Alvorlig feil i Safari

Alvorlig feil i SafariSikkerhetsekspert Brian Mastenbrook har tidligere oppdaget en rekke sikkerhetshull i Apple-programvare. Nå har han oppdaget et alvorlig sikkerhetshull i Safari for både Mac og Windows. Sikkerhetshullet er å finne i Safaris håndtering av RSS og en skadelig RSS-strøm kan gi uvedkommende tilgang til din harddisk. Feilen skal forekomme når en Safari-bruker benytter RSS-leseren innebygd i Safari.

Hvis ondsinnede personer skaper en RSS-feed som utnytter sikkerhetshullet, kan de få tilgang til å lese filer på din harddisk og dermed stjele passord og annen sensitiv informasjon.

Apple har blitt gjort oppmerksom på problemet og en sikkerhetsoppdatering som tetter hullet er ventet. Brian Mastenbrook har ifølge sin egen blogg ikke offentliggjort detaljene om dette sikkerhetshullet til andre enn Apple. Det er allikevel relativt enkelt for Mac-brukere å forsikre seg om å ikke bli et offer for et potensielt angrep. Alt du behøver å gjøre er å skifte til en annen RSS-leser i Safari.

Slik skifter du RSS-leser i Safari

  1. Start Safari og velg "Preferences" fra Safari-menyen
  2. Velg RSS-tabben i "Preferences"-vinduet
  3. Velg deretter en annen standard RSS-leser enn Safari. Det enkleste er egentlig å velge Mail.app

Benytter du Safari på Windows, har du ikke dette valget og må benytte en annen nettleser for å ikke være utsatt for dette sikkerhetshullet.

Postman Pat

eh ja, jeg har alltid lurt på hva er RSS?? hvis noen kan gi meg en kort forklaring.. takk :)

kolbys bilde

kolby

Wikipedia:

RSS er et enkelt XML-basert filformat som ofte brukes for å abonnere på nyhetsbaserte nettsteder. Ved å tilby RSS gir nettstedet brukerene et standardisert format som kan brukes i mange forskjellige RSS-lesere.

En RSS-leser, eller aggregator, kan sjekke brukerens abonnementsliste og vise de kildene som har nye eller oppdaterte artikler.

PianoSofus

Denne feilen blir vel rettet på så fort som mulig?

Arild Holtet

Betenkelig! Det har vært mye feil vedr. Safari det siste året. Kansje bedre å bruke en annen nettleser

Arild.H

applecores bilde

applecore

Det aller enkleste er vel å bruke en skikkelig RSS-leser, som for eksempel NetNewsWire!
Safari er fin den, til det den skal gjøre.

CBlomviks bilde

CBlomvik

Det som er ganske funny med RSS er at selv om du er på et nettverk med proxy og du har ikke skrevet inn proxyen, kan du fremdeles få tilgang til RSS-sider, bare uten bilder. Funker iallefall for feed://feeds.feedburner.com/ArchonDefender?format=xml, det er den eneste jeg bruker.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai