Hva kan vi forvente oss på tirsdag?

Hva kan vi forvente oss på tirsdag?På tirsdag 6. januar kommer Apples Phil Schiller på scenen i Moscone Center i San Francisco for å holde årets introduksjonstale til Macworld Expo. Det blir som alle vet den siste Expoen i Apples historie og helt fri for Steve Jobs Reality Distortion Field. Allikvel ser ryktebørsen ut til å mene at vi kan forvente oss en rekke spennende nyheter, oppdateringer og kanskje noe helt nye produkter. Vi tar en titt på ryktene som svirrer og oppsumerer hva vi kan forvente oss på tirsdag.

Ny Mac mini

Et av de absolutt heteste og mest omtalte ryktene denne høsten er utvilsomt en ny Mac mini. Maskinen som har vært svært populær hos switchere har ikke blitt oppdatert siden 2007 og maskinen er absolutt moden for en oppdatering. Ryktene har pekt på et nytt design i alumium og svart plast som matcher Apples design på MacBook, MacBook Pro og iMac. I tillegg har det vært forventet at maskinen også får nVidia-brikkesett og nVidia 9400M GPU og full støtte for den nye DisplayPort-standarden. Det har også blitt hevdet at nye Mac minis vil ha støtte for mer RAM og valgfri optiskstasjon. Vi ser det som svært sannsynlig at Mac minien vil få en oppdatering og kanskje også et helt nytt design, spesielt med tanke på hvor mye informasjon som har lekket om dette i lengre tid.

Ny/oppdatert iMac

Ny iMac klar januar 09Sammen med rykene om en ny Mac mini, har også rykter om en oppdatering av Apples iMac florert. Det er også lenge siden Apple oppdaterte iMacen og maskinen har fortsatt ikke nVidia-brikkesett eller nVidia GPU, noe Steve Jobs tidligere uttalte at alle Apple sine maskiner ville ha i løpet av kort tid. Det er derfor sannsynlig at også iMacen får nVidias-brikkesett og tar i bruk et av nVidias GPUer. En slik oppdatering vil også inkludere støtte for DisplayPort og Intels nyeste og raskere prosessorer.

En oppdatering av iMac er svært sannsynlig. Vi tror ikke at iMacene vil få et større redesign utover introduksjon av nVidia-brikkesett, ny GPU, DisplayPort og raskere prosessorer/RAM.

Ny MacBook Pro 17"

MacBookNylig dukket det opp et rykte omkring oppdatering av Apples MacBook Pro 17", den eneste av Apples bærbare som fortsatt ikke benytter Apples nye Unibody. Ryktet hevdet at maskinen ville bli oppdatert med et lignende utseende som MacBook og MacBook Pro 15". Det vil si en kropp i aluminium, en skjerm med den glossy glassplaten man enten elsker eller hater og nVidia-brikkesett samt nVidia GPU. En slik oppdatering virker særdeles troverdig da dagens MacBook 17" fortsatt benytter det gamle designet som Apple har faset ut.

Samtidig hevdes det at Apples hvite plastikk MacBook vil bli faset ut og ikke en del av sortimentet mer. En oppdatering av MacBook Pro 17" er svært sannsynlig, om ikke under Macworld Expo så ihvertfall i ukene etter Expoen.

iLife 09

iLife, Apples populære programvare bestående av iPhoto, iMovie, iDVD, Garageband, iWeb og iTunes, har ikke sett en oppdatering siden 2007. En oppdatering av iLife bør være relativt realistisk med tanke på hvor lang tid siden programmet ble oppdatert. Allikevel har det vært mystisk stille omkring iLife 09, noe som enten tyder på at Apple har greid å holde informasjon om programvaren totalt skjult. Det lille som har dukket opp av informasjon peker på at Apple vil ytterligere forbedre integrasjon mot MobileMe og også lansere en webutgave av iMovie for å gjøre det lettere for folk å dele video på nettet.

I tillegg har det blitt hevdet at Apple vil tilby Garageband-brukere muligheten til å laste ned virtuelle kurs med kjente musikere for å lære hvordan å bli en bedre trommespiler, gitarspiller osv. Disse kursene skal ifølge ryktene bli tilgjengelig direkte i Garageband.

iWork 09

iWork flyttes til web?IT-verden prater om mye om Cloud Computing og Apple skal ifølge ryktene være på full fart inn i skyene ved å satse ytterligere på webtjenester. Det hevdes nemlig at Apple planlegger å lansere en ny webbasert versjon av iWork. Et slikt rykte bør absolutt gis troverdighet da det er en naturlig vei for Apple å gå. Etterspørselen etter rike webapplikasjoner er stor og et godt iWork på web bør kunne gi PC-brukere ytterligere grunner til å bytte til Mac. Ved å lansere en webversjon vil PC-brukere kunne få tilgang til webversjonen av iWork under Windows og dermed bli kjent med programvare som finnes på Mac.

Det foreligger lite informasjon omkring dette ryktet, men nettstedet som først avslørte informasjonen (9to5Mac) har relativt god historie når det gjelder Apple avsløringer. Det vites ikke om iWork som skrivebordsprogramvare vil bli oppdatert eller om det kun vil lanseres en webversjon - eller om webversjonen skal overta for skrivebordsprogramvaren.

Snow Leopard

At vi vil få se mer av Snow Leopard under tirsdagens Macworld Expo er nesten 100% garantert. Neste utgave av Mac OS X har vært under utvikling i lengre tid og programvaren vil definitivt bli vist fram under årets Expo. Mange rykter hevder at Snow Leopard nærmer seg å bli helt ferdig og at Apple vil lansere produktet under Expoen. Dette virker urealistisk og vi tror heller Apple vil annonsere tidspunktet for når Snow Leopard lanseres. Q1 2009 ser ut som et realistisk tidspunkt for lansering.

iPhone nano

Mobilveske og beskyttelses produsenten XSKN lanserte for få dager siden et produkt for et hittil ukjent produkt, nemlig iPhone Nano. Dette kan jo være rene gjettninger fra XSKN sin side, men hvis dette viser seg å stemme er det ikke første gangen de har vært veldig gode i sine antakelser.

Nano

Den kinesiske produsenten gjorde nemlig akkurat det samme ved to anledninger tidligere i år, med heldige utfall. XSKN lanserte da produkter for både iPhone 3G og 4. generasjons iPod Nano før de ble annonsert, og begge gangene viste det seg at produktene deres stemte overens med Apples offisielle produkter.

Får vi se en iPhone nano eller en oppdatert iPhone under årets Expo? Begge deler er absolutt mulige. Det er lenge siden en oppdatering av iPhone (juli 2008) og markedet begynner også å bli modent for en mindre og billigere utgave av Apples telefon. Spørsmålet er om det er litt for tidlig for iPhone nano, men mange ryktemakere hevder hardnakket at iPhone nano er rett rundt hjørnet. Vi stiller oss noe tvilsomme til dette.

Mediaserver

Apples Time Capsule hevdes av noen å bli oppdatert til en Mediaserver, ikke ulikt HPs Mediaserver. Et produkt som inneholder alle dine mediefiler i huset og som skal være tilgjengelig via Mobile Me. Et slikt produkt høres absolutt ut som et produkt som ville passet inn i Apples strategi, men mangelen på troverdig informasjon på ryktebørsen gjør dette til et relativt lite troverdig rykte.

Netbook Mac

Netbooks som Asus Eee, Acer One og MSI Wind har tatt markedet i 2008 med storm. Disse maskinene har vært noen av de mest populære datamaskinene og de har solgt i bøtter og spann. Prisene har vært særdeles lave og marginene til produsentene har blitt presset til bånn. Dette er ikke noe Apple har kastet seg inn i enda og mange har hevdet at Apple før eller senere må komme inn i dette markedet. Det har vært totalt stille om Netbook-rykter og det er derfor helt umulig å spå om et slikt produkt kan lanseres eller ikke. Kan en Netbook være Phil Schiller sin "One More Thing"?

Uansett hva som lanseres vil vi på Mac1.no dekke alt som skjer før, under og etter Phil Schillers keynote den 6. januar kl. 18.00.

Madsbadss bilde

Madsbads

Hva med Mac Pro? :S

Traktors bilde

Traktor

Ser ut som at det ikke blir noen ny mighty mouse

andreas 30gb

Er det bare jeg som IKKE liker Steve Jobs her?
Han var suveren før, men de siste to åra..neisj..

På tide at Apple ansette litt ungt blod som ikke er like
arrogant og som kanskje kan hør litt på kundene sine og hva de ønsker seg..

G5

Mac Pro er en del over gjennomsnittet nå, så jeg lurer veldig på hva som er planlagt for den.

Det er en del som bare venter på å kjøpe, så hvis det kommer en oppdatering så blir det mange fornøyde kunder.

( mac1.no/node/2670 )

leosgonewild

Hvem ved sine fulle fem vill egå for en webversjon av iwork når apple ikke klarer å få til mobile me engang?

kajac2

Webversjon av iWork kan nok komme, men det blir garantert ikke en erstatter for desktopversjonen. Ellers var det ikke så mye spennende for min del. Eneste er Apple Netbook, og iPhone Nano :)

hc

Det kommer vel en oppdatering av 30"- skjermen. Virker litt merkelig hvis 24" LED-skjermen skal forlbi mer avansert enn 30" - skjermen.
Er det forresten noen som har hørt noe om det blir en MacPizza kvelden etter lanseringen , altså på onsdag, med streaming av begivenheten?

robertMACs bilde

robertMAC

Hadde vært kult med en netbook!

MagnusXs bilde

MagnusX

Hva med ryktene om ny Mighty Mouse?

KDNs bilde

KDN

Hvis alle maskinene får mini Display Port så er det nok garantert klart for nye skjermer med denne porten. Skal jeg tippe så får vi en 26" LED og en oppdatert 30"(ikke LED) med mini DP og det nye designet. Prisen på 24" som allerede er lansert vil bli litt lavere.

jonkriskas bilde

jonkriska

Noen som vet noe mer om når på døgnet Phil Schiller inntar scenen?

KDNs bilde

KDN

Tuesday, January 6, 2009 at 9:00 a.m. PST - så det blir vel da 18:00 Norsk.

hc

KDN: Hvorfor tror du ikke en ny 30" vil ha LED?

djhalleus bilde

djhalleu

Mine mackjøp-penger går til:
(NEGATIVT)
Design
Design
Design
Tynnere
Tynnere
Tynnere
Mindre-plass-til-hardware
Se-hvor-lite-hardware-til-mest-mulig-pris
TA BORT PORTER !! ( ka i hakkande, hold opp no Apple...)

og
(POSITIVT)
Hardware med mellombra kvalitet som varer lenge
OS X som er kjempebra og beste systemet.

KDNs bilde

KDN

hc: Jeg tror utprisen for 30" basert på LED er for høy sammenlignet med hva 30" fra andre produsenter blir solgt for.

kaizerss bilde

kaizers

Den største iMac'en har nVidia - så det er vel en liten skrivefeil der?

chrleon

Jeg tror de kommer med skjerm med innebgget webkamera.
Ikke iSight slik de er i dag, men bygget inn i selve LCD-panelet. Slik at du kan kikke rett inn i skjermen og samtidig bli filmet rett forfra.

De holdt visst på med noe liknende for en god stund siden.

Andy Ihnatko fra cwob.com postet dette på bloggen sin:
I now have a piece of information that will put a big damned smile on the face of any Apple fan. Just a big, fist-pumping expression of glee.

Og på twitter kom denne:
First afternoon in SF and I have already dug up the coolest top-secretest Apple news of the year. I haven't even seen a RUMOR about this.

Jeg tror dette kommer snart, og kanskje allerede tirsdag.

jpsalvesen

Disse tre blir garantert oppdatert: Mac Pro, iMac, MB 17"

iPhone nano - kanskje det også.

iWork/iLife 09 tviler jeg på, faktisk. Jeg tror utviklingsteamet har nok med å få ferdig Snow Leopard akkurat nå.

Jeg hørte også noe greier om at Apple jobbet med å lage en spillekonsoll eller lignende. Nå som de har App store på plass, så kan vi se en konkurrent til PS3/wii - altså en enhet som man både kan spille (kjøpe)film/tv på, og spille spill/applikasjoner på.

Om de har en god, allsidig kontroller på plass, så kan de rappe markedsandeler fra Sony, Nintendo og Microsoft.

Traktors bilde

Traktor

Hvil de nye macene som blir presangtert i morgen ha USB 3?

KDNs bilde

KDN

Traktor: Etter hva jeg kan se så kommer ikke USB3.0 før andre halvdel av 2010.

USB 3.0 devices supporting SuperSpeed bus are expected to be available in commercial controllers in the second half of 2009. Consumer products are expected to become available in 2010.

http://en.wikipedia.org/wiki/Usb3#Availability

luftbaronens bilde

luftbaronen

La oss si det kommer en ny verson av mac mini eller iMac, når vil de være tilgjengelig for salg? Og enda viktigere, når vil de være i hus, hvis man kjøper ved første anledning? Hva går raskest av nett eller butikk?

sungame

En iPhone nano hadde vært veldig interessant for de av oss som synes iPhone er et veldig godt produkt, men at den er litt for stor for jakkelomma og litt for dyr for lommeboka.

Det jeg virkelig ville like å se, er en beskjed om at alle MacBook som produseres fra nå av skal leveres med FireWire-port. Dessverre har jeg ingen tru på at dette kommer til å skje.

- livet er en lang rappell

jakobmartinrs bilde

jakobmartinr

Hvilken farge tror dere den nye iMacen vil være?
Noen som vet det? Kommer den til å være LED-belyst skjerm?
Hvil den ha FireWire-port?
Takker for svar

Henry9s bilde

Henry9

Tviler at iMacen vil få nytt design.

Jeg skal kanskje kjøpe mac mini. Så koble den til den nye Bravia tv som jeg kanskje skal kjøpe. må se litt på priser i morgen..

Hufse

iMac 28 hadde vært fett... www.macblogz.com

jaskat

det hadde ikke vært dumt og brukt Apples Time Capsule som media server:)

TigerOlas bilde

TigerOla

Har dere sett denne?! En video som viser hva Apple presenterer i dag.. !

;)

http://www.theonion.com/content/video/apple_introduces_revolutionary

Commodore

Jeg har en tro på at Apple kommer til å vise mer av Snow Leopard, og muligens iWork 09 og iLife 09.

Har en teori om, og håper, at Mac Mini og Mac Pro vil få noen oppgraderinger på spesifikasjoner og muligens design. Mac Mini vil vel få både oppgraderinger av cpu, ram, disker, skjermkort med mer og nytt design, mens Mac Pro sikkert vil få Nehalem CPU's, større disker og bedre skjermkort, kanskje 2 skjermkort som standard eller lignende. Begge maskinene vil vel også bli utstyrt med displayport.

Mulig at vi også får se en ny "30" skjerm med LED, ala den nye "24" som kom for litt siden.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai