En titt på Snow Leopard

snow leopardNeste versjon av Mac OS X har fått navnet Snow Leopard og forventes lansert i løpet av første halvdel av 2009 eller allerede tidlig 2009. Det er forventet at Phil Schiller vil gi en utvidet presentasjon av Snow Leopard under årets Expo som starter 5. januar, men allerede nå kan du få ta en titt på fremtidens Mac OS X. Nettstedet Sevenmac presenterer nå nemlig to videoer av Mac OS X Snow Leopard.

Videoene av Snow Leopard viser ikke mye nytt og som tidligere nevnt er de fleste av Snow Leopards forbedringer som Grand Central og Open CL under overflaten. Det er allikevel interessant å se at Apple har krympet størrelsen på sin programvare betydelig, en av funksjonene Apple har snakket om angående Snow Leopard.

kvanneid

vanvittig musikk

kvanneid

Du

Fremitdens*

quadra800s bilde

quadra800

Jeg tror vi kommer til å bli fornøyd med Snow Leopard, på tross av at det meste nye er under panseret. Håper bare at det er ordentlig testet og bugfixed, i motsetning til da Leopard kom ut.

SeaLions bilde

SeaLion

Videoene viser da ikke noe som helst?

rub1s bilde

rub1

Snow leopard er akkurat det vi trenger, 10.5 er jo perfekt nå og 10.6 gjør det bare enda bedre!

traumes bilde

traume

?? Merkelig video.
Viser at neste versjon heter 10.6? Viser også at de har en adressebok som slår opp i AD (exchange), samt at de kjører i 64bit modus.
Du og du .. det blir en stor release ! Godt det ikke er de gutta her som skal reklamere og selge neste versjon av OSX

bvborges bilde

bvborge

Ja dette var en presentasjon uten innhold. Ga meg absolutt ingenting :)

WOW! Versjon ditt og datt av Address Book, og samtidig fikk jeg se filstørrelsen til flere program :p

iGreg

Sånn sett var det kanskje veldig feil tidspunkt for meg å kjøpe ny MBP i dag?

iEdvards bilde

iEdvard

Gav meg lite, eller ingen informasjon i det heile. Feil å kjøpe MacBook Pro i dag - kva om rykta skulle vere sanne, og at prisane på elektronikk og anna skulle auke 25 %?

Edvard.

iGreg

takk iEdvard, det gjorde alt mye bedre. :)

AsbjørnH

Grunnen til at størrelsen på programvaren er krympet er pga. at de har fjernet PPC (Power PC) delen av Programmet.

Snow Leopard, som vi vet, vil ikke støtte Power PC.

AsbjørnH

Noen som forresten vet hva musikken er på nederste videoen? :D

iKarlsens bilde

iKarlsen

Shazam:
Rob Dougan - Clubbed To Death

jeff93s bilde

jeff93

Hvorfor er apple sine programmer universal, når det ikke er støtte for powerpc i det hele tatt?

G5

WTF?!?

Jeg sitter å skriver en kommentar, så refresher plutselig siden!!

Jeg sjekker source'n og jo der står det

"meta http-equiv= refresh content= 600"

Og det er logisk fordi??

Alt jeg skrev er nå borte pga. en refresh i HTML koden, det var noe overraskende å legge inn må jeg si.

( mac1.no/node/2670 )

oyoys bilde

oyoy

Hvor mye av koden er 64-bit?
Jeg skjønner at kjernen er det, men som noen vet er jo binærkoden større for 64-bits programmer enn for 32-bits. Greit nok at man sparer plass på å droppe PPC, men hvorfor stoppe der? Skal ALT kompileres opp for 64-bit, eller er det bare de programmene som faktisk trenger det, enten pga. støtte for mye minne eller matematiske operasjoner, som skal konverteres? Jeg skjønner at det krever tilsvarende mere plass å legge ved 32-bits bibliotek, men jeg spør fordi jeg lurer.. Jeg ser av videoene at bare noen programmer så langt markeres som "Intel, 64-bit"
-håper de som svarer har litt å bidra med...

Hysteria

Håper virkelig at Snow Leopard gir meir forandringer enn dette!

ktuls

full exchange støtte er grunn nok for å få meg til å juble;)

Spider_Jerusalem

Hysteria: Det er nok store sjanser for at Snow Leopard kan virke skuffende på overflaten, men det er jo "under the hood" at de store forandringene skjer denne gangen. Vi kan nok belage oss på et oppdatering der det er lite som "ser" nytt ut, mne både ytelse og og teknologiene som driver systemet vil bli en del forbedret (og vi høster raskt godene der :) ).

Pio

Hehe, jeg som fortsatt kjører Tiger kommer derimot til å merke stor forskjell på alle områder :) For en gangs skyld føler jeg meg (nesten) smart som ikke har oppgradert enda

palelnans bilde

palelnan

Det er ofte de "små" tingene som teller. Jeg har Leo hjemme og Tiger på jobb, og GUD, som jeg savner QuickLook. For meg er den funksjonen alene verdt mange hundre kroner.

WebClip og raskere Spotlight er også good shit.

Arild Holtet

Vel håper at Snow Leopar er bedre enn Leopard. Har kun Leopard på min MacBook Pro, men på stasjonær maskin kjører jeg enda Tiger versjon 10.4.11. Det er ett ferdig produkt, som fungerer 100% perfekt. Kan IKKE si det samme om Leopard. Har flere venner, som har kastet ut Leopard, og gått til bake til Tiger. Regner med at jeg kjører Tiger, på min Mac Pro ut hele 2009. Ser ingen grunn til å kaste ut noe jeg er MEGET fornøyd med. Får håpe at Snow Leopard blir bedre. Synes Apple har jobbet for mye iPhone osv. OS X har ligget i dvale, siden Leopard kom.

Arild.H

apple boy

Litt enig med deg der, Arild...

Snuppiscnapp

Jeg kjører Leopard på denne Macbooken, og jeg har ikke opplevd noen problemer med dette OS'et i det hele tatt. Jeg skjønner ikke helt hva folk driver med altså, man driver også og klager på Windows Vista også, jeg brukt det OS'et siden det kom uten noen problemer!

Hva er det folk gjør bak maskinene sine?

dabear

Snuppiscnapp, de laster ned porno featuring built-in malware som gjør PCene deres ustabile.

Hva som gjør problemene med leopard da, er mer usikkert. Men Leopard har ikke vært stabilt bestandig heller. Jeg husker da OS 10.5.0 kom ut (bundled med macbooken min), var det store problemer med at det ikke gikk an å skrive i tekstbokser i OSet! trykte jeg på en bokstav på tastaturet, skjedde altså ingenting.

Det løste seg seinere ved en oppdatering til OSet, men det viser at også Leopard hadde sine problemer.

GeneralCodys bilde

GeneralCody

Bortimot det dårligste jeg har sett...

De som følger litt med i svingene vet at SL vil være en release som rydder opp i kode og gjør eksisterende funsjonalitet raskere og mer stabilt.

Man trenger ikke et diskotek for å formidle dette.

devo

Tror folk tar dette her for litt mer enn det faktisk er. Stakkars sevenmac driver jo knapt med proof of concept og så blir de klandret for at de ikke kommer med en keynote med his steveness himself. Alle vet jo at SL kommer og hva det vil inneholde, så dette er jo ikke mer enn det overskriften tilsier, en TITT på Snow Leopard.

GeneralCodys bilde

GeneralCody

Vel, unødvendig å poste det som et emne på hovedsiden, spør du meg. Dette er mer en "søk på you tube etter snow leopard" greie.

Arild Holtet

Vel er ganske enkelt alt sammen. Gjør som de fleste, vent til Snow Leopard har kommet og se hva den står for. Det er ikke vanskeligere en det. Når jeg hører at det fungerer for folk, så vil jeg hive ut Leopard fra min MacBook Pro. Men til daglig bruker jeg Tiger, som er ett 100% ferdig produkt. Lar andre være Betatestere.

Som A. Einstein sa: Gjør alt så enkelt som mulig, men heller ikke enklere.

Arild.H

hanssmed

jeg så en som kommenterte musikken. jeg har forklaringa! det er en tysker som har lagt ut videoen. tyskere elsker techno og den slags.

G5

Jeg liker Tiger mer enn Leopard.

Kanskje det endrer seg når Snow Leopard kommer.

Skal jeg anbefale 10.x til noen så blir det 10.4.11.

( mac1.no/node/2670 )

Traktors bilde

Traktor

G5 hva er det ikke likker med leopard eller liker bedre med tiger?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai