Dropper serienummer på iWork '09

iWork 09Apple la nylig ut et support-dokument som avslører at iWork '09 som er kjøpt hos en forhandler ikke krever et serienummer for å aktivere programvaren. Brukere som derimot har lastet ned 30-dagers demoen av iWork '09 fra Apple sin nettside, må fremdeles skrive inn et serienummer ved kjøp av en fullversjonslisens digitalt.

Mangelen på et serienummer er ikke unikt for iWork. Andre programvarepakker som iLife og selve Mac OS X har lenge vært uten slike krav, men de følger også med alle Macintosh-maskiner, noe som reduserer markedet for piratversjoner betraktelig.

Kanskje vil vi se at også iWork vil følge med alle Macer når Snow Leopard blir lansert senere i år. Et slikt trekk vil kunne hjelpe til med å øke Apples markedsandel i kontorprogramvare-krigen.

NeonzZs bilde

NeonzZ

Fancy

kajac2

Er det mulig å hente et serienummer fra f.eks eplehusets maskiner, og bruke dette selv?

OK, vet det ikke er lovlig, og skal ikke gjøre det, men lurer på om det er såpass usikkert.

Traktors bilde

Traktor

Kajac2 det er nok letter å bare finne et serienummer på internet. Hvet det er ulovelig, men det er fult mulig.
At Iwork kom med serienummer har ikke vært noen begrensining for piratkopiering, det har egentlig gjort det letter. For sån som det er nå kan du laste ned prøveversjon av Iwork og finne serienummer for å få ful versjon gratis på internet, skal ikke si hvor. Det er jo enda letter enn å laste det ned fra en torent side. Så tror ikke dette hvil gjøre det enklere å fa takk i Iwork gratis, kansje heller omvendt

unk1nds bilde

unk1nd

Når er det egentlig mulig å få tak i iLife 09 ?

admins bilde

admin

Slutten av denne måneden.

alexo89s bilde

alexo89

Skam deg Kajac2 , du skulle ha blir bannet fra forumet når du sier slikt.. Hørt på makan, stjele serie nummer fra eplehuset... Voks opp

Sigbjorns bilde

Sigbjorn

Betyr det at jeg og en kompis kan spleise på iWork og installere det på hver vår mac lovlig? Eller er det umulig og ulovlig?

sungame

@Sigbjorn: Ulovlig? Ja. Umulig? Tydeligvis ikke.

- livet er en lang rappell

sscheen

Det står i user agreement at det er til en bruker.
Det vil fungere på flere, akkurat som OSX og alle andre programmer fra apple.
Men du bryter avtalen med Apple som du trykker ja på under installasjon.

Syntes det er bra de fjerner lisensnummeret jeg.
Selv har jeg en kjøpt versjon av iWork08 men det er faktisk lettere å trykke eple-C eple-V en å skrive inn hele nummeret. Det beste løsningen burde være at det er lettere for de lovlige brukerene en for piratene.

Med et kjent program (skal ikke si hvem) har jo piratene alle kodene på en plass også. Mye mer lettvindt en de kodene du roter bort når du kjøper programmene lovlig.

sungame

Jeg er helt enig i at det er et godt tiltak å droppe serienummeret. Det gjør brukervennligheten vesentlig bedre, også for de av oss som faktisk har kjøpt produktet. Jeg sliter sjøl med at jeg har rota bort coveret til FCexpress der serienummeret sto, og får derfor ikke installert det på ny maskin.

- livet er en lang rappell

Dykkeren

Kjøpte selv en familiepakke av iWorks 09. Skulle ha den på flere maskiner og synes da at prisen på 990,- er grei nok. Uten serienr. er det jo veldig greit (i motsetning til ms office, med sine begrensninger og høyere pris). Det koster å utvikle det meste, og da er det rett og rimelig å betale for at utviklingen skal gå videre.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai