Apple nærmer seg 10% markedsandel

Apple nærmer seg 10% markedsandelApples markedsandel har den senere tid blitt studert svært nøye og for første gang siden tidlig på nittitallet nærmer Apple seg 10% markedsandel. Selskapet NetApplications offentliggjorde nylig sine tall for desember 2008 og veksten til Apple fortsetter på Microsoft sin bekostning.

NetApplications måler markedsandeler ved å sjekke hvilket OS og nettleser besøkende på tusenvis av store utvalgte nettsteder verden over bruker. Ved å gjennomgå disse dataene kan NetApplications anslå markedsandeler til forskjellige selskaper og nettlesere. I 2008 opplevde Apple en voldsom vekst og også i siste måned i fjorået fortsatte denne veksten.

Apples markedsandeler

I desember 2008 hadde Windows en markedsandel på 88.68%, en nedgang på et prosentpoeng siden november 2008. Mac på sin side hadde en økning på et prosentpoeng og fikk en markedsandel på 9.63% i samme periode. Linux forble stabil på 0.85%, mens Apples iPhone og iPod touch endte på 0.44%. Slår vi sammen tallene for Mac og iPhone ender Apple for første gang på mange år over 10%.

Tallene til NetApplications gir et relativt korrekt bilde av hvor mange nettbrukere som benytter Apples produkter, men sier ingenting om faktiske salgstall på Apples produkter.

Haitas bilde

Haita

Forsatt helt skykt at så mange bruker windows :P

You Never Walk Alone

Traktors bilde

Traktor

Er det ikke litt rart å basere testen ut i fra nettleser når windows brukere kan ha safari. Og det er jo noen som har windows på mac-en sin.

kajac2

Det er basert på BÅDE nettleser OG operativsystem.

bambinis bilde

bambini

Traktor: Det er minimalt i denne sammenheng.

Det man heller bør tenke over er at svært mange av Windows-maskinene er jobbmaskiner og at forholdet Mac/PC isolert sett i privatmarkedet er mye mer interessant å finne ut.

Tipper Mac-andelen er over 25% i mange deler av verden nå, spesielt i bynære områder.

kajac2

Har lest at over 10 % av alle private maskiner i norge er Mac. I USA er tallet langt høyere.

trydl

NettApplications sporer nettleserbruk på ca 10000 i hovedsaklig businessrelaterte nettsider. At Apple når nesten 10% på denne typen nettsider, når Apple stort sett ikke markedsfører seg mot dette segmentet er ganske utrolig.
Jeg har lest at Apple ligger et sted mellom 15 og 30% (antagelig rundt 25%) i hjemme/skolemarkedet i USA. Akkurat hvor mye vet jeg ikke, men at det er godt over 15% er ganske sikkert.
Legg merke til at dette gjelder USA, ikke verden!

andreas 30gb

"Apple nærmer seg 10% markedsandel"

Mac 9.63
+ iPhone 0.44
er vel >10.. eller..

Tittelen er litt missvisende..

Ser at det står "Slår vi sammen tallene for Mac og iPhone ender Apple for første gang på mange år over 10%."

men uansett

Kjidel2s bilde

Kjidel2

Tittelen er da overhode ikke misvisende. Det er helt riktig å si at de nærmer seg 10 % markedsandel når de har en prosentandel på 9,63 %. Slår man sammen tallene for iPhone og Mac ser man jo at Apple har en markedsandel på 10,7 % hva OS/nettleser angår.

Kjidel2s bilde

Kjidel2

Tittelen er da overhode ikke misvisende. Det er helt riktig å si at de nærmer seg 10 % markedsandel når de har en prosentandel på 9,63 %. Slår man sammen tallene for iPhone og Mac ser man jo at Apple har en markedsandel på 10,7 % hva OS/nettleser angår.

Solum

Jo, den er misvisende. Flisespikkeri, men siden Kjidel2 begynner å krangle på det, så: Både iPhone og iPod Touch er Apple, så Apple har over 10%. Mac nærmer seg 10% :-) Godt nyttår, forresten!

Runerts bilde

Runert

men er det samme marked da?? Kunne ikke dy meg..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai