Steve Jobs helse stadig dårligere?

Steve Jobs dårligereSteve Jobs blir som kjent ikke å finne på historiens siste Macworld Expo med Apple tilstede og årsakene skal ifølge Apple ha vært at Apple når ut til flere brukere mer effektivt på andre måter. Dette er mest sannsynlig ikke den virkelige årsaken og de fleste har hevdet at Apple ikke ønsker å måtte forplikte seg til å lansere produkter og store nyheter under slike events, men selv ha både regi og kontroll over tidspunkt. I tillegg har ryktene om Steve Jobs sykdom nok en gang begynt å bre om seg. Hvorfor deltar han ikke på årets keynote? Ifølge Gizmodo er Steve Jobs helse den viktigste årsaken til at Apple kutter Macworld og at han ikke deltar i år. Han blir stadig dårligere og vil mest sannsynlig pensjonere seg i 2009.

Ifølge Gizmodo har Steve Jobs blitt vesentlig dårligere den seneste tiden og helsen hans blir stadig dårligere og dårligere. Hans helsetilstand skal ha blitt drastisk dårligere og det spekuleres fortsatt i om dette har noe med hans kreftoperasjon i 2004 å gjøre.

Gizmodo hevder at kildene til informasjonen de har fått angående Jobs sin helse, tidligere har vært 100% korrekt når det kommer til lekasjer av bilder og produktinformasjon. De ser ingen grunn til å ikke stole på disse kildene, men stiller seg likevel åpne til om informasjonen om helsestatusen til Steve Jobs er noe mange vet innad i selskapet.

Apples planer om å trekke seg fra Macworld Expo skal ha sammenheng med at selskapet ønsker å fokusere mindre på Steve Jobs sine presentasjoner og gradvis distansere seg fra Steve Jobs. Når han en gang i 2009 trekker seg vil dette komme som et mindre sjokk på aksjonærene.

Hvem skal ta over?

Diskusjonen om Steve Jobs dårlige helse og at han vil trekke seg er ikke ny. I midten av 2008 hevdet Daniel Lyons, også kjent som bloggeren Fake Steve Jobs, at Steve Jobs ville trekke seg i slutten av 2008. I den sammenheng satte vi opp en liste over potensielle kandidater til lederposisjonen i Apple.

Phil Schiller
Phil SchillerPhil Schiller har lenge vært en av Apples sentrale personligheter. Schiller er sjef for produktmarkedsføringen (senior vice president of worldwide product marketing) til Apple og har hatt ansvaret for markedsføring og introduksjon av produkter. Phil har tidligere jobbet i Macromedia og FirePower Systems.

Timothy Cook
Tim CookTimothy Cook er i dag Chief Operating Officer for Apple og har sammen med Steve Jobs ansvaret for mye av den daglige driften av Apple. Timothy er med andre ord en allerede svært sentral person i driften av Apple og har god erfaring fra ledende stillinger i både Compaq og IBM.

Jonathan Ive
Jonathan IveJonathan Ive har jobbet som produktdesigner i Apple siden 1992 og ble utnevnt til Senior Vice President of Industrial Design når Steve Jobs kom tilbake til Apple i 1997. Jonathan Ive har hatt ansvaret for å designe produkter som iMac, iPhone og iPod hos Apple. Han har oppnådd tilnærmet kultstatus i designmiljøer og har vunnet et stort antall priser for sine produktdesign.

Scott Forstall
Scott ForstallScott Forstall har den senere tid dukket opp som en av Steve Jobs mest fortrolige og han har i dag tittelen Senior Vice President of iPhone Software hos Apple. Scott har tidligere hatt ansvaret for utviklingen av Mac OS X og var en av medarbeiderene Steve Jobs tok med seg fra NeXT til Apple i 1997.

djhalleus bilde

djhalleu

Les mer på www.seoghor.no :)

quadra800s bilde

quadra800

Jeg tror det er positivt for Apple å gå vekk fra å la Steve Jobs være en gud utad i firmaet. Apple er nå en betydelig aktør innenfor flere marked, og trenger ikke lenger en "messias", som leder firmaet, som et diktatur. Microsoft har fjernet fokuset fra Bill Gates, og Apple ser nå at de, for en gangs skyld, må kopiere fra Microsoft.

Off topic: Hva med "segohor.no" :D

FooReXZ

Apple sa at en av grunnene til at de trekker seg fra Macworld expo, var blant annet at de når ut til kundene via Apple Stores. Dette kan enten tolkes som at det vil komme mange flere Apple Stores verden rundt. Eller et dekke for Steve Jobs sin helse. hmm ...

kimikos bilde

kimiko

Konspirasjonsteorier..............

Jeg tror det er positivt at Apple satser mindre på messer slik at de kan konsentrere seg om det de gjør best: lage bra produkter. Problemet med dagens messer er jo det at Apple må forholde seg til andres tidsskjemaer og ikke sine egne. Apple ønsker, er jeg rimelig sikker på, å kunne lansere et produkt når det passer dem, ikke andre.

http://www.cnbc.com/id/28437017

I was told two weeks ago by sources inside Apple that the decision had nothing to do with Jobs’ health. I got the same message today. Period.

I will say again: if Apple is lying, holding some truth back, manipulating its own stock by manipulating the truth, someone — indeed a lot of people — could be going to jail. Do I like the way Apple has handled this ongoing story? No. But do I traffic in rumors to fill the void the company has created by not choosing to be more forthcoming about Jobs’s health? Absolutely not.

http://www.time.com/time/business/article/0,8599,1866956,00.html?cnn=yes

Steve Dowling, an Apple spokesman, deflected any questions about Jobs’ health. When asked if Jobs canceled because of illness, Dowling said, “Phil is giving the keynote because this is Apple’s last year in the show, and it doesn’t make sense for us to make a major investment in a trade show we will no longer be attending.” Asked again about Jobs’ health, Dowling gave a similar answer, never using the word Jobs or anything related to his condition.

http://arstechnica.com/staff/fatbits.ars/2008/12/17/fearless-apples-macworld-expo-exit-is-part-of-its-dna

Though painful and jarring in the short term, these kinds of moves are a big part of what makes Apple great. While other companies are paralyzed with indecision, or cling relentlessly to what has worked in the past, or are seduced by sentimentality, Apple is busy murdering its darlings.

joiK

Bare jeg som synes det er tragisk at de skal kutte disse messene? Apple begynner å bli som alle andre firmaer, dette er baksiden med den økende Mac interessen. Mindre personlig forhold til kundene og mer massesalg, håper hypen rundt Apple legger seg snart så vi kan få tilbake det gamle og ekte Apple.

Jonatan

Apple har mange grunner til å droppe MacWorld....
En av dem er kanskje Steve Jobs helse, men det er lite trolig. Det har allerede lenge vært kjent at Steve ikke skal delta på årets show. Det er lenge til neste MacWorld-show, mer enn et år. Det at Apple dropper MacWorld for uoverskuelig fremtid har derfor neppe noe med Steve Jobs nåværende helse å gjøre. Macworld er ikke lenger interessant for Apple. Her er noen av grunnene:

1. Apple har vokst seg så store at de ikke lenger trenger denne type arrangementer, slik de gjorde det før. Apple Stores, egne events og den medvinden Apple har nå, gjør at de ikke lenger trenger å tilpasse seg en annen arrangørs agenda og timing.

2. Det er idiotisk å ha MacWorld i januar og problematisk for Apple å delta fordi:

(a) Det innebærer at kundene forventer release av nye, revolusjonerende Apple-produkter i januar dvs. rett etter jul og thanksgivings - årets to største handleperioder. Dette er - og har vært - direkte skadelig for Apples salg. For å posisjonere seg best mulig i forhold til de store handlesesongene, bør produktlanseringer derfor skje enten på høsten, dvs. i oktober/novembe, alternativt på våren, før sommerferien, dvs. juni (feriepenger...). Bare se hvorledes Apple de siste årene har satt opp sine egne events, både store og små, i disse periodene. Hensikten er å kunne release produkter på "rett tidspunkt" for å maksimere salget - ikke skade det. Dette gjør at det ikke "er noe igjen" å release til MacWorld.

(b) Apple-ansatte (inkl. Steve Jobs eller andre presentører) må jobbe gjennom hele juleferien for å klargjøre og forberede produktene, produksjon, shipping, opplæring og annet arbeid med utrulling av produktene til Applestores og andre salgssteder og alt arbeidet med selve eventen. Dette arbeidet er visstnok ikke populært i Apple og det bidrar til at det blir mye avspasering på vårparten som igjen går ut over utviklertid til nye produkter.

Mulig Steve er syk, men det er neppe årsak til at Apple dropper MacWorld.

stormx

Tror Jonathan Ive kunne vært en god erstatning, men satser på at Steve holder noen år til. Blir litt "Se og Hør-nytt" dette ja :P

Jedi Tooka Barf

Som formidler av nyheter anser jeg det som naturlig at Mac1 er en del av den norske pressen. Sikkert noe Mac1 ønsker å anse seg seg selv som?
Og da er det naturlig at Mac1 også følger pressen sine egne retningslinjer:

http://presse.no/Pressens_Faglige_Utvalg_PFU/Var_Varsom-plakaten/

Og i denne saken angående Steve Jobs sin helse, med henvisning til en artikkel i Gizmodo, så kan det være på sin plass å minne Mac1 på følgende:

3.2. Vær kritisk i valg av kilder, og kontroller at opplysninger som gis er korrekte. Det er god presseskikk å tilstrebe bredde og relevans i valg av kilder. Vær spesielt aktsom ved behandling av informasjon fra anonyme kilder, informasjon fra kilder som tilbyr eksklusivitet, og informasjon som er gitt fra kilder mot betaling.

At Mac1 henviser til en artikkel i fra Gizmodo, fratar dem ikke ansvaret for å bedømme kildene til Gizmodods artikkel. At løse rykter og sladder blir gjentatt mange nok ganger, gjør ikke sannhetsinnholdet noe større.

Det Mac1 oppnår ved publisering av denne type artikler er:
At Mac1 blir oppfattet som useriøst.
At Mac1 hjelper Gizmodo å tjene penger på sine useriøse artikler.
At Mac1 hjleper til med å manipulere Apple sine akjsekurser

Eksempel:
Jeg har fått vite gjennom en sikker kilde, en forretningsforbindelse av meg, som har tilgang til informasjon innad i i1 Media konsernet, at i1 Media kommer til å legge fram et svært negativt driftresultat i neste kvartal. i1 Media holder derfor på med en omstrukturering og kostnadsbegrensning, som selvsagt vil gi et negativt utslag på antall ansatte, samt en nedprioritering av nye og gamle prosjeketer. Som en følge av dette har daglig leder i i1 Media, Mats Berner Staugaard, angivelig blitt bedt om å virdere sin stilling i i1 Media.

Mats Staugaard er en av norges fremste eksperter på iPod, Mac, iTunes og fremtidens distribusjon av musikk over internett. Han står blant annet bak nettstedene iPod1.no, Mac1.no og Bildr.no - norges største nettsteder innenen sine felt. Mats Staugaard har en mastergrad i Interaktive medier fra en av europas topp fem medieskoler og lang erfaring med interaktive medier, blogging og internett.

Det har ikke lyktes oss å komme i kontakt med Staugaard for å få en kommentar.

-----------------------------------------------------------------------
Never trust a computer you can't throw out a window.
Steve Wozniak

aajon

Hahha, er det bare meg eller ligna Steve Jobs på Ashton Kutcher på det bildet? :P

hanton

"Ifølge Gizmodo har Steve Jobs blitt vesentlig dårligere den seneste tiden og helsen hans blir stadig dårligere og dårligere. Hans helsetilstand skal ha blitt drastisk dårligere og det spekuleres fortsatt i om dette har noe med hans kreftoperasjon i 2004 å gjøre."

Det var da fryktelig mange ganger man skulle poengtere at han blir dårligere og da! :P

Hva med å skrive:
"Ifølge Gizmo har Steve Jobs blitt vesentlig dårligere i det siste, og det spekuleres i om dette har en sammenheng med hans kreftoprasjon i 2004."

Mars

@aajon

Det er bare deg. Det må nemlig være Kutcher som ligner på Jobs.

Åsmunds bilde

Åsmund

Jedi:
Det er en vesentlig forskjell på dette og ditt eksempel. I artikelen vår refereres det til Gizmodo som en kilde, og til noe de faktisk har skrevet. I ditt eksempel finner du jo bare på masse tull, fordi det er ikke sant at du har en kilde som har uttalt dette. Dette er en stor forskjell. Hadde vi også diktet opp hele historien ville saken selvsagt vært annerledes.

applecores bilde

applecore

@Jedi Tooka Barf

Godt å lese at flere reagerer på den uvant lemfeldige omgangen med kilder som Mac1 her utøver. Gizmodo farer gjerne med løgn og fanteri. Andre og mer pålitelige kilder, som f.eks. CNBC hevder det motsatte.

Jeg sier som John Gruber:
"I’d believe CNBC over Gizmodo anyway, but the quoted passage Gizmodo includes from their “source” reads like a speculative forum posting from an illiterate."

Jedi Tooka Barf

@applecore:
i like måte :-)

@Åsmund:
Og den vesentlige forskjellen er at jeg skrev mine ord i dette forumet, og ikke på min egen side? For da ville plutselig sannhetsinnholdet i eksempelet mitt blitt vurdert høyere? En anonym klde er og forblir en usikker kilde, enten det er min eller Gizmodo sin kilde. Og så lenge det ikke underbygges av harde fakta, så hører det heller ikke hjemme på trykk.

Man skal allltid sjekke og vurdere kilder, spesiellt hvis man formidler nyheter. Og noen kilder er ikke like så gode som andre:

http://boycottgizmodo.blogspot.com/
http://elliottback.com/wp/gizmodo-sucks-loses-credibility/
http://www.rjw3.net/blog/2008/01/16/gizmodo-seeks-attention-gets-it

Man skal være ganske så naiv om man ikke forstår at det ligger penger bak Gizmodos sensasjonsiver. Jo flere museklikk på deres nettsider, jo flere penger i kassen.
Hvilken motivasjon Mac1 har skal være usagt, men jeg ser at Mac1 også har reklame på sidene sine...

Det er ennå for tidlig å si om Gizmodos artikkel har vært et forsøk på manipulering av Apples aksjer, men de ville i så fall ikke være de første som har forsøkt:
http://www.dslreports.com/shownews/83880

-----------------------------------------
Never trust a computer you can't throw out a window.
~ Steve Wozniak

2david

Dersom det kommer en ny leder og overtar tror jeg at Steve Jobs har sørget for å oppfostret en person til å ta Apple til nye høyder. Hans ettermæle som leder blir først og fremst hva han etterlater seg, og da tror jeg at Steve Jobs er en såpass dyktig leder at han har forberedt at noen andre en dag må ta Apple videre mot nye høyder.

EDIT: skrivefeil

G5

Jeg synes det er helt greit at Apple går bort fra å være "One man company", slik at ikke alt skal skje rundt Steve.

Apple er da mye mer enn en person.

( mac1.no/node/2670 )

G5

Ang. Kilde-sortering, så er det bedre med få seriøse og gode artikler enn mange med lavt innhold og rykter.

Så heller 10 gode artikler i løpet av en uke enn 100 useriøse.

( mac1.no/node/2670 )

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai