Picasa klar for Mac

PicasaUnder fjorårets Macworld Expo begynte ryktene om at Google arbeidet på en Mac-versjon av Picasa å svirre. I dag, ett år senere, kan Mac-brukere endelig laste ned første betaversjon av Googles populære bildeprogramvare.

Google starter årets Macworld Expo med å lansere den etterlengtede bildeprogramvaren, som kan konkurrere med Apples iPhoto, til Mac. Picasa har lenge vært en av de mest populære bildeprogrammene til PC og programmet er tett integrert mot Picasaweb - Googles netttjeneste for lagring og deling av bilder.

Picasa og iPhoto er laget for nøyaktig samme oppgave, nemlig importering, organisering og deling av bilder. Begge programmene har sine fordeler og ulemeper, men Picasa har et par funksjoner en hver iPhoto-bruker sikkert har lengtet etter. Deriblant muligheten til å overvåke lokale mapper for nye bilder og deretter automatisk legge disse til biblioteket. En funksjon verken iPhoto eller Apples Aperture har, men som er stort standardfunksjonalitet i alt annet som finnes av bildekatalogiseringsprogramvare på både Mac og PC.

Videre har Picasa også støtte for svært enkel videoredigering direkte i programmet, noe som utvilsomt er hendig nå som de fleste digitale kameraer kan ta video i tillegg til bilder. Den største forskjellen mellom iPhoto og Picasa er allikevel Picasas tette integrasjon mot Google sine populære tjenester. Har du ikke lyst å betale for MobileMe, kan du allikevel lett publisere dine bilder gjennom Googles Picasaweb-tjeneste. Benytter du Gmail kan du sende bilder på e-post direkte fra Picasa og videoer du har tatt med ditt digitalkamera kan du raskt og enkelt laste opp til Googles YouTube. Google har med Picasa også bygd inn integrasjon med Picasaweb sin ansiktsgjenkjenning, en tjeneste som fungerer så som så.

Google har gjort det enkelt for iPhoto-brukere å teste Picasa, da programmet automatisk gjør ditt iPhoto-bibliotek tilgjengelig. Alle endringer du gjør i iPhoto vil bli tilgjengelig også i Picasa, men dessverre ikke motsatt. Det gjør det allikevel enkelt å teste programvaren uten å måtte importere alle dine bilder på nytt.

Liker du ikke iPhoto og er vant med Picasa fra Windows, kan Googles programvare være et nyttig alternativ. Du kan lese mer og laste ned en gratis betaversjon hos Google. Picasa krever en Intel-basert Mac med minimum Mac OS X 10.4 eller nyere.

foffster

Endelig - det var pikadø på tide!!!! :D

macwerners bilde

macwerner

Argh... Tenkte jeg skulle skrive denne nyheten, men her er jo alt så kjapt at jeg får nøye med denne kommentaren = )

Ellers vil bare si at jeg er mest fornøyd med Lightroom egentlig...

Hugin

Det der med å overvåke mapper og legge nye bilder inn i iPhoto eller andre program, får en til ganske greit med Folder Actions i OS X.

sungame

Å, dette har vi venta på så lenge...

Da gjenstår det bare å skaffe meg en intel-mac.

- livet er en lang rappell

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai