Chrome til Mac innen sommeren

Google ChromeGoogles nettleser, Google Chrome, ble lansert i fjor med stor fanfare. Nettleseren benyttet Apples Webkit og har raskt tatt markedsandeler fra Internet Explorer, Firefox og Opera. Allikevel har nettleseren ikke blitt lansert for verken Mac eller Linux og foreligger i dag kun i en Windows-versjon. Dette skal det nå snart være slutt på. Google lover nå at Chrome for Mac vil bli lansert innen sommeren.

Google lanserte i forrige uke en tidlig utviklerutgave av Chromium 2 og det er denne utgaven Chome 2.0 vil basere seg på. Chromium er åpen kildekode versjonen av Chrome og Googles utvikler team satser nå for fullt for å få lansert både en Windows, Mac og Linux variant av Chrome 2.0 før sommeren.

Skal Google greie å ta markedsandeler i nettlesermarkedet, må de innovere og utvikle i svært raskt tempo. Derfor planlegger de å lansere den andre versjonen av Chrome allerede innen det første året Chrome har vært på markedet. Nytt i versjon 2.0 av programvaren er at Google nå utvikler Chrome til å være mer plattformuavhengig, noe som ikke ble gjort i første utgave av Chrome. Chrome 2.0 vil også inkludere støtte for den nyeste versjonen av Webkit (som Safari 4 i Snow Leopard også vil benytte) og ha mange av de samme funksjonene som i Safari 4. Google skal også ha forbedret den funksjonaliteten som virkelig skiller Chrome fra de andre nettleserene, nemlig muligheten til å kjøre hver fane som en uavhengig prosess.

Google har den senere tiden økt sin satsning på Mac-plattformen og rett før Macworld Expo lanserte Google iPhoto-konkurrenten Picasa til Mac. Google har også utviklet en rekke iPhone-programmer i det siste, deriblant Google Earth.

dngs bilde

dng

Jeg vil ikke ha chrome hvis det er sånn at de overvåker alt jeg gjør. Var det sant eller bare et rykte?

admins bilde

admin

Rykte. Les Matt Cutts analyse om akkurat dette.

iOles bilde

iOle

Håper Chrome blir mer stabilt.

fredarn

Google samler mye info om brukerne sine for å forbedre sine tjenester, men jeg er på ingen måte beskymret over at de vil bruke dette på noen 'skumle' måter..

Ang. Nettleseren gleder jeg mer virkelig, har veldig lyst på en nettleser hvor ikke hele henger seg om en side ikke svarer..

The Morks bilde

The Mork

Lurer på hvordan den kommer til å se ut. Windows-versjonen bryter alle regler og tradisjoner, vil Mac-versjonen ligne? I så fall vil den se totalt fremmed ut på OS X, på samme måte som Picasa.

simens bilde

simen

Hvordan vet dere at Chrome ikke er noe å frykte? Er for mye overvåkning for min del. Ellers takk.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Bruker Chrome i windows, dønn stabil og bra. Liker den veldig...!

Brutals bilde

Brutal

Gleder meg. Synd det ennå er en stund til..

@The Mork: Har du sett Opera til Mac? Kan vel ikke bli mer fremmed enn det.

csharp

@simen:

Chrome er åpen kildekode da, som om Google hadde lagt inn noe snusk i koden for å overvåke brukerne hadde noen garantert funnet ut av det...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai