever mye mer kvalitetssikring enn standard brikkesett til desktop/ bærbare. Desktop/workstation- brikkesett til 1P Nehalem bruker samme brikkesettet (X58) som Gainestown (2P) kommer til å bruke, likevel bruker intel opp til et halvt år lengre tid på å utvikle og kvalitetssikre 2P- plattformen.
Det er ingen grunner til å velge andre enn intels egne brikkesett, annet enn bedre grafikkytelse og kanskje litt plassbesparelse, og dette er ikke faktorer som er viktige for desktop/workstation/server.

casablanca

Har ventet med innkjøp av en 20" iMac fordi en oppdatering lenge har vært i ryktene, men nå begynner jeg å lure på om det kanskje kan være lurere å kjøpe den før januar, i og med at det har vært problemer med NVIDIA sine brikker, og den nåværende 20" iMac bruker ATI brikker.
Og hva er fordelen med "displayport" kontra den nåværende mini-DVI kontakten?

Bør jeg vente, eller kjøpe nå? Og er det vanligvis en periode man kan velge mellom den nye og gamle modellen, dere som har handlet tidligere og fulgt med?

Ferss bilde

Fers

Jeg kjøpte 24" iMac går. Sjelegald. Er ikke intr. i Nvidia

morpheus77

Kan man forvente prosessor update eller oppgradering til 4 kjerners cpu i imac?
Det er jo vanlig med quad cpu på dagens pcer og man konkurrer med dem jo!

C2D Macbook,creative zen v plus 2gb,Nokia 6300

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Får håpe de klarer å ha firewireporter på dem da. I alle fall på iMacen.

devo

Fordelen med DisplayPort har Jobs selv uttalt seg om. Det går an å gjøre mye mer med den en med et DVI/HDMI-grensesnitt. Spørsmålet er da om de faktisk utnytter alt som ligger i denne åpne standarden.

Arne Borgersens bilde

Arne Borgersen

Går det ann å sette inn nVidia-brikke inn i den imacen jeg har fra før da? har den nyeste modellen av imac...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai