Toshiba vil gi Apple konkurranse

Flere og flere melder seg på i konkurransen om iPodens markedsandeler. Så langt har ingen greid å ta noen stor bit av kaken, men nå kommer også Toshiba på markedet med en spiller som de kaller Gigabeat. Spilleren bruker Toshibas harddisker, de samme som Apple bruker i sine iPod. Toshiba er godt kjent for å produsere harddisker for Apples iPod/spillere, men nå viser de nettopp Apple konkurranse med sin Gigabeat 20-spiller.

Toshiba sin nye Gigabeat 20-spiller vil i oktober komme for fult i de Japanske hyllene. Det er ventet at den vil bli en god konkurrent med Apple sin iPod i salgstall, om ikke i design.
Spillerene er mer Windows-vennlig enn iPod og kan romme opp til 20Gb med musikk og data. Spilleren i seg selv er 20 gram lettere enn Apple sin iPod og har 11 timer spilletid, noe som er 3 timer mer enn iPod.

Spilleren vil benytte seg av USB 2.0 gransesnittet for overføring av data, men den vil ikke vil være kompitabel med Mac. Spilleren vil kunne takle formatene Mp3, WMA og WAV. Det er ingen inntak på spilleren, noe som betyr at all musikken må komme inn via USB-kontakten.

Prisen på spilleren er omregnet til ca 3700 norske kroner, men vi i Mac1 redaksjonen tviler på at disse spillerene skal ha noen mulighet til å rokke ved iPodens markedsandeler.

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai