MacBook Pro 17" også i Unibody?

MacBook 17 UnibodyNår Apple introduserte nye MacBook og MacBook Pro i høst, introduserte Apple også begrepet unibody. Unibody er Apples betegnelse på at datamaskinens er skåret ut av ett stykke aluminium, en teknologi Apple først introduserte med MacBook Air. Den eneste maskinen Apple ikke oppdaterte i høst var toppmodellen MacBook Pro 17" som fortsatt forble i det gamle designet. Nå nærmer Macworld Expo seg og et nytt hett rykter hevder at Apple vil lansere en helt ny MacBook Pro 17"

MacBook Pro 17" har lenge vært den foretrukne bærbare for folk som arbeider med videoredigering, grafiskdesign og andre som trenger store skjermer. Med 17" LCD-skjerm er MacBook Pro 17" den bærbare Macen med størst skjerm og det er også den bærbare Macen som ikke fikk en oppdatering i høst.

Ifølge nettstedet 9to5Mac.com planlegger Apple å endelig lansere en oppdatering av MacBook Pro 17". Nettstedet hevder at maskinen vil få et unibody-design av samme type som MacBook Pro og at Apple vil introdusere et nytt ikke-utskiftbart batteri som skal gi maskinen lengre batterilevetid enn dagens MacBook Pro.

MacBook

Samtidig hevder 9to5Mac.com at maskinen også vil få en glossyskjerm av glass og at dette ikke blir valgfritt slik mange profesjonelle brukere i lang tid har ønsket. MacRumors hevder at dette ryktet er svært troverdig og forventer også å se en oppdatert MacBook Pro 17" på tirsdagens Macworld.

Sirchs bilde

Sirch

Det er litt skummelt at det går rykter om at batteriet ikke skal kunne byttes. I manges tilfelle vil det ikke spille noen rolle, men for dem som reiser litt, og liker å kunne ha lang batterilevetid, må det være ganske kjipt.

De fleste Apple-tilhengere vil nok trekke frem poenget med lengre levetid på batteriet, også vil dette bli godtatt. Det ser ut som at Apple vil distansere seg fra fotografer som er på reise, og prøve å nå en eller annen kundegruppe som liker blank skjerm og som ikke har behov for å bytte batteri. Hvem kan den kundegruppen være, og kjøper den kundegruppen mac?

RumoRi

En reisende fotograf kjøper sikkert en 15" ikke en 17" eller...? Det med blank skjerm skjønner jeg heller ikke, jeg tenkte hele tiden at pro maskinene var for "proffe", og de foretrekker (hvis jeg har skjønt det riktig) en nøytral skjerm, og en blank skjerm er vell ikke så veldig nøytral?

xclusives bilde

xclusive

En glossy eller blank skjerm er å foretrekke for meg som driver med webdesign.. Jeg holder også en del på med foto, og til sammenligning med tidligere matte skjærmer er den blanke jeg nå har på min macbook pro (old) bedre enn de matte skjærmene jeg har hatt (både Windows og Mac er brukt som OS).

Så mytene dere kommer med er etter min mening litt i strid med mine ønsker.

Incrediboys bilde

Incrediboy

som semi-pro fotograf mener jeg at en glossy skjerm fungerer utmerket så sant man kalibrerer den riktig til sitt bruk.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Unibody- maskinene er ikke bare skåret ut av et stykke aluminium, de er skåret ut av ett stykke aluminium.
Fast batteri? Meh. Glossy skjerm? Meh. Jeg ser mer fram til den nye Mac Pro.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai