Apple lanserer MacBook Pro 17"

MacBook Pro 17

Som forventet lanserte Apple i dag en ny MacBook Pro 17" med det nye Unibody-designet og innebygd batteri. Apple hevder dette er verdens tynneste og letteste 17" bærbare datamaskin med en tykkelse på 2,5 cm og en vekt på 2,99 kg er de ihvertfall ikke fryktelig langt unna disse påstandene. Den nye MacBook Pro 17" har fått samme design som sine mindre brødre og MacBook-familien er nå komplett.

Den nye MacBook Pro 17" fra Apple kan med stor sannsynlighet krones som verdens tynneste og letteste bærbare. Maskinen er 2,5 cm høy, 39,3 cm bred og 26,7 cm dyp. Denne størrelsen gir den en vekt på 2,99 kg inkludert batteriet. Mye av maskinens slanke utforming må ses i lys av at Apple nå har gjort store endringer i batteriteknologien. Batteriet er nå som i MacBook Air innebygd i selve datamaskinen og kan ikke byttes ut selv. Dette har gitt Apple muligheten til å tenke helt nytt når det gjelder batteri og batteriet skal ifølge Apple kunne gi hele 8 timers bruk. Apple har gått bort fra sylinderformede battericeller i batteriet og bruker nå heller hele størrelsen til batteriet til battericeller. I tillegg benytter Apple nå lithium polymer-batterier og tilsammen gir dette store ytelsesforbedringer på batterifronten.

Den nye MacBook Pro 17" har også fått det nye nVidia-brikkesettet som vi finner i de andre MacBook-maskinene og maskinen har nå også to forskjellige skjermkort. Du finner både nVidia GeForce 9600M GT med 512MB GDDR3-minne og nVidia GeForce 9400M med 256MB DDR3 delt-minne. Maskinen bruker kortene omhverandre, avhengig om maskinen er i ytelsesmodus eller strømsparingsmodus. Det ser fortsatt ikke ut som maskinen kan benytte HybridSLI-funksjonaliteten til nVidia som muliggjør bruk av begge grafikkprosessorene.

Maskinen kommer med en 320GB Serial ATA harddisk som spinner med 5400rpm og denne kan enten oppgraderes til en 320GB disk på 7200rpm eller SSD-disker på enten 128GB eller 256GB. SSD-diskene gir økt ytelse og vesentlig økt pris.

Spesifikasjoner

 • 17" widescreen LED-backlit 1920 x 1200 skjerm
 • 2.66 GHz Intel Core 2 Duo med 6MB shared L2 cache
 • 1066 MHz front-side bus
 • 4GB 1066 MHz DDR3 SDRAM
 • NVIDIA GeForce 9400M integrated graphics
 • NVIDIA GeForce 9600M GT med 512MB GDDR3 minne
 • 320GB Serial ATA disk på 5400 rpm med Sudden Motion Sensor
 • Slot-load 8X SuperDrive med støtte for DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW
 • Mini DisplayPort
 • Innebygd AirPort Extreme® 802.11n og Bluetooth 2.1+EDR
 • Gigabit Ethernet port
 • Innebygd iSight videokamera
 • Tre USB 2.0 porter
 • En FireWire 800 port (FireWire 400 kompatibel
 • ExpressCard/34
 • En digital/analog audio inn port og digital/analog audio ut port
 • Multitouch trackpad i glass og bakgrunnsbelyst tastatur
 • 95WHr lithium polymer batteri og MagSafe-strømadapter

Maskinen koster fra 22 900 hos Apple Store og kan kjøpes både med og uten glossy skjerm, et valg mange profesjonelle Mac-brukere takker Apple for. Maskinene forventes levert i løpet av 3-4 uker.

Video om batteriteknologien i MacBook Pro 17"

andreasbks bilde

andreasbk

Ser at man kan ha 8GB i denne. Noen som vet om man kan det i noen av de andre macbook modellene uten å støte på masse problemer? Eventult om dere tror de kommer til å støtte det etter en firmware update eller noe sånt?

macwerners bilde

macwerner

Lekker ! Men jeg har spart opp til ny Mac Pro og tør ikke kjøpe før det lanseres en ny modell...får vel vente noen måneder ?

Mikele

Jeg er litt skuffa jeg. hadde håpet det skulle lanseres noen nye fete produkter. men det går vel litt treigt i apple nå som Steve sliter med hormonene...;)

joachimbarrums bilde

joachimbarrum

Hvem bryr seg om en 17" laptop ? 15" & led cinema er en bedre løsning.
Denne keynoten var en tragisk start på 2009, bare halv-kjedelige program oppdateringer og 1 ny nokså uinteressant hardware. triste saker...Yawn!

Mikele

ja, fytti feite jeg er helt enig assa. Kjiiiiiip start på 2009...

bambinis bilde

bambini

Husker jeg ikke helt feil så er det akkurat dette Apple vil, altså spre produktnyhetene over hele året fremfor å konse alt omkring en hype.

Så det er vel egentlig NÅ det er grunn til å begynne å glede seg til en fantastisk 2009 med mange spennende nyheter spredt utover :)

2rri

Jeg må innrømme at det hadde vært fett med 8 timers batteritid. Noe som selvsagt er i teorien, men allikevel!

Mr.Graham

Aner vi en liten mulighet for at MBP 15.4" også kommer med tilvalg for matt skjerm? *krysser fingrene*

Traktors bilde

Traktor

Litt i det dyreste laget, men helt enig skulle gjerne hatt 8 timers batteritid.

Karl Ivar

Konfigurerte nettopp en MBP 17" til den nette sum av NOK 42 000,-. :) -Hvis noen har lite å bruke pengene på....

mck

Hvis folk synes det var en kjip start på 2009, så kan det jo bare gå en vei!:-)

apple boy

Jeg gleder meg til resten av året!

Synest egentlig det var litt kjipt, men iWork og iLife ble oppgradert bra! Iallfall noe av det :D

andreasbks bilde

andreasbk

Bra oppgraderinger, men var liksom ikke noe nytt og spenende.

tords0905

Må si at 17" er fantastik pen og har utrolig lyst på! Elsker den matte skjermen, forøvrig er den 2". Hvor blir det av matt skjerm til 15".

15"MacBook Pro 2,16GHz 2GB RAM serial# W861304PVJ3--> Stjålet 2000 i dusør

15" MBP 2,88GHz 2GB RAM

omaha

Batteritid på 7-8 t (la oss si inntil 6t ved vanlig bruk) er svært bra på en highspec 17" og det samme er valgfrihet på glossy/non-glossy. Jeg vet litt for lite om SSD'ene Apple anvender - matcher de Intel's (som har for lav lagringskapasitet)?

Regner med at batteriløsningen kommer til resten av serien også, og da er det vel stort sett bare innebygd HSDPA som mangler?

En skjebne MacBooks deler med alle andre bærbare: En multikontakt istedet for å måtte plugge inn 3 kontakter (usb/strøm/Skjerm) bør vel kunne la seg gjøre?

EinarJ

Yay for non-glossy-option. Så var det bare å håpe at det finner veien tilbake på 15"-eren etterhvert. Dog vil jeg ikke vedde på det.

simens bilde

simen

Synes det var mye bra i denne keynoten jeg. iWork var riktig nok ikke så mye nytt i, men iLife 09 så meget bra ut.

Ny MBP 17" var jo som ventet, men jeg trodde faktis vi ville se nye Mac Mini'er og. iMac, Mac Pro ryktene trodde jeg ikke på og der tok jeg rett. Så alt som ventet bare ikke Mac Mini, men ikke noe stort tap det heller.

Traktors bilde

Traktor

Når tror dere denne batteriløsningen kommer til resten av serien også?

djhalleus bilde

djhalleu

Trur en må være fornøyd med denne flotte 17 tommeren eg.

modin

Det er vel en god del år siden apple brukte sylindriske celler, så å hevde at apple går over til flate celler er noe nytt er vel feil. Det videoen nevner var at noen av konkurentene brukte sylindriske celler. Mitt inntrykk er uansett at bruk av sylindriske celler er svært uvanlig også blant konkurentene, og at det kanskje først og fremst er snakk om typisk apple markedsføring hvor ting som egentlig er industry standard blir markedsført som noe unikt som bare apple har.

djhalleus bilde

djhalleu

Har noen lagt merke til, at dersom en legger en macbook pro 17 i handlekurven på apple.com og velger alle de nederste valgene for hd, ram, skjerm og printer så blir prisen kr 65.738,00

fiffig. :D

Aoa aoa. Det va masse pengjar...

Traktors bilde

Traktor

djhalleu har du prøvd med mac pro, det er er ingenting i forhold.

Arild Holtet

Ett poeng til Traktor. Jeg kjøpte en MEGET godt "utblokket" Mac Pro 2x3 GHz og en 30" skjerm. Når jeg fikk sluttsummen, var jeg ikke sikker på om det var en bil jeg hadde kjøpt.

Arild.H

PitBull

Hva mener de med FireWire 400 kompatibel? Og hvorfor har de kuttet firewire 400 ut? :S

apple boy

Du kan ha en "omformer" i firewire 800 ingangen som du kan putte firewire 400 i...

De tar vel vekk 400 for å komme "videre". Nye ting kommer gamle ting går...

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai