VirtualBox med forbedret hardwarestøtte

VirtualBoxTrenger du Windows nå og da, men ikke helt ser behovet for å partisjonere harddisken for å installere Windows gjennom Boot Camp eller kjøpe relativt dyr programvare som Parallels eller VMWare Fusion? Da er gratis alternativet VirtualBox noe for deg. Den seneste oppdateringen gir nemlig VirtualBox svært forbedret støtte for hardware virtualisering, noe som løfter programmet opp på nivå med Parallels og VMWare.

VirtualBox er et åpen kildekode og gratis alternativ til programvare som Parallels og VMWare som begge koster penger. Programmene bedriver såkalt virtualisering som gjør det mulig å kjøre f.eks. Windows og Linux i et vindu på din Mac. VirtualBox er utviklet av Sun Microsystems og for kort tid siden la de ut en større oppdatering som sendte programvaren opp i versjon 2.1.

Den største nyheten i denne oppdateringen var full støtte for VT-x og AMD-V hardware virtualisering under Mac OS X. Med slik støtte vil programvaren kunne bedre benytte seg av datamaskinens prosessor for virtualisering, noe som gjør hele opplevelsen raskere.

VirtualBox

VirtualBox støtte en rekke forskjellige virtuelle operativsystemer, deriblant Windows XP, Windows Vista, Ubuntu, Debian, Fedora, SUSE og Solaris. Versjon 2.1 inkluderer også eksperimentel støtte for 3D-akselerasjon i Windows. VirualBox kan lastes ned gratis fra virtualbox.org.

Via TheAppleBlog

termservs bilde

termserv

Nå koster jo VMware Fusion rundt 600 kr, og dette er BILLIG i forhold til hva virtualiseringsprogramvare kostet for noen år siden, rundt 4000 kr.

Jeg brukte VirtualBox en periode på min MacBookPro1,1 for å kjøre XP grunnet GPS-programvare som kun eksisterte til Windows. Da VirtualBox' Bluetooth-støtte var elendig var ikke VirtualBox noe for meg, og jeg gikk til anskaffelse av VMware Fusion, som jeg personlig mener er raskere og lettere å bruke.

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

siljedal

Hva har det med denne artikkelen og gjøre jo nettop at virtualbox nå vil yte på linje med VMware.. (unødvendig tullete innleg av termserv)

Utrolig bra og se gratis alternativer som yter på høyde med betal software.
selvfølgelig får man ikke like mye som man får om man betaler 600kr mere, men hvem forventer det?

Utrolig bra program som dekker de aller fleste sitt virtualiserings behov. Så mitt råd er prøv dette først for og se om det dekker behovet ditt(det koster deg ingenting) og om det ikke skulle gjør det først da test en av de comersielle alternativene (prøv trial først)

ps.
har dysleksi så får unskylde hvertfall noen av skrive feilene

Randy

Kjempetips! Ubuntu installert, og fungerer som en drøm :)

Fred

gratis alternativet -> gratisalternativet
hardware virtualisering -> hardwarevirtualisering

Særskriving er grisete!

maggekriss bilde

maggekris

Hva mener du med dette? At fusion og parallels er bedre enn dette "gratisalternativet"?

MacNys bilde

MacNy

Jeg er ikke noe teknofreak og forstår ikke alltid hva som diskuteres på disse sidene. Her kommer derfor noen ferskingspørsmål vedr denne programvaren:
Gjør den at jeg kan kjøre pc-program direkte på macen? Eller at jeg med denne kan installere vista og deretter kjøre pc-programmer? Og hvordan brukes den: Ligger den i bakgrunnen og bli selv aktiv når jeg en sjelden gang trenger windows? Eller må brukeren være av det avanserte slaget for å ha glede av dette?
Mitt behov: Å kjøre windowsprogram for faktura og e-handel + en sjelden gang typiske pc-spill. Vil gratisprogrammet duge?

Kashmars bilde

Kashmar

MacNy: Det gjør at du kan lage en "liksomharddisk" som du kan installere Windows på (eller et annet operativsystem) som du igjen kan installere og kjøre programmer i.

maggekris: Fusion har i hvertfall bedre Direct3D-støtte en VirtualBox (har testet dette), men VirtualBox er ikke langt bak.

MacNys bilde

MacNy

Takk, takk. Er det krav til hvilken versjon av windows man kan bruke, eller kan man bruke en hvilken som helst nyere versjon av vista eller xp? Finner ikke ut av dette på virtualbox sitt nettsted...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai